نوشیدنیهای مجاز برای دیابتیها در ماه رمضان متخصصان تغذیه معتقدند که افراد دیابتی میتوانند چند نوع نوشیدنی سالم را بدون نگرانی از نوسان قند خون خود در فاصله بین افطار تا سحر استفاده کنند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ افراد دیابتی باید قبل ماه رمضان اقدام به چکآپ و اندازهگیری قند خون کنند و با صلاحدید […]
نوشیدنیهای مجاز برای دیابتیها در ماه رمضان
متخصصان تغذیه معتقدند که افراد دیابتی میتوانند چند نوع نوشیدنی سالم را بدون نگرانی از نوسان قند خون خود در فاصله بین افطار تا سحر استفاده کنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ افراد دیابتی باید قبل ماه رمضان اقدام به چکآپ و اندازهگیری قند خون کنند و با صلاحدید پزشک متخصص روزه بگیرند.
بیدار شدن و خوردن مواد غذایی حاوی ویتامین و موادمعدنی در وعده سحر برای فردی که میخواهد روزه بگیرد، بسیار مهم است.
از جمله خوراکیهای ایمن، کمقند و کمکالری، اما مقوی برای ساعات طولانی روزهداری میتوان موارد زیر را نام برد:
به جز غذای اصلی در نظر گرفته شده برای وعده سحر فرد دیابتی میتواند از ترکیب یک لیوان ماست کم چرب یا شیر به همراه پوره میوههایی، چون توتفرنگی، زغال اخته، موز، جوانه گندم یا سیب استفاده کنند.
چای شیرین شده با قند و شکر برای افراد دیابتی مناسب نیست. به همین دلیل به افراد دیابتی پیشنهاد میشود که برای پیشگیری از بروز نوسان قندخون در این افراد، در زمان دم کردن چای از چند تکه میوه خشک همراه چای خشک در قوری استفاده شود تا به این ترتیب میزان قند چای کنترل و طعم شیرینی داشته باشد.
مصرف آبمیوههای طبیعی مانند آب هویج، آب سیب و موز، آب پرتقال به همراه مواد غذایی مانند نیمرو، املت با گوجهفرنگی و فلفل دلمهای یا مصرف یک کاسه غلات صبحانه فاقد شکر همگی میتواند سبب سیری و تقویت سیستم ایمنی بدن فرد دیابتی بدون بالا رفتن قند خون وی شود.
افزودن دانههای آجیل به نوشیدنی نیز میتواند باعث تقویت و دریافت ویتامینها و موادمعدنی مورد نیاز بدن شود.
کارشناسان به افراد دیابتی توصیه میکنند از مصرف مواد حاوی قند و شکر، پرچرب، سرخ کرده و با میزان نشاسته بالا خودداری کنند، زیرا باعث افزایش قندخون آنها میشود.
شیرشکلاتهای موجود در بازار به خاطر اینکه حاوی قند هستند، برای افراد دیابتی مناسب نیستند. به همین دلیل توصیه متخصصان تغذیه آن است که افراد دیابتی با مخلوط کردن یک لیوان شیر کم چرب با ۳ قاشق چایخوری پودر کاکائو، نوشیدنی سالمی تهیه نمایند تا مطمئن باشند که دچار نوسان قندخون در طول روز نمیشوند.
خوردن شیرینیهایی مانند زولبیا بامیه نیز باید به مقدار بسیار کم باشد، زیرا میتواند قندخون بیمار را بهطور ناگهانی افزایش دهد که با رعایت این راهکارها فرد میتواند مانند دیگر افراد روزه بگیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.