عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تفکیک وزارتخانهها گامی برای تخصصی شدن آنهاست نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تفکیک وزارتخانهها را گامی برای تخصصی شدن فعالیت آنها دانست و گفت: اصلاح ساختار دولت، هم هزینه کمتری دارد و به توسعه کمک میکند. به گزارش ایرنا، سیدهحمیدهزرآبادی درباره لایحه اصلاح بخشی از ساختار دولت […]
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس
تفکیک وزارتخانهها گامی برای تخصصی شدن آنهاست
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تفکیک وزارتخانهها را گامی برای تخصصی شدن فعالیت آنها دانست و گفت: اصلاح ساختار دولت، هم هزینه کمتری دارد و به توسعه کمک میکند.
به گزارش ایرنا، سیدهحمیدهزرآبادی درباره لایحه اصلاح بخشی از ساختار دولت (تفکیک ۳ وزارتخانه) افزود: تخصصی شدن وزارتخانهها و تفکیک آنها بیش از حالت کنونی به رشد صنعت و همچنین بازرگانی کمک میکند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه تفاوت بین یک فوریت و دو فوریت در زمان ارایه لایحه به صحن است، اظهار کرد: با توجه به حساسیت موضوع تفکیک وزراتخانهها، نمایندگان یک فوریت آن را تصویب کردند تا فرصت لازم برای بررسی همه جوانب این لایحه وجود داشته باشد.
زرآبادی تصریح کرد: رویکرد دولت دهم از ادغام وزارتخانه صنعت و معدن با وزارتخانه بازرگانی در واقع طرح انقباضی و کوچک کردن دولت، حذف موازی کاری، صرفهجویی در هزینههای جاری دولت و بهینهسازی صنعت بود.
وی با بیان این که دولت دهم با ادغام این وزارتخانهها قصد داشت که کالاهای تولیدی، کیفیت مناسب صادرات را داشته و صنعتگر علاوه بر تأمین بازار داخل بتواند محصولات خود را به خارج از کشور نیز صادر کند، گفت: متأسفانه با شروع تحریمهای هستهای علیه ایران این امر میسر نشد و اهداف ادغام نیز به دلیل مسایلی که پیش آمد، برآورده نشد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در اشتغال و کارآفرینی تأثیرگذار است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی همچنین درباره شاخصهها و معیار انتخاب وزرا با اشاره به این که وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت یکی از تأثیرگذارترین وزارتخانه در زمینه اشتغال و توسعه کارآفرینی است، افزود: فردی که دولت دوازدهم برای احراز این پست به مجلس معرفی میکند، علاوه بر آشنایی کامل با صنایع و تجارت، باید فردی پویا و خلاق بوده تا بتواند به اهداف پیشرو و اجرای برنامههای این وزارتخانه سرعت ببخشد و در این حوزه تأثیرگذار باشد.
به گزارش ایرنا، دولت هفته گذشته لایحه تفکیک ۳ وزارتخانه را به مجلس شورای اسلامی ارایه کرد که براساس این لایحه، وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به وزارتخانههای «صنعت و معدن» و «بازرگانی» تبدیل میشود.
همچنین در لایحه ارایه شده دولت به قوه مقننه، وزارت ورزش و جوانان نیز به «وزارت ورزش» و «سازمان ملی جوانان» و وزارت راه و شهرسازی به وزارتخانههای «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی» تبدیل میشود.
البته این لایحه در جلسه علنی روز یکشنبه(۲۱ خرداد ماه) در دستور کار مجلس قرار گرفت، اما دو فوریت این لایحه تنها ۱۰۵ رأی موافق از مجموع ۲۳۸ نماینده حاضر را کسب کرد و به تصویب نرسید و در نهایت یک فوریت این لایحه با ۱۲۴ رأی موافق، ۷۹ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۹ نماینده حاضر در جلسه تصویب شد.
بر اساس این لایحه به منظور توسعه بازرگانی داخلی و خارجی در اقتصاد کشور با تفکیک اهداف، مأموریتها و وظایف مربوط به امور بازرگانی از وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی، وزارت بازرگانی تشکیل میشود.
همچنین درصورت تصویب نهایی، با انفکاک امور بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت، این وزارتخانه به وزارت صنایع و معادن تغییر نام داده و با اهداف و مأموریتهای قبل از ادغام با وزارت بازرگانی به فعالیت خود ادامه میدهد.
براساس این لایحه و در صورت تصویب نهایی به منظور تمرکز وظایف در ایجاد یکپارچگی و انسجام در حوزه راه و حمل و نقل و با تفکیک اهداف، مأموریتها و وظایف مربوط به امور حمل و نقل از وزارت راه و شهرسازی، وزارت راه و ترابری تشکیل میشود.
طبق این لایحه و درصورت تصویب نهایی مجلس، با انفکاک امور راه و حمل و نقل از وزارت راه و شهرسازی این وزارتخانه به وزارت مسکن و شهرسازی تغییر نام داده و با اهداف و مأموریتهای قبل از ادغام با وزارت راه و ترابری به فعالیت خود ادامه میدهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.