«گازمانیا وِلا» گلی از خانواده آناناس گروهمحیطزیست- گیاه «گازمانیا وِلا» یکی از گیاهان زینتی جنس گازمانیا و از خانواده آناناس میباشد. این گیاه چند ساله بوده و ارتفاع آن به حدود ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر میرسد. برگهای این گیاه زبانیشکل، بلند و نوک تیز، با ظاهری چرمی و براق، ابتدا به رنگ سبز روشن هستند […]
«گازمانیا وِلا» گلی از خانواده آناناس
گروهمحیطزیست- گیاه «گازمانیا وِلا» یکی از گیاهان زینتی جنس گازمانیا و از خانواده آناناس میباشد. این گیاه چند ساله بوده و ارتفاع آن به حدود ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر میرسد.
برگهای این گیاه زبانیشکل، بلند و نوک تیز، با ظاهری چرمی و براق، ابتدا به رنگ سبز روشن هستند که با بلوغ گیاه به رنگ سبز تیره در میآیند و بر سر گلدان چتر میزنند. گلها که بر گیاه بالغ ۳-۴ ساله میروید، بیشتر به رنگ قرمز آتشین و کمتر زرد و صورتی درخشان است و از برگههای متعددی تشکیل شده که لایهلایه بر روی هم از پوششی فنجانی شکل بیرون میآیند. لایههای این گل یا درستتر است بگوییم گلواره – زیرا گل حقیقی گازمانیا در دل آن، به رنگ سفید و بسیار ریز میروید- ابتدا به رنگ سبز تیرهاند و به تدریج به رنگ زرد در میآیند. با گذشت زمان و قد کشیدن این لایهها از پوشش فنجانی شکل، رنگ آنها به قرمز روشن با ته رنگ نارنجی و یا نارنجی تغییر مییابد.
شرایط محیط رشد
به آبیاری در حد متوسط نیاز دارد و تابستانها بهتر است بهطور منظم مهپاشی شود و در معرض رطوبت قرار بگیرد. هر ۳ الی ۴ هفته برای جلوگیری از پوسیدگی، آب آن را عوض کنید. به غیر از زمان گلدهی، فنجان گیاه باید با آب باران یا آبی سبک پر شود. با انجام این کار در زمان گلدهی عمر گل کم میشود. این آب باید هر ۴-۳ هفته برای جلوگیری از پوسیدگی عوض شود.
به مکانی پر نور، به دور از نور مستقیم آفتاب احتیاج دارد. در صورتی که نور کم باشد، گیاه هیچوقت گل نمیدهد.
دمای بالاتر از ۱۸ درجه با رطوبت بالا مناسب این گیاه است. بهتر است برای حفظ رطوبت، در زیر گلدانی این گیاه سنگریزه ریخت و در آن به ارتفاع کمتر از سنگریزهها آب ریخت و همچنین گیاه را هر روز مهپاشی کرد.
تکثیر
این گیاه یک گیاه Monocarpic است که در طول حیات خود یک بار گل و میوه میدهد. گیاه بالغ پس از گلدهی به آرامی رو به خشکی و زوال میرود اما گیاهان کوچکی از پای گیاه رشد کرده، که میتوان آنها را وقتی به ارتفاع ۸ سانتیمتر رسید به گلدانهای دیگر انتقال داد. این گیاهان کوچک را در حد متوسطی آب دهید و در محلی روشن قرار دهید. در طول چندسال بالغ شده و به گلدهی میرسند.
منبع:
سایت نارگیل
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.