فعالیت بی‌ثمر ۳ میلیون نفر در ستاد احیای دریاچه ارومیه در تهران

فعالیت بی‌ثمر ۳ میلیون نفر در ستاد احیای دریاچه ارومیه در تهران نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت: قطعاً در صورتی که ضمن بازنگری در تیم اجرایی ستاد احیا دریاچه ارومیه به تقویت دفاتر مردمی در منطقه پرداخته شود، شاهد افزایش و تثبیت تراز سطح آب دریاچه خواهیم بود. سیدهادی بهادری در گفت‌وگو با خانه‌ملت […]

فعالیت بی‌ثمر ۳ میلیون نفر در ستاد احیای دریاچه ارومیه در تهران

نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت: قطعاً در صورتی که ضمن بازنگری در تیم اجرایی ستاد احیا دریاچه ارومیه به تقویت دفاتر مردمی در منطقه پرداخته شود، شاهد افزایش و تثبیت تراز سطح آب دریاچه خواهیم بود.

سیدهادی بهادری در گفت‌وگو با خانه‌ملت در خصوص وضعیت دریاچه ارومیه و افرایش و کاهش تراز سطح آب دریاچه، گفت: در ۴ سال گذشته تغییرات نسبتاً جزیی در وضعیت دریاچه ارومیه اتفاق افتاده به نوعی که در یکی دو سال تراز سطح آب افزایش و در یکی و دو سال دیگر شاهد کاهش تراز سطح آب دریاچه بوده‌ایم اما در مجموع تقریباً به شرایط تثبیت رسیده‌ایم.

افزایش تراز‌ سطح آب در سال ۹۴ و کاهش آن در سال ۹۵ نشان از تثبیت شرایط دارد

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که هم‌اکنون تراز سطح آب دریاچه نسبت به سال گذشته حدود ۱۸ سانتی‌متر کاهش یافته است، تصریح‌کرد: این در حالی است تراز سطح آب دریاچه ارومیه نسبت به دو سال گذشته حدود ۲۰ سانتی‌متر افزایش داشته است، با این حال می‌توان شرایط تثبیتی را مورد نظر قرارداد.

وی افزود: افزایش و کاهش تراز سطح آب دریاچه ارومیه نسبت به ۸ سال گذشته بسیار بهبود یافته است، متأسفانه در گذشته برای مدت ۴ سال به یکباره تراز سطح آب دریاچه یک متر و نیم کاهش می‌یافت اما الان بدین صورت نیست، البته کاهش تراز سطح آب در فصل تابستان و با افزایش تبخیر آب طبیعی است.

بهادری با تأکید بر این‌که نباید دریاچه ارومیه را به حال خود ر‌ها کرد، گفت: دریاچه ارومیه بسیار شکننده است بنابراین بی‌توجهی تأثیر منفی بسیاری در وضعیت آن خواهد داشت زیرا کل ارتفاع آب دریاچه ۶ متر در سطح وسیع است از این رو اقدامات احیا اگر توقف یا کُند شود، خشکی آب دریاچه سرعت خواهد یافت.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: اقدامات احیا از طرف ستاد احیا دریاچه ارومیه در سال جاری باید با جدیت و سرعت بیش‌تر دنبال شود زیرا در صورتی که طرح‌ها و پروژه‌های احیا متوقف شود اثر منفی به جا خواهد گذاشت، در حقیقت پروژه‌های بسیاری برای احیا دریاچه شروع شده که برخی از آنها در سال گذشته به دلیل عدم تأمین به موقع اعتبارات با مشکل مواجه شدند.

وی با بیان این‌که ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال گذشته همانند قبل در منطقه حضور مؤثر نداشته است، ادامه داد: متأسفانه ستاد در پایتخت تمرکز داشته و دفاتر منطقه‌ای آن در سال گذشته تضعیف شد، در حالی که دفاتر منطقه‌ای در سال ۹۴ در ارومیه حضور پررنگ و مؤثری داشته‌اند. در حقیقت باید باور داشت که احیای دریاچه با کمک مردم به عنوان مصرف‌کننده محقق می‌شود لذا بی‌توجهی به این مجموعه در کاهش تراز سطح آب تأثیرگذار است.

نقش مؤثر مردم در افزایش و کاهش تراز سطح آب دریاچه ارومیه/بهره‌برداری از پروژه انتقال آب از رود زاب به دریاچه در سال ۹۸

بهادری افزود: پروژه‌های عمرانی تنها در بهبود وضعیت دریاچه ارومیه تأثیرگذار نیست، در حقیقت نقش مؤثر مردم باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا مردم در کاهش مصرف آب نقش خواهند داشت، انتقال آب از رود زاب به دریاچه نیز هنوز تکمیل نشده به نوعی که از تونل ۳۶متری تنها یک سوم حفاری شده است، این پروژه حداقل تا سال ۱۳۹۸ به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی یادآورشد: کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب و تقویت دفاتر مردمی ستاد احیا دریاچه ارومیه در منطفه باید در دستور کار قرار گیرد تا ضمن تداوم شرایط تثبیت تراز سطح آب دریاچه شاهد افزایش تراز سطح آب دریاچه نیز باشیم.

ضرورت بازنگری جدی تیم اجرایی احیای دریاچه ارومیه

 

عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی، تأکیدکرد: تغییرات جدی در ساختار ستاد احیای نیز لازم است، متأسفانه در مجموعه دانشگاه شریف حدود دو تا ۳ میلیون نفر در این رابطه فعالیت دارند حال آن‌که در شهر ارومیه دو تا ۳ نفر فعالیت دارند، در حقیقت برنامه‌ریزی خوبی انجام شده اما در اجرا نیاز به بازنگری تیم اجرایی و تسریع پروژه‌ها هستیم.