بار روانی مالیات و حق بیمه سهم کار فرما بر اصناف

بار روانی مالیات و حق بیمه سهم کار فرما بر اصناف رییس اتحادیه ماشین‌ساز و فلزتراش تهران گفت: مالیات و حق بیمه سهم کارفرما علاوه بر مشکلات مالی، بار روانی سنگینی بر اصناف وارد کرده است. حسن صانعی‌نیا در گفت‌وگو با پایگاه خبری گسترش به مناسبت قرار گرفتن در آستانه روز ملی اصناف درباره مشکلات […]

بار روانی مالیات و حق بیمه سهم کار فرما بر اصناف

رییس اتحادیه ماشین‌ساز و فلزتراش تهران گفت: مالیات و حق بیمه سهم کارفرما علاوه بر مشکلات مالی، بار روانی سنگینی بر اصناف وارد کرده است.

حسن صانعی‌نیا در گفت‌وگو با پایگاه خبری گسترش به مناسبت قرار گرفتن در آستانه روز ملی اصناف درباره مشکلات اصناف اظهار ‌کرد: بخش اعظمی از مشکلات صنف ماشین‌ساز و فلز تراش، هم ردیف مشکلات سایر صنوف است و به عبارت دیگر متفاوت از مشکلات سایر صنوف نیست.

وی افزود: این مشکلات هرچند منجر به بیکاری مطلق نشده‌اند اما کم کاری اجباری در صنوف را رقم زده‌اند و این کم کاری در نهایت منجر به ناتوانی مدیران واحد‌های صنفی در تأمین مخارج شده است. جلوه این مشکلات زمانی بیش‌تر می‌شود که با تلاش آنان برای جلوگیری از تعدیل نیرو روبه‌رو می‌شویم.

صانعی‌نیا یکی از مشکلات اصلی اصناف را موضوع مالیات دانست و افزود: اصناف می‌خواهند که مالیات کار و کسب خود را پرداخت کنند اما انتظار دارند که معیار مشخص و عادلانه‌ای برای تعیین میزان مالیات در نظر گرفته شود. این در حالی است که وزارت دارایی با فرمول‌هایی که خود تعیین می‌کند و برای اصناف روشن نیست، مالیاتی را تعیین کرده و هر سال بر این مالیات‌ها می‌افزاید.

به گفته صانعی؛ براساس قانون معافیت حق بیمه سهم کارفرما، کارفرمایان صنف ماشین‌ساز و فلز تراش باید ۱۰ درصد حق بیمه کارگر را پرداخت کرده و مابقی را باید دولت پرداخت کند. با این حال سازمان تأمین اجتماعی می‌گوید که دولت این سهم را نمی‌پردازد و بر خلاف قانون، سهم ۳۰ درصدی را از کارفرما طلب می‌کند.

رییس اتحادیه ماشین‌ساز و فلزتراش تهران ادامه داد: در این باره چند واحد صنفی شکایات خود را به دیوان عدالت اداری برده‌ و حق خود را گرفته‌اند اما دیوان عدالت اداری این موضوع را با وحدت رویه بررسی نکرده و هر پرونده را مورد به مورد رسیدگی می‌کند. به این ترتیب واحد‌های صنفی باید کفش آهنین بپوشند و به دیوان عدالت اداری شکایت کنند و اگر توانستند حکم بگیرند، همان ۱۰درصد را می‌پردازند اما این شکایت‌ها پیگیری‌ چند ساله و حوصله بسیاری می‌طلبد. گروهی دیگر از اصناف نیز از این تصمیم تمکین می‌کنند و گروهی دیگر این سهم ۳۰ درصدی را پرداخت نمی‌کرده و جریمه می‌شوند که بعد‌‌‌ها سازمان تأمین اجتماعی خود به خود جرایم را می‌بخشد و اصل رقم را دریافت می‌کند.

 

وی با تأکید بر حمایت دولت و رسیدگی به مشکلات اصناف گفت: کارگاه‌های ما که کارگاه‌های کوچکی هستند به جای این که بر تولید و اشتغال تمرکز کنند، باید همواره دلهره روبه‌رویی با سازمان تأمین اجتماعی را داشته باشند. به عبارت دیگر چنین مشکلاتی علاوه بر این که بر تولید و اقتصاد تأثیری مستقیم گذاشته‌اند، بار روانی سنگینی را بر اصناف وارد کرده‌اند.