علی‌بابا؛ قدرت پنجم اقتصاد دنیا و بزرگ‌ترین مرکز B2B جهان؟!

علی‌بابا؛ قدرت پنجم اقتصاد دنیا و بزرگ‌ترین مرکز B2B جهان؟! گروه IT – گروه علی‌بابا یک شرکت تجارت الکترونیک چینی است که فروش و خدمات پس از آن را به شکل مصرف‌کننده به مصرف‌کننده، بنگاه به مصرف‌کننده و بنگاه به بنگاه از طریق پورتال وب فراهم می‌کند. به گزارش مناقصه‌مزایده، این گروه در زمینه‌هایی چون […]

علی‌بابا؛ قدرت پنجم اقتصاد دنیا و بزرگ‌ترین مرکز B2B جهان؟!

گروه IT – گروه علی‌بابا یک شرکت تجارت الکترونیک چینی است که فروش و خدمات پس از آن را به شکل مصرف‌کننده به مصرف‌کننده، بنگاه به مصرف‌کننده و بنگاه به بنگاه از طریق پورتال وب فراهم می‌کند.

به گزارش مناقصه‌مزایده، این گروه در زمینه‌هایی چون فروشگاه اینترنتی، یک سیستم خرده فروشیB2B، و رایانش ابری فعالیت می‌کند. در سال ۲۰۱۲ دو پورتال علی‌بابا ۱٫۱ تریلیون دلار معادل ۱۷۰ میلیارد دلار فروش داشته است؛ که این رقم بیش‌تر از مجموع فروش دو رقیب خود یعنی آمازون و‌ ای‌بی‌ می‌باشد. در ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۴ علی‌بابا ۲۳۱ میلیارد دلار ارزش گذاری شد. به دنبال عدم‌توافق در عرضه عمومی با رگولاتوری هنگ‌کنگی در سپتامبر ۲۰۱۳ این هلدینگ جهت عرضه اولیه وارد ایالات‌متحده شد. همزمان با عرضه اولیه، ارزش علی‌بابا به میزان ۲۱٫۸ میلیارد دلار رسید. این وب‌سایت اینترنتی به ‌ای‌بی‌ شباهت دارد و در آن میلیارد‌ها کالا ارایه می‌شود، همچنین این وب‌سایت جز ۲۰ وب‌سایت برتر دنیا به شمار می‌رود. ۶۰ درصد بسته‌های تحویلی در مارس ۲۰۱۳ مربوط به‌کاربران چینی بوده است. گروه علی‌بابا در سال ۱۹۹۹ توسط «جک‌ما» پایه‌گذاری شده است. پورتال علی‌بابا با ایده ارتباط بین تولیدکنندگان چینی و مشتریان ورای مرزهای چین کسب و کار خود را آغاز کرد. ۸۰ درصد فروش آنلاین در کشور چین توسط گروه علی‌بابا انجام می‌گیرد.

در دسامبر ۱۹۹۸ جک ما و ۱۷ نفر دیگر از مؤسسان، نسخه اولیه فروشگاه اینترنتی علی‌بابا را افتتاح نمودند.

از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۰ گروه شرکت‌های علی‌بابا در مجموع ۲۵ میلیون دلار از سافت‌بانک، گلمن‌سک و چند مؤسسه دیگر سرمایه جذب کرد.

در دسامبر ۲۰۰۱ وب‌سایت علی‌بابا به سودآوری رسید.

در می‌۲۰۰۳ «تااو بااو» بستر لازم برای تجارت الکترونیکی را فراهم کرد.

در دسامبر ۲۰۰۴ درگاه پرداخت علی‌بابا «علی‌پی» بر بستر «تااو بااو» به عنوان یک کسب و کار جداگانه فعالیت خود را آغاز کرد.

در اکتبر ۲۰۰۵ گروه علی‌بابا همکاری مشترک را با یاهو چین و کمپانی یاهو آغاز کرد.

در نوامبر ۲۰۰۷ به‌طور موفقیت‌آمیزی وارد بورس هنگ‌کنگ شد.

در آوریل ۲۰۰۸ تااوبااو یک وب‌سایت خرده‌فروشی به عنوان یک مکمل برای مرکز خرید خود راه‌اندازی کرد.

در سپتامبر ۲۰۰۸ گروه علی‌بابا بخش تحقیق و توسعه خود را راه‌اندازی کرد.

در سپتامبر ۲۰۰۹ گروه علی‌بابا در دهمین سالگرد افتتاح، سیستم محاسبه‌گر ابری خود را راه‌اندازی کرد.

از می‌۲۰۱۰ گروه علی‌بابا برای کمک به محیط‌‌زیست ۰٫۳ درصد از درآمد سالانه خود را برای محافظت از محیط‌‌زیست سرمایه‌گذاری می‌کند.

در اکتبر ۲۰۱۰ تااوبااو نسخه اولیه موتور جستجو خرید آنلاین را راه‌اندازی کرد.

در ژوئن ۲۰۱۱ تااوبااو به ۳ شرکت تقسیم گردید.

در ژوئیه ۲۰۱۱ محاسبه گر ابری علی‌بابا اولین سیستم موبایلی خود را راه‌اندازی کرد.

در ژانویه ۲۰۱۲ Tmall.com نام چینی خود را برای آغاز برندسازی مجدد تغییر داد.

در مارس ۲۰۱۴ علی‌بابا به قصد خود برای ورود به بازار آمریکا اشاره کرد.

در ۶ می‌۲۰۱۴ گروه علی‌بابا به تکمیل مستندات جهت ورود به بازار آمریکا، به عنوان بزرگ‌ترین عرضه عمومی در تاریخ آمریکا پرداخت.

در ۵ ژوئن ۲۰۱۴ گروه علی‌بابا به خرید ۵۰ درصد سهام تیم فوتبال گوآنجو اورورگرند که عنوان قهرمانی جام باشگاه‌های آسیا در سال ۲۰۱۳ را کسب نمود به مبلغ ۱۹۲ میلیون دلار اقدام کرد.

در ژوئن ۲۰۱۴ گروه علی‌بابا شرکت ارایه‌کننده اینترنت در چین UCWeb را خریداری کرد ولی مبلغ این قرارداد هرگز فاش نشد.

۲۰ سال دیگر!

مؤسس علی‌بابا، غول چینی تجارت الکترونیک جهان گفت، ارزش شرکت وی تا سال ۲۰۳۶ میلادی به بیش از ارزش پنجمین اقتصاد بزرگ جهان خواهد رسید.

جک ما، مؤسس علی‌بابا، غول چینی تجارت الکترونیک جهان گفته است، ارزش شرکت وی تا سال ۲۰۳۶ میلادی به بیش از ارزش پنجمین اقتصاد بزرگ جهان خواهد رسید. ارزش سهام شرکت علی‌بابا هم اکنون از اندازه اقتصاد برخی کشورهای بزرگ جهان نظیر ایران، سوئد، لهستان، نروژ و اتریش بزرگ‌تر است.

جک ما در مقر شرکت علی‌بابا در هانگژو به سرمایه‌گذاران این شرکت گفت: «اگر شرکتی بتواند به دو میلیارد مصرف‌کننده خدمات ارایه کند، این یعنی یک سوم کل جمعیت جهان. اگر شرکتی بتواند ۱۰۰ میلیون فرصت شغلی ایجاد کند، این احتمالا بزرگ‌تر از کاری است که اکثر دولت‌ها می‌توانند انجام دهند. اگر شرکتی بتواند در چارچوب فعالیت خود از ۱۰ میلیون کسب و کار سودده حمایت کند، این نامش یک اقتصاد است.»

علی‌بابا قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ میلادی حجم ناخالص داد و ستد تجاری خود را به یک تریلیون دلار برساند و به شانزدهمین یا هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا یعنی بزرگ‌تر از اقتصاد کشورهایی نظیر ترکیه و عربستان تبدیل شود.

به گفته ما، علی‌بابا در سال ۲۰۳۶ میلادی بعد از آمریکا، چین، اتحادیه اروپا و ژاپن، پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا لقب خواهد گرفت. مؤسس این غول تجارت الکترونیک جهان گفت، شرکت علی‌بابا تا کنون ۱۰۰ میلیون فرصت شغلی ایجاد کرده است.

در سال مالی گذشته که در ۳۱ مارس به پایان رسید، علی‌بابا در بازار چین حدود ۴۵۰ میلیون خریدار سالانه فعال داشته است.

این شرکت خانواده‌ای از کسب و کارهای اینترنت محور مختلف را زیر چتر خود دارد که کاربران آن را قادر می‌سازد تا در هر کجا از جهان که باشند از طریق علی‌بابا به خرید و فروش بپردازند. شرکت علی‌بابا کسب و کارهایی را در زمینه تجارت الکترونیک کالاهای مصرفی، پرداخت آنلاین، بازارهای شرکت به شرکت و محاسبه ابری را توسعه داده و اخیراً شروع به توسعه نرم‌افزارهای تلفن همراه، سیستم عامل‌های گوشی‌های همراه و تلویزیون اینترنتی کرده است.

منابع:

ویکی پدیا

خبرگزاری تسنیم

 

راشا تودی