افزایش ۵ درصدی قیمت نفت در آستانه نشست دوحه

  پیش‌بینی نماینده کویت در اوپک مبنی بر توافق روسیه و کشورهای عضو اوپک برای تثبیت تولید نفت بدون همکاری ایران قیمت را پنج درصد افزایش داد. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، نوال الفوزیه نماینده کویت در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اظهار کرد: کشورهای تولید کننده نفت به جز توقف تولید نفت […]

 

پیش‌بینی نماینده کویت در اوپک مبنی بر توافق روسیه و کشورهای عضو اوپک برای تثبیت تولید نفت بدون همکاری ایران قیمت را پنج درصد افزایش داد.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، نوال الفوزیه نماینده کویت در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اظهار کرد: کشورهای تولید کننده نفت به جز توقف تولید نفت چاره دیگری ندارند، به این دلیل که بهای نفت در حال حاضر بسیار پایین است.

نماینده کویت در اوپک گفت: تمام نشانه‌ها حاکی از این است که نشست ۱۷ آوریل در دوحه قطر به یک توافق درباره تثبیت سطح تولید نفت منجر خواهد شد و این نشان می‌دهد که برنامه ایران برای افزایش تولید نفت خود توافقات صورت گرفته برای افزایش قیمت را برهم نخواهد زد.

الفوزیه در سخنانی در وزارت نفت این کشور گفت: انتظار می‌رود توازن میان عرضه و تقاضا و در نهایت افزایش متوسط قیمت در نیمه دوم امسال در بازار نفت برقرار شود.

وی گفت: نشانه‌های مثبتی وجود دارد مبنی بر این‌که در این نشست یک توافق اولیه برای مهار افزایش تولید نفت حاصل خواهد شد. نماینده هر کشور عضو در اوپک معمولاً نفر دوم آن کشور در این سازمان پس از وزیر نفت است.

به رغم سخنان هفته گذشته جانشین ولیعهد عربستان مبنی بر عدم مشارکت عربستان در طرح فریز نفت در صورت نبود ایران در این برنامه، دو منبع آگاه دیگر اعلام کردند که برنامه تثبیت سطح تولید نفت همچنان در مسیر خود قرار دارد.

یکی منبع اوپکی گفت: بله، توافقی به دست خواهد آمد و تثبیت تولید انجام خواهد شد.

الفوزیه به این موضوع که چه علایمی به حصول توافق در دوحه اشاره دارد، توضیح نداد ولی گفت: تولیدکنندگان باید در زمینه تثبیت تولید در سطوح تولید ماه فوریه یا میانگین سطح ژانویه و فوریه به توافق برسند.

مقام کویتی همچنین درباره برنامه ایران برای افزایش صادرات نفت گفت: افزایش تولید نفت از سوی ایران به تنهایی مشکلی ایجاد نمی‌کند اما ایران در فروش این مقدار نفت بیش‌تر در بازار اشباع شده کنونی در بحبوحه ضعف تقاضا با مشکل مواجه خواهد شد.

پیش‌تر اناس الصالح وزیر نفت موقت کویت گفت: مادامیکه هماهنگی میان تولیدکنندگان بزرگ اوپک و بیرون اوپک وجود داشته باشد، مطمئناً به ثبات قیمت‌ها کمک خواهد کرد.

محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان چند روز پیش گفت ریاض بدون مشارکت ایران و دیگر تولیدکنندگان بزرگ در برنامه تثبیت سطح تولید نفت شرکت نخواهد کرد.

این سخنان از سوی شاهزاده ۳۰ ساله سعودی احتمالاً امیدها برای رسیدن به یک توافق در زمینه توقف تولید را کمرنگ کرده است.

ایران اعلام کرده که در خصوص برنامه توقف سطح تولید برای بالا بردن قیمت که قرار است ۱۷ آوریل در دوحه قطر درباره آن مذاکره شود، به دیگر اعضای اوپک و تولیدکنندگان بیرون این سازمان ملحق نخواهد شد.

بلومبرگ به نقل از یک منبع آگاه به سیاست ایران در این زمینه گزارش داد، انتظار می‌رود بیژن زنگنه وزیر نفت ایران در نشست تولید کنندگان نفت برای توقف تولید در دوحه شرکت کند، اما وی با پیوستن به طرح تثبیت سطح تولید موافقت نخواهد کرد.

ایران خواهان احیای صنعت نفت خود پس از لغو تحریم‌های بین‌المللی پس از توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی است و اعلام کرده که پس از این‌که تولید نفتش به سطح ۴ میلیون بشکه در روز بازگشت به برنامه تثبیت تولید ملحق خواهد شد.

الصالح در پاسخ به این سؤال که آیا موضع کویت مثل موضع عربستان است، گفت: ما موضع خود را قبلا اعلام کرده‌ایم. ما در این نشست شرکت خواهیم کرد تا ببینیم چه می‌شود. ما فکر می‌کنیم سازش امر مثبتی است و به ایجاد ثبات در بازار کمک می‌کند.

عربستان و روسیه به عنوان تولید‌کنندگان بزرگ نفت در ماه فوریه توافق کردند که سطح تولید نفت خود را متوقف کنند، اما در عین حال گفتند که این توافق منوط به حضور دیگر تولید‌کنندگان در این برنامه است.

قطر اعلام کرده که حدود ۱۵ کشور اوپک و غیراوپک که ۷۳ درصد نفت جهان را تأمین می‌کنند از این طرح حمایت کرده‌اند.

 

رییس آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید: انتظار می‌رود که ایران ظرف یک سال آینده نیم میلیون بشکه در روز از میادین کنونی به تولید خود بیفزاید، اما توسعه میادین جدید زمان می‌برد.