وزیر اسبق «صنایع و معادن» سالهاست بازی «ادغام و تفکیک» به راه انداختهاند! مخالف ادغام وزارت صنعت بودم وزیر اسبق «صنایع و معادن» به صراحت از لایحه تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت استقبال و بیان کرد که در سال ۱۳۹۰ نیز مخالف ادغام وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است. به گزارش ایسنا، سیدمصطفی […]
وزیر اسبق «صنایع و معادن»
سالهاست بازی «ادغام و تفکیک» به راه انداختهاند!
مخالف ادغام وزارت صنعت بودم
وزیر اسبق «صنایع و معادن» به صراحت از لایحه تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت استقبال و بیان کرد که در سال ۱۳۹۰ نیز مخالف ادغام وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است.
به گزارش ایسنا، سیدمصطفی هاشمیطبا در مورد لایحه تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن که از هیأت دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است، اظهارکرد: تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن را مناسب میدانم و در زمان ادغام این دو وزارتخانه در سال ۱۳۹۰ نیز مخالف بودم.
وی با اشاره به اینکه قرار بود با ادغام وزارتخانههای مختلف در راستای چابکسازی دولت گام برداشته شود، گفت: قرار بر این بود که با ادغام دستگاههای مختلف از جمله وزارتخانهها با یکدیگر دولت چابک شود اما این مسأله در عمل رخ نداد و روز به روز شاهد سنگینتر شدن وزن دولت با کارمندان بیشتر و هزینههای بالاتر بودیم، بهطوری که اگر بروید و شرایط کنونی را با چند سال قبل قیاس کنید متوجه خواهید شد که چه وظایف بیشتری برای دولت تراشیده شده و تا چه میزان بهکارکنان و هزینههای آنها اضافه شده است.
در ادغامها تنها دو وزیر به یک وزیر تبدیل شد
وزیر اسبق صنایع و معادن ادامهداد: در مسأله ادغام تنها آمدند و دو وزیر را به یک وزیر کاهش دادند، در حالی که مفهوم ادغام اینگونه نیست، چراکه نه تنها باید میزان کارکنان کاهش یابد بلکه باید از میزان هزینهها نیز کاسته شود؛ مسألهای که هرگز در این ماجرا رخ نداد.
به راه انداختن بازی «ادغام و تفکیک»
هاشمیطبا با بیان اینکه نوعی بازی در کشور تحت عنوان «ادغام و تفکیک» از سالها قبل به راه انداختهاند، خاطرنشان کرد: بازی ادغام و تفکیک سالهاست که در کشور ما به راه افتاده و شاهد هستیم که پس از ادغام وزارتخانهها با یکدیگر مجدداً با طرح مسأله تفکیک آنها روبهرو میشویم.
وی افزود: برخی معتقدند که در کشور ژاپن وزارت صنایع با وزارت بازرگانی ادغام شده است، اما باید بدانیم که وزارت بازرگانی برای ژاپنیها در واقع چیزی شبیه وزارت صادرات است، در حالی که در کشور ما وزارت بازرگانی عمده وقت خود را صرف واردات کرده یا مشغول صدور مجوزهای وارداتی است. ژاپنیها چنین شرایطی را ندارند و به جای پرداختن به مسأله واردات عمده وقت خود را صرف صادرات میکنند.
از ابتدا مخالف ادغام وزارت صنعت، معدن و تجارت بودم
وزیر اسبق صنایع و معادن با تأکید بر اینکه از ابتدای امر و زمانی که مسأله ادغام وزارت صنایع و معادن با وزارت بازرگانی در سال ۱۳۹۰ مطرح شد، مخالف این اقدام بودم، اظهارکرد: در حال حاضر با تفکیک آن موافقم، چرا که مشغلههای وزارت صنایع به حدی زیاد است که نمیتواند همزمان به واردات و صادرات نیز بپردازد.
امور بازرگانی بر صنایع کشور سایه انداخته است
هاشمیطبا ادامه داد: وزارت بازرگانی بهطور ویژه میتواند مسایل مربوط به واردات و گشایش اعتبار را به منظور تأمین کالاهای اساسی مردم پیگیری کند و به صورت جداگانه کار خود را پیش ببرد، در حالی که با ادغام وزارت بازرگانی در وزارت صنایع و معادن شاهد این مسأله بودیم که امور مربوط به وزارت بازرگانی بر صنعت کشور سایه انداخته بود. بروید و از وزیر صنعت، معدن و تجارت هم سؤال کنید که طی ۴ ساله اخیر چه میزان از وقت خود را به واردات و بازرگانی کشور و چه میزان از وقت خود را به صنعت اختصاص داده است؟
لایحه تفکیک ۳ وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و ورزش و جوانان با دو فوریت طی هفته گذشته در هیأت دولت به تصویب رسید و به مجلس شورای اسلامی ارسال شد تا پس از اعلام وصول در دستور کار نمایندگان قرار گیرد. هیأت دولت برای لایحه مذکور تقاضای دو فوریت داشته و اگر به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد و شورای نگهبان نیز آن را تأیید کند، قاعدتاً ساختار کابینه دولت دوازدهم دستخوش تغییر خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.