پول‌پاشی دولت با لایحه ۶ هزار میلیارد تومانی اشتغال

پول‌پاشی دولت با لایحه ۶ هزار میلیارد تومانی اشتغال عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به این‌که برداشت ۱٫۵ میلیارد دلاری دولت از صندوق توسعه ملی برای اشتغال پول پاشی در اقتصاد است، گفت: با این کار حجم نقدینگی و تورم افزایش می‌یابد. به گزارش فارس، عبدالرضا مصری در مورد لایحه ۱٫۵ میلیارد […]

پول‌پاشی دولت با لایحه ۶ هزار میلیارد تومانی اشتغال

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به این‌که برداشت ۱٫۵ میلیارد دلاری دولت از صندوق توسعه ملی برای اشتغال پول پاشی در اقتصاد است، گفت: با این کار حجم نقدینگی و تورم افزایش می‌یابد.

به گزارش فارس، عبدالرضا مصری در مورد لایحه ۱٫۵ میلیارد دلاری دولت از صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در روستاها، اظهار داشت: هنوز امضای تصویب و ابلاغ برنامه ششم خشک نشده که به‌ غیر از سازوکار ایجادشده برای صندوق توسعه ملی، هرگونه برداشت از آن ممنوع است، اما متأسفانه نمایندگان رأی دادند که خلاف برنامه ششم عمل شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: نمایندگان به قانونی که خود تصویب کرده‌اند، باید بیش‌تر متعهد باشند، در غیراین صورت انتظاری از دیگر مسؤولان در رابطه با اجرای برنامه وجود نخواهد داشت.

این نماینده مجلس با بیان این‌که قرار است، پس از کسر هزینه‌ها و تکالیف صندوق توسعه ملی، مابقی موجودی برای بخش خصوصی هزینه شود، تصریح کرد: دولت اگر می‌خواهد به روستاییان وام بدهد، باید از طریق خود صندوق اقدام می‌کرد، اما این‌که برداشت جداگانه‌ای صورت بگیرد، خلاف برنامه است.

وی به دیگر ابعاد لایحه اشتغال‌زایی دولت اشاره کرد و گفت: قرار نبود وجوه صندوق تبدیل به ریال شود و علاوه‌بر بالا بردن حجم نقدینگی، تورم ایجاد کند.

به گفته مصری، طرح‌هایی که قرار است برای اشتغال روستاییان اجرایی شود، نسخه‌های کپی‌شده و ناکارآمد گذشته است که مطمئن باشید جز بدهکار کردن روستاییان مصرف دیگری ندارد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر این‌که بانک‌ها تسهیلات ارزان‌قیمت را در ظاهر به روستاییان می‌پردازند، اما آن را جایگزین تسهیلات و بدهی قبلی خواهند کرد و در این حالت هم گزارش ارایه تسهیلات و نیز گزارش تسویه و کاهش معوقات ارایه خواهند کرد، در صورتی‌که همه اینها یک نوع بازی است.

این نماینده مجلس به سازوکار نظارت بر ایجاد اشتغال در لایحه دولت پرداخت و یادآور شد: هیچ‌گونه سازوکاری برای این موضوع پیش‌بینی نشده و در عین‌حال دست‌اندازی به صندوق توسعه ملی و بی‌اثر کردن قانون برنامه تلقی می‌شود.

 

مصری با اشاره به این‌که تصویبی چنین موضوعی نقطه مثبت برای مجلس نیست، گفت: در یک ماه گذشته از محل تسعیر ارز نزدیک به ۸۰ هزار میلیارد تومان پول صرف افزایش منابع بانک‌ها شد که به مردم تسهیلات بدهند و حالا چون اثری نداشت، به دنبال روش جدید برای پول‌پاشی و عمل کردن به وعده‌های انتخاباتی هستند.