۱۰ شرط عربستان برای بازگشت قطر به شورای همکاری خلیجفارس پادشاه عربستان به امیر کویت ابلاغ کرده که برای آشتی با قطر، این کشور باید ظرف ۲۴ ساعت ۱۰ شرط از جمله قطع روابط با ایران را اجرا کند. به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری ایلاف، در سایه ادامه قطع روابط کشورهای شورای […]
۱۰ شرط عربستان برای بازگشت قطر به شورای همکاری خلیجفارس
پادشاه عربستان به امیر کویت ابلاغ کرده که برای آشتی با قطر، این کشور باید ظرف ۲۴ ساعت ۱۰ شرط از جمله قطع روابط با ایران را اجرا کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری ایلاف، در سایه ادامه قطع روابط کشورهای شورای همکاری خلیجفارس با قطر و ناکام ماندن تلاشهای دیپلماتیک برای حل اختلافات میان این کشورها، منابع خبری اعلام کردند که عربستان به کویت ابلاغ کرده که قطر باید ظرف ۲۴ ساعت ۱۰ شرط را اجرا کند.
از مهمترین این شروط قطع روابط دیپلماتیک با ایران، اخراج تمامی اعضای جنبش حماس و بلوکه کردن حسابهای بانکی و ممنوعیت تعامل با این افراد، عذرخواهی رسمی از کشورهای شورای همکاری خلیجفارس است. همچنین قطر باید متعهد شود که هیچ نقش سیاسی منافی با سیاستهای این شورا نداشته باشد. اگر دوحه به این شروط پایبند باشد، نشستی با حضور کشورهای این شورا از جمله قطر برگزار خواهد شد. عربستان همچنین خواهان توقف فعالیت شبکه الجزیره و پایبندی دوحه به منشور عهدنامهای است که در دوره ملکعبدا…، پادشاه پیشین عربستان در سال ۲۰۱۲ امضا شد.
پیشتر سلطان سعود القاسمی، فعال و نویسنده در سایت مجله نیوزویک آمریکا در مقالهای به بخشی از این شروط اشاره کرده بود.
القاسمی گفته بود: این بار عربستان خواستههای جدیدی برای بازگشت به روابطش با قطر دارد. احتمالاً کشورهای تحریم کننده قطر خواهان تعطیلی کامل شبکه تلویزیونی الجزیره شوند و از دوحه بخواهند حمایت از شبکههایی مثل «العربی الجدید» را که در اصل برای رقابت با الجزیره به ریاست عزمی بشاره تأسیس شده بود، متوقف کند.
از بین رسانههای دیگری که از سوی قطر حمایت میشوند و به تحریک علیه شبکههای تلویزیونی رسمی کشورهای شورای همکاری خلیجفارس متهم شدهاند میتوان به روزنامه القدس العربی که در سال ۱۹۸۹ در لندن تأسیس شده، سایت الشرقالاوسط و سایت عربی هافینگتون پست به ریاست وضاح خنفر و الخلیج الجدید اشاره کرد.
از جمله دیگر خواستهها توقف تحریک علیه مصر در رسانههای قطری است. این رسانهها همواره از زمان سرنگونی نظام محمدمرسی، رییسجمهور پیشین مصر از نظام کنونی انتقاد میکنند. محمد مرسی جزو اخوانالمسلمین بود.
مصر، عربستان و امارات همچنین نگران روابط قطر با ایران هستند. به نظر این کشورها روابط ایران و قطر از منافع اقتصادی تجاوز کرده است.
القاسمی معتقد است که فشار بر قطر عملاً تأثیر گذاشته است. قطر هفته گذشته محمدالعتیبی، فعال عربستانی را بیرون کرد و گفته شد تعدادی از مسؤولان حماس نیز قطر را ترک کردهاند.
عضو خاندان حاکم امارات از احتمال تغییر در رهبری قطر خبر داد
یک عضو برجسته خاندان حاکم امارات متحده عربی در اظهاراتی احتمال تغییر در رهبری کشور قطر که درگیر یک بحران دیپلماتیک حاد با دیگر همسایگانش در منطقه خلیجفارس شده را مطرح کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، این عضو خاندان حاکم امارات به نام سلطانسعودالقاسمی، اظهار کرد: در حال حاضر شهروندان قطر میپرسند آیا این وضعیت قرار است منجر به تغییر در رهبری این کشور شود؟
القاسمی که یکی از اعضای خاندان حاکم بر شارجه در امارات است به آسوشیتدپرس گفت: امیدوار است قطر به این مسیر خودسرانه و خودخواهانهای که در پیش گرفته پایان دهد.
او گفت: قطر باید شبکه خبری الجزیره را تعطیل و یا دستکم فعالیتش را محدود کند و تأمین مالی گروههای افراطگر را خاتمه دهد تا به این بحران پایان دهد.
این مسؤول اماراتی افزود: بعید نیست تدابیر دیگری علیه قطر اتخاذ شود اما امیدواریم چنین اتفاقی نیفتد.
وی اظهار داشت: هیچ کس مخالف مذاکره نیست اما قطر باید در درجه اول به تغییر سیاستش متعهد باشد.
این روزنامه سعودی مدعی شد خاندان آلثانی با ارسال نامهای به سلمان بن عبدالعزیز، شاه عربستان از مسایل موجود عذرخواهی کردند. بدین وسیله آنها از خاندان حاکم بر قطر اعلام برائت کردهاند.
روزنامه الریاض در تهدیدی آشکار به براندازی در قطر نوشت، که این نامه خانواده آلثانی بیانگر عمق شکاف در میان حکام قطر است. آنان نیز اعلام کردهاند که از سیاستهای تمیم (مقامات حاکم در قطر) خسته شدهاند و احتمال دارد که کودتای جدیدی در حکومت قطر صورت گیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.