چربیهایی که نباید مصرف آنها را فراموش کنید! اینطور ثابت شده که مصرف غذاهای غنی از چربیهای سالم مانند آجیل، روغنهای گیاهی و ماهی، اثرات محافظتی در برابر بسیاری از بیماریها به ویژه بیماریهای قلبی عروقی دارد. به گزارش آوایسلامت، در اینجا ۱۳ خوراکی که حاوی بیشترین میزان چربیهای غیراشباع و مفید هستند، و باید […]
چربیهایی که نباید مصرف آنها را فراموش کنید!
اینطور ثابت شده که مصرف غذاهای غنی از چربیهای سالم مانند آجیل، روغنهای گیاهی و ماهی، اثرات محافظتی در برابر بسیاری از بیماریها به ویژه بیماریهای قلبی عروقی دارد.
به گزارش آوایسلامت، در اینجا ۱۳ خوراکی که حاوی بیشترین میزان چربیهای غیراشباع و مفید هستند، و باید روزانه مصرف شوند، معرفی شده است:
روغن زیتون: اصلیترین چربی سالم است و پژوهشهای بلندمدت نشان میدهد که مصرف مداوم آن منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت میشود. اجزای مختلف روغن زیتون شامل اسید اولئیک وsecoiridoidsمنجر به کند شدن روند پیری میشود. تحقیقات همچنین نشان میدهد سبزیجات سرخ شده توسط روغن زیتون حاوی میزان آنتیاکسیدان بیشتری هستند.
ماهی: همیشه از نسلهای مختلف شنیدهایم که ماهی غذای مغز است و آنهم به خاطر وجود اسیدهای چرب امگا ۳ در این ماده غذایی. مغز برای سالم ماندن نیاز به مصرف این چربیها دارد. دستورالعملهای جدید غذایی توصیه به مصرف ۸ اونس در هفته اسیدهای چرب امگا ۳ میکند و آن هم برای مبارزه با التهاب و بیماریهای مزمن.
آووکادو: منجر به کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشود. محققان مکزیکی در سال ۲۰۱۴ اعلام کردند که مصرف منظم آووکادو علائم سندرم متابولیک را کاهش داده، قند خون را کنترل میکند و منجر به کاهش سطح کلسترول تام و تریگلیسیرید میشود.
تخممرغ: تحقیقات نشان میدهد که مصرف صبح هنگام تخممرغ میتواند احساس سیری را افزایش داده و در برابر مصرف شیرینی مقاومت ایجاد میکند.
آجیل: آجیل ایدهآلترین میانوعده از سوی طبیعت است و سرشار از ویتامینEو اسیدهای چرب آمینه، به همراه اسیدهای چرب غیراشباع. خوردن مصرف منظم گردو خطر ابتلا به دیابت را ۵۰ درصد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را ۳۰ درصد کاهش میدهد. ضمن اینکه خوراکی مؤثری در کمک به جلوگیری از بروز سکته مغزی است.
کره بادامزمینی: مصرف منظم این خوراکی خطر ابتلا به سرطان سینه را به نحو چشمگیری کاهش میدهد و احساس سیری کامل ایجاد میکند.
روغن نارگیل: نوعی اصلی از چربیهای اشباع شده به نام اسید لوریک در روغن نارگیل وجود دارد که دارای خواص ضدالتهابی و ضد باکتری است ضمن اینکه به عنوان منبع انرژی مفید شناخته میشود.
شکلات تیره: یک تکه شکلات تیره و مصرف آن در روز، محافظی برای قلب است. محققان دانشگاه ایالتی لوییزیانا گزارش دادهاند که مصرف شکلات تیره، میکروبهای خوب روده مانند بیفیدوباکتریوم و باکتریهای اسیدلاکتیک را رشد میدهد و منجر به تولید ترکیبات ضد التهابی برای بهبود سلامت قلب و عروق میگردد.
ماست یونانی: در برابر ابتلا به دیابت نوع دو، سرطان و بیماریهای قلبی محافظت ایجاد میکند و یک منبع خوب چربیهای مفید بهخصوص برای گیاهخواران است.
زیتون: سرشار از اسید اولئیک و اسیدهای چرب اشباع نشده است که به حفاظت از سلامت قلب کمک میکند. همچنین حاوی پلیفنولهای آنتیاکسیدانی است که منجر به محافظت در برابر آسیب سلولی میشود؛ و غنی از آهن، مس و فیبر است.
دانهها: دانههایی مانند دانه کدو، کنف، کتان، چیا، آفتابگردان و … سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که منجر به سرکوب التهاب میشود. همچنین منبع خوبی از پروتئین، فیبر، ویتامینها و موادمعدنی مانند ویتامینEو آهن و منیزیوم محسوب میشود.
سویا: منبع خوبی از پروتئین و اسیدهای چرب غیراشباع است که میتواند جایگزین گوشت باشد. سویا همچنین غنی از فیبر و ایزوفلاون؛ نوعی استروژن گیاهی است.
پنیر: پنیرهای کم نمک و مصرف مداوم آنها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و افزایش سطح کلسترول الدیال را کاهش میدهد. پنیرهای کهنه منبع خوبی از پروبیوتیکها هستند و هضم غذا را راحتتر میکنند. پنیر سرشار از فسفر، پروتئین و کلسیم است و به حفظ وزن سالم نیز کمک میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.