تفاوت‌های نوشیدنی «مالت» و «ماءالشعیر»

تفاوت‌های نوشیدنی «مالت» و «ماءالشعیر»  کارشناس اداره کل نظارت بر موادغذایی سازمان غذا و دارو، گفت: تفاوت اصلی بین نوشیدنی مالت و ماءالشعیر، نوع مخمر استفاده شده در مرحله‌ تخمیر است. به گزارش مهر، معصومه‌ تکلو در این زمینه اظهارداشت: نوشیدنی مالت فرآورده‌ای است که از عصاره مالت جو تهیه می‌شود و تولید آن به […]

تفاوت‌های نوشیدنی «مالت» و «ماءالشعیر»

 کارشناس اداره کل نظارت بر موادغذایی سازمان غذا و دارو، گفت: تفاوت اصلی بین نوشیدنی مالت و ماءالشعیر، نوع مخمر استفاده شده در مرحله‌ تخمیر است.

به گزارش مهر، معصومه‌ تکلو در این زمینه اظهارداشت: نوشیدنی مالت فرآورده‌ای است که از عصاره مالت جو تهیه می‌شود و تولید آن به صورت ساده و بدون شکر و یا به صورت نوشیدنی طعم‌دار که حاوی شکر است، تولید می‌شود. از مخلوط کردن جو، رازک و آب تشکیل می‌شود اما برای تولید آن از مواد دیگری مثل ذرت، برنج و دکستروز نیز استفاده می‌شود. اجزای تشکیل‌دهنده یک نوشیدنی مالت به‌طورکلی آب، گاز Co-2، اسیدهای آلی و عصاره رازک است.

وی ادامه‌داد: اما جو، رازک، مخمر و آب تشکیل‌دهنده مواد ماءالشعیر هستند که مواداولیه آنها به کمک دستگاه‌های مخصوص مخلوط و با نوشیدنی تخمیر می‌شود تا در آن حباب‌های الکل ایجاد شود، سپس از طریق حرارت، الکل ایجاد شده را برای رسیدن به ماءالشعیر بدون الکل تبخیر می‌کنند.

تکلو افزود: فرایند تخمیر برای تولید هر یک از نوشیدنی‌های مالت و ماءالشعیر متفاوت است. روشن است که برای تولید هر دو آنها از مخمر استفاده می‌شود، اما دلیل تفاوت اصلی بین نوشیدنی مالت و ماءالشعیر، نوع مخمر استفاده شده در مرحله‌ تخمیر است. از نظر طعم، ماءالشعیر نسبت به نوشیدنی مالت طعم تلخ‌تری دارد چرا که نوشیدنی مالت به دلیل وجود دانه‌های ذرتِ شیرین شده، برنج و دکستروز، طعم نسبتاً شیرینی دارد.

 

این کارشناس نوشیدنی سازمان غذا و دارو، تأکیدکرد: تفاوت مزه‌ها به دلیل این است که در تولید ماءالشعیر از نوعی مخمر استفاده می‌شود که در مرحله‌ تخمیر به سمت بالای مایع شناور می‌شود، سپس تمام محتویات قندی آن توسط دستگاه برداشته می‌شود که همین امر عامل طعم تلخ ماءالشعیر است. از سوی دیگر، برای تولید نوشیدنی مالت از مخمرهایی استفاده می‌شود که قابلیت شناور شدن را ندارند، به همین علت مواد قندی در مخازن تولید نوشیدنی ته‌نشین شده و طعم شیرین‌تری به نوشیدنی مالت می‌دهند. اگرچه ماءالشعیر می‌تواند از طریق هر یک از این دو نوع مخمر با توجه به نوع دستگاه‌های تخمیر تولید شود، اما برای تولید نوشیدنی مالت فقط می‌توان از مخمرهای ته‌نشین شونده استفاده کرد.