تولید گندم ایران ۲۵ درصد بیش از میانگین ۵ سال اخیر می‌شود

تولید گندم ایران ۲۵ درصد بیش از میانگین ۵ سال اخیر می‌شود سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، در تازه‌‌ترین گزارش ۳ ماهه خود با عنوان «چشم‌انداز محصولات کشاورزی و وضعیت غذایی» در جهان از ثبات در تولید گندم ایران برای سال زراعی ۲۰۱۷ و امکان تحقق تولید ۱۳.۵ میلیون تنی برای امسال خبر […]

تولید گندم ایران ۲۵ درصد بیش از میانگین ۵ سال اخیر می‌شود

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، در تازه‌‌ترین گزارش ۳ ماهه خود با عنوان «چشم‌انداز محصولات کشاورزی و وضعیت غذایی» در جهان از ثبات در تولید گندم ایران برای سال زراعی ۲۰۱۷ و امکان تحقق تولید ۱۳.۵ میلیون تنی برای امسال خبر داد.

به گزارش ایسنا، دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که براساس پیش‌بینی نیمه‌دوم سال ۲۰۱۷ (خرداد ۱۳۹۶) این سازمان، وضعیت آب و هوایی مناسب باعث شده تا ایران در سال زراعی جدید به عنوان یکی از تولیدکنندگان مطرح منطقه‌ای گندم پس از ترکیه باقی بماند.

انتظار می‌رود تولید گندم ایران در سال زراعی ۲۰۱۷ در سطح سال ۲۰۱۶ یعنی در رقم ۱۳٫۵میلیون تن باقی مانده و بدین ترتیب ۲۵ درصد بیش از میانگین برداشت در ۵ ساله اخیر باشد.

تولید دانه‌درشت‌‌ها در این کشور برای سال ۲۰۱۷ نیز با افزایشی ۱۰۰هزارتنی نسبت به سال ۲۰۱۶، بالغ بر ۴ میلیون تن برآورد می‌شود. تولید برنج در ایران نیز وضعیت مشابهی داشته و با افزایش ۱۰۰هزار تنی نسبت به سال ۲۰۱۶ به ۲٫۶ میلیون تن در سال ۲۰۱۷ خواهد رسید.

فائو پیش‌بینی مجموع تولید غلات ایران در سال ۲۰۱۷ را بالغ بر ۲۰٫۱میلیون تن اعلام کرده که از رشد ۲۰۰هزار تنی نسبت به سال ۲۰۱۶ برخوردار است. مجموع ذخایر غلات ایران در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۵٫۴ میلیون تن برآورد می‌شود، که از احتمال کاهش ۹۰۰هزارتنی نسبت به سال ۲۰۱۶ (۶٫۳ میلیون تن) حکایت دارد.

گزارش «چشم‌انداز محصولات کشاورزی و وضعیت غذایی» فائو اعلام کرد که اگرچه برداشت گسترده محصول در برخی مناطق وضعیت جهانی عرضه غذا را ثابت نگه داشته، اما تداوم جنگ و ناآرامی تعداد افراد آواره و گرسنه در دیگر مناطق جهان را افزایش داده است.

براساس بررسی‌های فائو هم اکنون ۳۷ کشور در جهان برای تهیه غذا نیازمند کمک‌های خارجی هستند؛ به‌طوری که حدود ۵٫۵ میلیون نفر در سودان جنوبی به شدت دچار ناامنی غذایی شده و در سومالی نیز حدود ۳٫۲ میلیون نفر به کمک‌های اضطراری غذایی و کشاورزی نیاز دارند.

 

از سوی دیگر تعداد افراد بحران زده از لحاظ غذایی در یمن به ۱۷ میلیون نفر رسیده است که در نوع خود یک فاجعه انسانی در منطقه خاورمیانه به شمار می‌رود. همچنین در شمال نیجریه نیز تداوم مناقشات نظامی باعث شده تا ۷٫۱میلیون نفر در مناطق آشوب زده دچار ناامنی غذایی شوند.