توان صددرصدی پیمانکاران داخلی درراه اندازی «ستاره خلیج‌فارس»

    مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس گفت: مقدمات فروش ٣٠٠ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای توسعه پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس مهیا شده است. به گزارش ایلنا، احمد ادیب، مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در جریان نشست مشترک عباس کاظمی، معاون وزیر نفت و هیأت همراه با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در محل این پالایشگاه، گفت: […]

 

 

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس گفت: مقدمات فروش ٣٠٠ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای توسعه پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس مهیا شده است.

به گزارش ایلنا، احمد ادیب، مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در جریان نشست مشترک عباس کاظمی، معاون وزیر نفت و هیأت همراه با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در محل این پالایشگاه، گفت: با توجه به مشکلات مالی موجود و برای تأمین اعتبار برای انجام پروژه‌ها و تکمیل پالایشگاه، مقدمات فروش اوراق مشارکت تا سقف ٣٠٠ میلیارد تومان را تصویب کردیم و همچنین مقدمات برای ورود به بورس انرژی آغاز شده است.

وی افزود: با تدبیر وزارت نفت و تزریق نقدینگی تا حدود زیادی از مشکلات مرتفع شد، اما بدون شک در صورت تحویل به موقع کالا و تأمین اعتبار فاز نخست طرح خردادماه وارد مدار می‌شود.

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس با اشاره به لزوم حمایت جدی بانک مرکزی و به‌ویژه بانک ملت از این طرح ملی، اظهارکرد: زمان سررسید بیش‌تر تسهیلات اخذ شده یک‌سال پس از راه‌اندازی کل پالایشگاه خواهد بود.

ادیب با بیان این که با افتتاح فاز یک پالایشگاه خلیج‌فارس روزانه ١٢ میلیون بشکه به ظرفیت تولید بنزین کشور افزوده می‌شود، گفت: با توجه به این که کل تولید بنزین در پالایشگاه‌های کشور، در مجموع حدود ۶۵ میلیون لیتر در روز است، پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به تنهایی قادر است معادل ۶۰ درصد تولید کل پالایشگاه‌های کشور بنزین تولید کند.

وی از مهم‌ترین دستاوردهای اجرای این طرح را استفاده ٧٠ درصدی از توان مهندسان داخلی و تحقق سهم ٦٢ درصدی در تأمین کالا و تجهیزات توسط سازندگان داخلی و به‌کارگیری ١٠٠ درصدی از توان متخصصان و پیمانکاران داخلی در حوزه اجرا و راه‌اندازی اعلام کرد.

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس گفت: مهم‌ترین آثار اجرای این طرح دستیابی به بالا‌ترین سهم تولید فرآورده‌های نفتی پس از انقلاب در عین تحقق خودکفایی، افزایش شاخص تولید ناخالص داخلی کشور، تبدیل ایران به قطب تولید و صادرات بنزین یورو ٤، زمینه‌سازی حضور قدرتمندتر ایران در بازار بانکرینگ منطقه و بهبود شاخص‌های محیط‌زیست و کنترل آلایندگی‌های صنعتی خواهد بود.

همچنین حسین امیری خامکانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در جریان نشست مشترک عباس کاظمی، معاون وزیر نفت و هیأت همراه با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در محل پالایشگاه‌های بندرعباس و ستاره خلیج‌فارس گفت: با افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت پالایشگاه بندرعباس و راه‌اندازی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس تا پایان امسال ایران صادرکننده بنزین می‌شود که این باید مایه افتخار همه ایرانیان باید باشد.

وی افزود: افزایش ۳۶ میلیون لیتر بنزین به ظرفیت تولیدی کشور با وار مدار شدن همه واحدهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و ارتقای کیفیت بنزین و نفتگاز به یورو ۴ اقدام عملی وزارت نفت در تحقق اقتصاد مقاومتی، صیانت از محیط زیست، جلوگیری از خام فروشی و تبدیل میعانات گازی به فرآورده‌های با ارزش تر است، که دیگر دستگاه‌های اجرایی باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

به گفته وی، این که ایران در این شرایط حساس جهانی و اقتصادی صادرکننده بنزین شود، در حالی که تا امروز واردکننده بنزین بوده، کار بزرگی است که با تدبیر دولت کنونی و تلاش و مدیریت کارآمد وزارت نفت به دست آمده است، بنابراین باید برای رسیدن به این هدف حمایت جدی از این وزارتخانه صورت گیرد تا در آینده شاهد ارزآوری و شکوفایی این صنعت استراتژیک و اجرای پروژه‌های ملی دیگر باشیم.

امیری خامکانی، انتقادات و جوسازی‌ها علیه این پروژه‌ها و عملکرد وزارت نفت را بی‌مورد دانست و تصریح کرد: آنچه در بندرعباس شاهد آن بودیم نشان از پویایی و زنده بودن این صنعت و پروژه‌های نفتی در کشور دارد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انتقادهای بی‌اساس به وزارت نفت نوعی سیاسی کاری از جنس برجام و واردات بنزین است که هر روز شاهد جوسازی‌های غیرمنصفانه در کشور هستیم؛ اما واقعیت امر تلاش و فعالیت امیدوارکننده این صنعت برای داشتن ایرانی قدرتمند در منطقه و جهان است که بدون شک با اجرای این گونه پروژه‌ها حاصل خواهد شد.

 

وی، در پایان وزارت نفت را هم در ارایه برنامه اقتصاد مقاومتی و هم در اقدام و عمل پیشتاز دیگر دستگاه‌های اجرایی کشور دانست.