چه مکانهایی طهران را به تهران تبدیل کرد؟ تهران سالهاست که نه فقط پایتخت که بزرگترین شهر ایران است؛ پایتختی که در کنار همه ساختمانهای کوچک و بزرگش پر است از اولین بناهایی که به مرور این شهر را به کلانشهر تبدیل کردند. به گزارش مهر، شاید ۲۰۰سال قبل خود آقامحمدخان قاجار هم وقتی مجذوب […]
چه مکانهایی طهران را به تهران تبدیل کرد؟
تهران سالهاست که نه فقط پایتخت که بزرگترین شهر ایران است؛ پایتختی که در کنار همه ساختمانهای کوچک و بزرگش پر است از اولین بناهایی که به مرور این شهر را به کلانشهر تبدیل کردند.
به گزارش مهر، شاید ۲۰۰سال قبل خود آقامحمدخان قاجار هم وقتی مجذوب آب و هوای خوش کوهپایه شد و تهران را به عنوان پایتخت خود انتخاب کرد فکرش را نمیکرد که این شهر حالا حالاها نه فقط به عنوان پایتخت ایران که به عنوان یکی از بزرگترین شهرهای دنیا شناخته شود؛ آنقدر که برای رفتن از شمال تا جنوبش باید ساعتها وقت صرف کنید. طهران برای تهران شدن باید رفتهرفته بزرگتر میشد و روز به روز به مکانها، خانهها و خیابانهایش اضافه میشد برای همین بین همه بناهای قدیم و جدید پایتخت بزرگ نگاهی به«اولینهای» این شهر انداختیم تا ببینیم چه چیزی طهران کوچک ما را به کلانشهر پایتخت تبدیل کرده است.
«مسجدجامع بازار» قدیمیترین مسجد تهران
عنوان قدیمیترین مسجد تهران را میتوان به مسجد جامع بازار نسبت داد، مسجدی که در خیابان ۱۵خرداد قرار دارد. قدیمیترین شبستان این مسجد شاید بیش از حدود هزار سال عمر دارد که به شبستان آیتا… شاهآبادی معروف است و شبستان دوم آن، شبستان عتیق است که بیش از ۷۰۰سال عمر دارد.
«وصال» قدیمیترین پمپ بنزین تهران
اگر بخواهیم از قدیمیترین پمپ بنزین فعال در تهران بگوییم، میشود جایگاه بنزین در خیابان وصال را با ۸۸ سال قدمت قدیمیترین جایگاه سوخت فعال در کشور دانست.
«ایران» اولین سینما در تهران
نخستین سالن نمایش فیلم در سال ۱۲۸۳ در خیابان چراغ گاز تهران و توسط ابراهیمخانصحافباشی افتتاح شد و بعد از مدتی اولین سالن سینمای خانوادگی در خیابان لالهزار با نام«سینما ایران» آغاز بهکار کرد، سینمایی که در چند سال گذشته به یکی از سینماهای متروک پایتخت تبدیل شد.
«پارک شهر» اولین بوستان تهران
لقب قدیمیترین بوستان عمومی تهران متعلق به پارک شهر است، پارکی واقع در منطقه۱۲تهران که هنوز است به واسطه قدمتش و سرسبزیاش یکی بوستانهای پر رفت و آمد شهر است.
«نادری» اولین کافه تهران
وقتی در سال ۱۳۰۶ و در دوره پهلوی اول یک مهاجر ارمنی به نام«خاچیک مادیکیانس»در تهران کافه نادری را در زیرساختمان یک هتل احداث کرد کسی فکر نمیکرد که این کافه تا به الان ۹۰سال عمر کند و همچنان ایام را با مشتریانش سپری کند.
«اطفائیه حسنآباد»اولین ایستگاه آتشنشانی
اولین ایستگاه آتشنشانی در تهران نیز باز هم به دست یک ژنرال روس در سهراه امینحضور ساخته شد و بعدها با گسترش و انتقال آن به چهارراه حسنآباد بهطور رسمی واحد اطفائیه بلدیه در تهران تأسیس شد، جایی که این روزها ما در پایتخت آن را با نام ایستگاه یک آتشنشانی میشناسیم.
«سینا» اولین بیمارستان تهران
طبق گفتههای تاریخی تأسیس اولین بیمارستان شهر تهران به دست ناصرالدینشاه بود. این شاه قاجاری در یکی از سفرهای خود به فرنگ بیمارستانهای مغرب زمین را دیده بود؛ برای همین هم بعد از بازگشت به کشور تصمیم گرفت تا در تهران بیمارستانی را تأسیس کند. بیمارستانی که ناظمالاطبا پزشک مخصوص خود ناصرالدینشاه مأمور احداث آن بود. این طبیب درباری در سال ۱۲۹۰ هجری قمری اولین بیمارستان پایتخت را در میدان حسنآباد افتتاح کرد.
«دارالفنون» اولین دبیرستان پایتخت
یکی از میراثهای به جامانده از دوران صدارت میرزا تقیخان امیرکبیر تأسیس دارالفنون بود. نکته قابل توجه اینجاست که بنای دارالفنون در حال حاضر با بیش از ۱۶۰ سال قدمت هنوز هم نه در هیبت یک مدرسه بلکه در قالب یک موزه تاریخی در خیابان ناصرخسرو تهران پابرجاست.
«پلاسکو» اولین برج تهران
پلاسکو بیشتر از اینکه ما را به یاد اولین آسمان خراش ایران و تهران بیندازد ما را به یاد آتشسوزی و فروریختنی میاندازد که در بهمنماه سال گذشته جان ۱۶ آتشنشان شهرمان را در زیر آوار گرفت. این برج که واقع در چهارراه استانبول بود روزی با ۱۷ طبقه خود به عنوان بلندترین ساختمان ایران و خاورمیانه به شمار میرفت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.