عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران قراردادهای جدید نفتی اشتغالآفرین است عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: قراردادهای جدید نفتی (IPC) موجب شفافیت در روند سرمایهگذاری به خصوص جذب سرمایهگذاری خارجی میشود. رضا پدیدار در گفتوگو با خبرآنلاین با تحلیل تأثیر قراردادهای جدید نفتی در اقتصاد ایران اظهار کرد: از زمان استقرار دولت یازدهم […]
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران
قراردادهای جدید نفتی اشتغالآفرین است
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: قراردادهای جدید نفتی (IPC) موجب شفافیت در روند سرمایهگذاری به خصوص جذب سرمایهگذاری خارجی میشود.
رضا پدیدار در گفتوگو با خبرآنلاین با تحلیل تأثیر قراردادهای جدید نفتی در اقتصاد ایران اظهار کرد: از زمان استقرار دولت یازدهم تمام تلاش این بود که روند توسعه تسریع پیدا کند، باید پذیرفت که اقتصاد ایران کماکان وابسته به نفت است و تحولات این صنعت تأثیر مستقیم بر اقتصاد کشور دارد. از سویی توسعه پروژههای نفت و گاز اثرات مستقیمی بر روند توسعه کشور دارد.
وی افزود: به جز آثار داخلی که قراردادهای جدید نفتی میتواند بر اقتصاد کشور برجای بگذارد، در منطقه هم این قراردادها میتواند میزان ریسکپذیری ایران را در منطقه برای جذب سرمایه خارجی کاهش دهد.
رییس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با بیان اینکه در شرایط تحریم ریسک سرمایهگذاری ایران افزایش یافته بود، خاطرنشانکرد: بالابودن ریسک سرمایهگذاری در ایران سبب شده بود که سرمایهگذاران خارجی تمایلی برای حضور در پروژههای صنعت نفت و گاز نداشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه قراردادهای جدید نفتی با رویکرد برد-برد تنظیم شده است، یادآور شد: تفاوت قراردادهای جدید با قراردادهای قبلی این است که امکان مشارکت به صورت مستقیم در پروژهها برای سرمایهگذار خارجی فراهم میشود و دو طرف سهم خود را در این پروژه خواهند داشت.
پدیدار با بیان اینکه قراردادهای جدیدنفتی موسوم به (IPC) آغازگر یک رویکرد نوین در راستای تحقق اهداف توسعهای کشور است، گفت: از مجموع فراخوانی که سال گذشته برای سرمایهگذاری خارجی داده شد، ۲۹ شرکت (E&P) برای سرمایهگذاری در پروژههای صنعت نفت و گاز ایران تعیین صلاحیت شدند که از بین آنها اولین قرارداد موسوم به (IPC) به زودی امضا خواهد شد.
وی افزود: این قرارداد به صورتی است که سرمایهگذار خارجی پول و تکنولوژی با خود میآورد و شرکت ایرانی طرف قرارداد هم نیروی انسانی و مخازن را؛ نتیجه قرارداد حتماً برد-برد است.
این کارشناس صنعت نفت با پیشبینی جذب ۲۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی با قراردادهای جدید نفتی خاطرنشان کرد: برآورد آقای کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت جذب سرمایهگذاری ۱۵ میلیارد دلاری تا پایان سال است، اما به نظر میرسد این برآورد میتواند افزایش هم داشته باشد و با توجه به تمایل شرکتهای خارجی، میزان جذب سرمایهگذاری تا پایان سال ۲۰ میلیارد دلار از طریق قراردادهای جدید نفتی امکانپذیر است.
پدیدار قراردادهای IPC را اشتغال آفرین توصیف و عنوان کرد: حتی در صورت تحقق ۱۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی تا پایان سال ۱۰۰ پیشبینی میشود ۱۰۰ هزار شغل به صورت مستقیم ایجاد شود که همین تعداد ۵۰۰هزار شغل غیرمستقیم و تخصصی را به دنبال خواهد داشت.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران همچنین گفت: با سرمایهگذاری خارجی که تا پایان سال خواهیم داشت، پیشبینی میشود ۲٫۶ درصد به رشد اقتصادی کشور اضافه شود.
رییس هیأت داوری انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با بیان اینکه قراردادهای جدید نفتی منجر به افزایش گردش سرمایه در کشور میشود، اظهار کرد: قراردادهای جدید نفتی با جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی و ارزشافزوده اقتصادی که در تولید کالا و خدمات به وجود میآورند، میتوانند به ارزشافزوده اقتصادی تولید ناخالص ملی کشور منتهی شوند.
پدیدار با بیان اینکه اجرای قراردادهای جدید نفتی بازتاب اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بالایی داشته و نشاندهنده اقتدار کشور در استفاده از ظرفیتها و پتانسیلها است، خاطرنشان کرد: این قراردادها قدرت خوبی را از نظر اقتصادی برای کشور ایجاد میکند و امیدواریم که این مسیر وزارت نفت هرچه سریعتر به مرحله نهایی نزدیک شود. چرا که تعلل و تاخیر در آنها یأس و ناامیدی را در فعالان اقتصادی و سازندگان به وجود میآورد.
وی با اشاره به تأثیر این قراردادها در رشد اقتصادی و اشتغالآفرینی، خاطرنشان کرد: براساس گزارشی که مقامات مسؤول در کشور ارایه دادهاند با راهاندازی این پروژهها ۲٫۶ درصد ضریب رشد اقتصادی افزایش پیدا میکند که این رقم رشد با هیچ پروژه اقتصادی قابل تحقق نیست.
۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.