حقایقی که درباره کرمهای ضدآفتاب نمیدانید همزمان با نزدیک شدن به فصل تابستان، استفاده از کرمهای ضدآفتاب بیشتر از هر زمان دیگری میشود. اما شاید جالب باشد بدانید که استفاده از این نوع کرمها باید با در نظر گرفتن نکات مهمی باشد که بسیاری از آن چیزی نمیدانند. به گزارش سیناپرس بسیاری در حین خرید […]
حقایقی که درباره کرمهای ضدآفتاب نمیدانید
همزمان با نزدیک شدن به فصل تابستان، استفاده از کرمهای ضدآفتاب بیشتر از هر زمان دیگری میشود. اما شاید جالب باشد بدانید که استفاده از این نوع کرمها باید با در نظر گرفتن نکات مهمی باشد که بسیاری از آن چیزی نمیدانند.
به گزارش سیناپرس بسیاری در حین خرید کرمهای ضدآفتاب این سؤال را از خود میپرسند که «باید چه نوع کرمی بخرم؟» کرم آفتاب ضد آب مناسبتر است یا اینکه SFP آن در حد ۱۰۰ باشد؟ اما پرسش مهمتر این است که اصولاً چه کرم آفتابی برای پوست و حفظ سلامت کلی بدن مناسبتر است؟
همه ساله گروه کاری زیستمحیطی (EWG) توصیههایی در خصوص خرید و استفاده از کرمهای ضدآفتاب منتشر میکند. این گروه یک نهاد مستقل مستقر در واشنگتن بوده که فعالیتهای تحقیقاتی آن بر روی مسایل مربوط به حفظ محیطزیست و سلامت عمومی متمرکز است.
باید به خاطر داشت که کرم ضدآفتاب باید آخرین اقدام در خصوص محافظت در برابر خورشید باشد. این بدان معنا نیست که کرم ضدآفتاب مهم نیست بلکه نکته اینجاست که سایر اقدامات پیشگیرانه هم نقش مهمی را ایفا میکنند. به عنوان مثال لباسها میتوانند خطر آفتاب سوختگی را تا ۲۷ درصد کاهش دهند. همچنین قرار گرفتن در سایه اهمیت زیادی دارد به خصوص برای خردسالان. تحقیقات نشان میدهد نگاه داشتن خردسالان در سایه خطر سوختگی آنها را تا ۳۰ درصد کاهش میدهد. در عین حال EWG توصیه میکند که از عینک آفتابی برای محافظت از چشمها در برابر پرتوهای ماورای بنفش خورشید استفاده شود.
طوری برنامهریزی کنید که صیح اول وقت یا غروب در هوای آزاد باشید. این زمانی است که خورشید حضور چندانی در آسمان ندارد. همچنین به شاخص ماورای بنفش عینک آفتابی که تهیه میکنید، توجه داشته باشید.
بسیاری تصور میکنند که هرچه رقم SPF کرم ضدآفتاب بیشتر باشد، سلامت پوست بیشتر حفظ میشود. اما واقعیت چیز دیگری است. اگر دقت داشته باشید متوجه میشوید که شرکتهای تولیدکننده، همه ساله کرمهای ضدآفتاب با SPF کمتری تولید میکنند. براساس تحقیقات صورت گرفته توسط سازمان غذا و داروی آمریکا، کرمهای ضدآفتابی که این شاخص در آنها بالاتر از ۵۰ باشد عملاً کارایی خاصی ندارند.
جالب است بدانید کرم ضد آفتابی با SPF حدود ۵۰ تا ۹۸ درصد از سوختگی بدن در برابر نور خورشید جلوگیری میکند و کرمهایی که این شاخص در آنها حدود ۱۰۰ باشد تا ۹۹ درصد این حفاظت را انجام میدهند.
نکته مهم دیگر این است که نباید در استفاده از کرمهای ضدآفتاب به جلوگیری از سرطان دل خوش کرد. دانشمندان میدانند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید سرطان پوست به همراه دارد. اما تحقیقات زیادی صورت گرفته که بر این اساس نمیتوان گفت کرهای ضدآفتاب به تنهایی از پوست در برابر ابتلا به انواع سرطان جلوگیری میکنند.
باید دانست که این نوع کرمها تنها از سوختگی پوست در برابر تابش نور خورشید جلوگیری میکنند و کار دیگری انجام نمیدهند. موضوع این است که سوختگی تنها یکی از لطمات جدی وارد آمده به پوست در نتیجه تابش نور خورشید است و جالب اینکه حتی به رغم سوخته نشدن پوست، ممکن است لطمات دیگری به آن وارد شود. نفوذ رادیکالهای آزاد به عمق پوست مثال بارزی در این زمینه است که کرمهای ضد آفتاب کارایی در برابر آنها ندارند.
باید مراقب آغشته شدن بیش از حد پوست به ویتامین آ موجود در کرمهای ضدآفتاب بود. تقریباً ۱۴ درصد از کرمهای ضدآفتاب حاوی نوعی از ویتامین آ هستند که معمولاً در لوازم آرایشی و با هدف مقابله با پیری پوست بهکار گرفته میشود اما تحقیقات مختلفی انجام شده که این ترکیب ویتامینی را زمینهساز ابتلا به سرطان پوست میدانند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.