سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس:ایران صادر کننده بنزین می‌شود

  امیری خامکانی می‌گوید: با به بهره‌برداری رسیدن طرح توسعه پالایشگاه بندرعباس و همچنین ۳ فاز ستاره خلیج‌فارس به صادر کننده بنزین تبدیل می‌شویم. به گزارش خانه ملت حسین امیری خامکانی با اشاره به دعوت وزیر نفت از اعضای کمیسیون انرژی مجلس برای بازدید از پالایشگاه‌ها گفت: با حضور وزیر نفت در کمیسیون انرژی بحث […]

 

امیری خامکانی می‌گوید: با به بهره‌برداری رسیدن طرح توسعه پالایشگاه بندرعباس و همچنین ۳ فاز ستاره خلیج‌فارس به صادر کننده بنزین تبدیل می‌شویم.

به گزارش خانه ملت حسین امیری خامکانی با اشاره به دعوت وزیر نفت از اعضای کمیسیون انرژی مجلس برای بازدید از پالایشگاه‌ها گفت: با حضور وزیر نفت در کمیسیون انرژی بحث خودکفایی در تولید بنزین و سایر فرآورده‌ها بررسی شد. و زنگنه گزارشی از پالایشگاه‌ها از جمله ستاره خلیج‌فارس دادند و دعوت کردند که اعضای کمیسیون بازدیدی از این پالایشگاه داشته باشند که مورد استقبال همکاران قرار گرفت.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: جمعی از اعضای کمیسیون اقتصادی به همراه کاظمی، معاون پالایش و پخش وزارتخانه بازدیدی از طرح‌های توسعه‌ای پالایشگاه بندرعباس و احداث پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس داشتند.

این نماینده مردم درمجلس نهم گفت: در بازدید به عمل آمده پیدا بود که طرح توسعه پالایشگاه بندرعباس و نیز احداث ستاره خلیج‌فارس فعال می‌باشند.

امیری خامکانی افزود: براساس گزارشی که ارایه شد پالایشگاه بندرعباس در سایر فرآورده‌ها بجز بنزین از سال قبل به صادرات پایدار رسید و در بنزین تقریباً از تیرماه امسال از ۸ میلیون، ۵۰۰ بشکه لیتر به ۱۲ میلیون لیتر روزانه خواهد رسید که نصف آن یعنی حدود ۶ میلیون لیتر یورو ۴ می‌باشد.

بهره‌برداری از فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در نیمه اول سال

وی گفت: پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در ۳ فاز در حال احداث است هر فاز ۱۲ میلیون لیتر که جمعاً ۳۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ به سبد بنزین کشور اضافه می‌شود.

امیری خامکانی افزود: فاز اول این پالایشگاه هم در نیمه اول امسال احتمالاً در تیرماه به بهره‌برداری برسد یعنی ۱۲ میلیون لیتر یورو۴ به بنزین کشور اضافه شود.

وی با بیان این‌که در شرایط عادی متوسط ۷۰ میلیون لیتر روزانه مصرف بنزین داریم، افزود: در زمان پیک، مصرف بنزین به بالای ۱۰۰ میلیون لیتر هم می‌رسد مثل ایام عید امسال.

امیری خامکانی افزود: رشد مصرف سالانه حدود دو و نیم درصد می‌باشد که پیش‌بینی می‌شود امسال اضافه نشود ولی در گازوییل رشد مصرف احتمالاً امسال کاهش داشته باشد.

وی گفت: حدود ۶۳ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر روزانه در ۹ پالایشگاه تهران، اراک، اصفهان، بندرعباس، تبریز، شازند، کرمانشاه، شیراز، آبادان تولید می‌شود که به زودی ستاره خلیج‌فارس به عنوان دهمین اضافه می‌شود.

امیری خامکانی افزود: قاعدتاً در نیمه اول امسال طرح توسعه بندرعباس و فاز اول ستاره خلیج‌فارس که به بهره‌برداری برسد به خودکفایی می‌رسیم و طرح‌های توسعه سایر پالایشگاه‌ها و دو فاز دوم و سوم ستاره هم به ثمر برسد به صادر کننده بنزین تبدیل می‌شویم البته لازمه‌‌اش این است که مصرف را مهار کنیم و راندمان پالایشگاه‌ها را بالا ببریم.

وی با بیان این‌که در افزایش راندمان پالایشگاه‌ها و کاهش تولید مازوت حرکت جدی شروع شده، گفت: یکی از دغدغه‌های پالایشگاهی در دنیا و در برنامه وزارت نفت براساس راندمان و تکنولوژی پالایشگاهی کاهش تولید مازوت به عنوان محصول جانبی است. الان تقریباً ۲۶درصد محصولات ما مازوت است.

وی گفت: برنامه‌هایی وجود دارد که تولید مازوت کاهش یابد و به بنزین تبدیل شود. مازوت بیشتر صادر می‌شود با سپرده‌گذاری و ارتقای تکنولوژی مصرف مازوت در دنیا کم شده باید به بنزین تبدیل شود حتی مصرف کشتی‌ها این روز‌ها به سمت LNG سوق داده شده است.

امیری خامکانی افزود: دغدغه بعدی در مدیریت مصرف و محیط زیست استفاده دیزل در سواری هاست اروپا به ۵۵درصد رسیده ما هم باید لحاظ کنیم و افزایش دهیم.

ضرورت جذب سرمایه‌گذار در بخش نفت و گاز

وی ادامه داد: باید دیزل را در خودرو سواری کشور افزایش دهیم هم مزیت کاهش مصرف دارد و هم کاهش آلایندگی دغدغه بعدی باید افزایش استاندارد خودرو‌ها و تولید خودروهای کم مصرف و نیز افزایش خدمات حمل و نقل عمومی جاده‌ای و ریلی و همینطور شهری باشد که مصرف را به سطح استاندارد کشورهای توسعه یافته برساند.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: موضوعات مذکور نیاز به سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی دارد باید همه نهاد‌ها کمک کنند امنیت سرمایه‌گذاری بیش از پیش به وجود آید ثبات قوانین و مقررات به وجود‌ آید. تا در همه بخش‌ها از جمله بخش پالایش و نفت و گاز بتوان استفاده کرد.