صندوق جهانی طبعیت (WWF) از گزارش اخیر دولت اندلس مبنی بر افزایش جمعیت گونه در معرض خطر «وَشَق ایبری» استقبال کرد. به گزارش ایسنا، نتایج سرشماری ۲۰۱۵ کارشناسان اندلس نشان میدهد جمعیت گونه «وَشَق ایبری» که در سال ۲۰۰۲ به عنوان در معرض خطرترین گربهسانان در جهان معرفی شد رشد قابل توجهی پیدا کرده و […]
صندوق جهانی طبعیت (WWF) از گزارش اخیر دولت اندلس مبنی بر افزایش جمعیت گونه در معرض خطر «وَشَق ایبری» استقبال کرد.
به گزارش ایسنا، نتایج سرشماری ۲۰۱۵ کارشناسان اندلس نشان میدهد جمعیت گونه «وَشَق ایبری» که در سال ۲۰۰۲ به عنوان در معرض خطرترین گربهسانان در جهان معرفی شد رشد قابل توجهی پیدا کرده و از آن سال تاکنون به بالاترین حد رسیده است.
«وَشَق ایبری» که ممکن است به نادرست، سیاهگوش ایبری هم خوانده شود، پستانداری است از تیره گربهسانان و سردهوَشَقها که بومی شبه جزیره ایبری در جنوب اروپا است. زیستگاه این وشق که زمانی پهناور بود، اینک به مناطقی چند در اسپانیا و پرتغال محدود گشته است.
هرچند، وشق ایبری خویشاوند نزدیک وشق اوراسیایی (همان وشق بومی ایران و آسیای میانه) است و در گذشته آن را زیرگونهای از وشق اوراسیایی میدانستند اما از نظر برخی از مشخصات ظاهری مانند پوشش تن و خال، تفاوتهایی با وشق اوراسیایی دارد. بهرغم افزایش جمعیت این گونه، کارشناسان حیات وحش تأکید دارند که به دلیل کمبود تعداد خرگوشها که غذای اصلی وشقها هستند، این گربهسانان هنوز در معرض تهدید هستند.
مطالعات اخیر حاکی از کاهش بیش از ۵۰ درصدی جمعیت خرگوشها بر اثر ابتلا به یک بیماری ویروسی جدید در زیستگاه حیاتی وشقها است.
بنابراین اجرا و نظارت بر برنامهها و اقدامات لازم برای کاهش خطرات موجود برای خرگوشها در اکوسیستمهای مدیترانهای با هدف حفظ وشقها امری حیاتی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.