فواید مصرف خرما در ماه مبارک رمضان اغلب متخصصان توصیه میکنند که هنگام نوشیدن چای از جمله در وعده افطاری در ماه مبارک رمضان، خرما را جایگزین قند یا شکر کنید، خرما دارای قند طبیعی است، این نوع قند به سرعت جذب میشود و در نتیجه بر قند مصنوعی ارحجیت دارد. به گزارش سلامتنیوز به […]
فواید مصرف خرما در ماه مبارک رمضان
اغلب متخصصان توصیه میکنند که هنگام نوشیدن چای از جمله در وعده افطاری در ماه مبارک رمضان، خرما را جایگزین قند یا شکر کنید، خرما دارای قند طبیعی است، این نوع قند به سرعت جذب میشود و در نتیجه بر قند مصنوعی ارحجیت دارد.
به گزارش سلامتنیوز به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، خرما از جایگاه ویژهای در میان محصولات کشاورزی برخوردار است. خرما دارای فروکتوز، ساکارز، گلوکز، آب، موسیلاژ، مواد آلبومینوئیدی و پکتیکی، ویتامینهای A، B، C، D و E و املاحی نظیر روی، منگنز، فسفر، آهن و کلسیم است.
خرما بسیار مغذی و انرژیزا است و مصرف آن در هنگام فعالیتهای بدنی، ورزشی، انجام کارهای فکری و ایام روزهداری میتواند مفید باشد. خرما میوهای بسیار مغذی و مقوی بوده و بهتر است که در برنامه غذایی سالمندان، کودکان و نوجوانان در حال رشد، وارد شود.
خرما دارای قند فراوانی است و خاصیت گرم دارد. لذا افراد گرم مزاج یا افرادی که بیماریهای قندی دارند، باید در خوردن آن احتیاط کنند.
** خواص خرما
– خرما ویتامینهای متعددی دارد، ویتامین A موجود در آن سبب تقویت بینایی چشم میشود.
– خرما به واسطه داشتن ترکیبات متعدد، در پیشگیری و کنترل بسیاری از بیماریها نقش دارد؛ پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، حوادث مغزی و پیشگیری از بروز برخی سرطانها، در مورد خرما مطرح شده و به اثبات رسیده است.
– خرما دارای ویتامینهای A و C است که سبب تقویت ناخن، رشد مو و طراوت و زیبایی پوست میشود. ویتامینهای موجود در خرما، سبب تقویت رشد و حفظ سلامت دهان و دندان میشود.
– خرما یکی از مواد مؤثر در بهبود حافظه میباشد. خرما منبع مناسبی از ویتامینهای گروه B، سلنیوم، آهن و منگنز است و بدینترتیب میتواند ماده غذایی مناسبی برای تقویت حافظه باشد.
– خرما سبب تقویت و تنظیم دستگاه گوارش است و ترکیبات موجود در آن، اسید معده را تنظیم میکند. افرادی که معدهشان اسید اضافی ترشح میکند یا به اصطلاح معدهشان ترش میکند، میتوانند چند عدد خرما را له کرده و در آبجوش ریخته، هم زده و آب آن را بنوشند.
– خرما خاصیت ملین دارد و رودهها را پاکسازی میکند. ماده نیکوتینیک موجود در خرما، دارویی فوقالعاده مؤثر برای رفع ناراحتی رودهای است. خوردن خرما سبب ایجاد و تقویت باکتریهای مفید رودهای میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.