مدیرعامل مپنا ایجاد تعهدات ارزی به کمک فاینانس ریسک آفرین است مدیرعامل(مپنا) با اشاره به توسعه روابط بینالمللی در دوران پسابرجام و حضور شرکتهای مطرح خارجی در کشور بهویژه در صنعت برق، با یادآوری ضرورت مدیریت این روند با اولویت حفظ منافع بلندمدت ملی، تصریح کرد: فرصت پیش آمده باید برای جذب فناوریهای پیشرفته روز […]
مدیرعامل مپنا
ایجاد تعهدات ارزی به کمک فاینانس ریسک آفرین است
مدیرعامل(مپنا) با اشاره به توسعه روابط بینالمللی در دوران پسابرجام و حضور شرکتهای مطرح خارجی در کشور بهویژه در صنعت برق، با یادآوری ضرورت مدیریت این روند با اولویت حفظ منافع بلندمدت ملی، تصریح کرد: فرصت پیش آمده باید برای جذب فناوریهای پیشرفته روز جهان و ارتقای توانمندیهای داخلی مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
عباسعلیآبادی در گفتوگو با ایرنا با اشاره به شرایط ویژه در زمان تحریمها، خاطرنشان کرد: در آن فضا که امکان تأمین تجهیزات و فناوریهای لازم برای برآورده کردن نیازها نبود، گرچه کشور با مسایل زیادی روبهرو بود، اما با تلاش و برنامهریزی و اقدامهای مؤثر این چالش را به فرصت تبدیل و بر مشکلات فائق آمدیم؛ به دلیل ایجاد همین ظرفیتها بود که شاهد وضع تحریمی در حوزه برق نبودیم.
وی ادامه داد: در پساتحریم شاهد حضور پررنگ خارجیها هستیم، اما باید تدابیری اتخاذ شود تا این حضور حتیالامکان به سرمایهگذاری در نقاط مورد نیاز کشور بیانجامد.
علیآبادی با اشاره به اینکه ما به سرمایه پذیری هوشمند نیاز داریم، افزود: سالهای گذشته با وجود تحریمها، در صنعت برق کشور شاهد روند رو به رشد بودیم؛ دستیابی به رتبه چهاردهم توان تولید برق و رتبه پنجم ساخت تجهیزات نیروگاهی در جهان شواهدی بر این مدعاست.
وی گفت: با این حال شاهد بودیم یکی از بیشترین علاقهمندیهای خارجیها پس از برداشته شدن تحریمها برای حضور در بازار ایران، صنعت برق بوده و نیروگاه سازها، فاینانسورها و… با هدف حضور وسیع در بازار کشور و رقابت با ظرفیتهایی که با صرف هزینههای بالا در کشور بومی شده، متمایل به بازار ایران شدند؛ مسألهای که در صورت نبود هدایت صحیح، میتواند مشکلاتی را در آینده برای کشور ایجاد کند و حفظ منافع ملی حکم میکند که با دقت بیشتری به این موضوع بپردازیم.
علیآبادی تصریح کرد: در حالی که سیاستهای کلی دولت جمهوری اسلامی ایران، ایجاد رونق اقتصادی و اشتغال با حداکثر استفاده از ظرفیتهای داخلی است و همان طور که رییسجمهوری نیز بارها اشاره کردهاند «شرط ورود خارجیها به بازار ایران به همراه آوردن فناوری، کمک برای خلق فرصتهای شغلی جدید و کمک برای دستیابی بیش از پیش ایران به بازارهای بینالمللی خصوصاً منطقهای است»، اولویت دادن به سرمایههای خارجی که موجب تحقق این سیاست اصولی از مسیر جذب فناوریهای جدید و بهکارگیری نیروی کار ماهر و متخصص داخلی بشود، تأثیر بزرگی بر رونق اقتصادی خواهد داشت.
وی تأکید کرد: اخذ وام (فاینانس) -که تبعات بیشتری از سرمایهگذاری خارجی دارد- به منظور ارتقای سطح رفاه جامعه، باید با رعایت مصالح کشور باشد؛ وامها و اعتبارات خارجی باید در زمینههایی که میتواند اقتصاد را به حرکت درآورده، ثروتآفرین بوده و افزایش اشتغال به همراه داشته باشد، دریافت شود.
علیآبادی یادآور شد: بازپرداخت وامهای خارجی حتی اگر با راهاندازی صنعتی همراه باشد، باید با تولید ارز در جایی دیگر همراه شود و بر این اساس، باید توازنی بین تعهدات ارزی با تولید ارز در کشور ایجاد شود.
وی با اشاره به وضعیت نیروگاههای برق کشور، خاطرنشان کرد: بخش قابلتوجهی از ظرفیت تولید برق نیروگاههای کشور در بیشتر ایام سال متقاضی ندارد، این در حالی است که در حدود ۲۰۰ ساعت از اوج گرمای تابستان با کمبود برق نیز مواجهیم؛ بر این اساس، علاوه بر برنامهریزی برای افزایش توان تولید با تکمیل نیروگاههای سیکل ترکیبی و مقدم بر ساخت نیروگاه جدید باید با مدیریت مناسب به دنبال اصلاح پیک (اوج مصرف برق) باشیم.
این مقام مسؤول اضافه کرد: در حقیقت با اتخاذ راهکارهایی میتوانیم از ظرفیت بالای نصب شده برق کشور در کوتاه مدت استفاده بهینه داشته باشیم، اما در بلندمدت و برای پاسخ به رشد تقاضا، از طریق توسعه بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی و هم با جذب و بومیسازی فناوریهای جدید، رشد تقاضای سالیانه را به بهترین شکل پاسخ دهیم.
وی گفت: همچنین ساخت نیروگاههای اضافی جدید در کشور با ایجاد تعهدات ارزی برای کشور آن هم با فاینانس خارجی واجد ریسکهای مختلفی هم در حال و هم در آینده است.
علیآبادی یادآوری کرد: در حالی که اگر به جای ساخت نیروگاههای گازی جدید، اولویت را به تکمیل بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی به منظور افزایش بازدهی نیروگاهها تغییر دهیم، علاوه بر افزایش بازده عمومی نیروگاهها و کاهش مصرف سوخت، با توان فنی و مالی و امکانات داخلی میتوانیم این پروژهها را اجرا کنیم که این کار موجب اشتغال نیروی کار ایرانی و رونق بخش تولید زنجیره صنایع داخلی نیز خواهد شد.
مدیرعامل مپنا با اشاره به اینکه هدف گروه مپنا حمایت و پشتیبانی از سیاستهای دولت در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است، افزود: با وارد کردن نیروگاههای جدید واجد فناوریهای انحصاری به کشور با هدف افزایش بازدهی و پیش از آنکه بتوانیم در داخل مجهز به آن فناوری شویم، کشور با مخاطرات جدی در زمینه تأمین قطعات مورد نیاز تجهیزات کلیدی نیروگاهی و خدمات مورد نیاز برای حفظ توان تولید برق آنها مواجه خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.