مشاغل لاکچری صنعت ساختمان کدامند؟ استارتآپهای جدید ساختمانی در راهند با توجه به رکود بخش ساختمان و کاهش آمار شاغلان این بخش، تنها با کمی خلاقیت و بدون نیاز به سرمایهگذاری کلان، میتوان مشاغل باب میل دانش آموختگان دانشگاهی را در حوزه مسکن گسترش داد. به گزارش مهر، سال جاری از سوی رهبرمعظمانقلاب به عنوان […]
مشاغل لاکچری صنعت ساختمان کدامند؟
استارتآپهای جدید ساختمانی در راهند
با توجه به رکود بخش ساختمان و کاهش آمار شاغلان این بخش، تنها با کمی خلاقیت و بدون نیاز به سرمایهگذاری کلان، میتوان مشاغل باب میل دانش آموختگان دانشگاهی را در حوزه مسکن گسترش داد.
به گزارش مهر، سال جاری از سوی رهبرمعظمانقلاب به عنوان سال اقتصاد مقاومتی تولید ملی و اشتغال نام گذاری شده است. این موضوع نشاندهنده اهمیت اشتغال و کارآفرینی در کشور است. از سوی دیگر همه مسؤولان ارشد دولت بر اهمیت بخش مسکن برای افزایش آمار شاغلان و اشتغالزایی تأکید دارند. در سالهای گذشته بیش از ۶۰ درصد بازار کار کشور در اختیار بخش مسکن بود اما با سایه افکندن رکود در سالهای گذشته بر این بخش، آمار فعالان اقتصادی، کارآفرینان و شاغلان بخش مسکن اعم از سختافزاری، نرمافزاری و مشاغل وابسته و پیوسته به آن در حوزههای تولید، صنعت و خدمات به شدت روند نزولی را در پیش گرفته است. از آنجایی که هم در حوزه احداث مسکن جدید و هم حوزه خرید و فروش واحدهای مسکونی موجود، این بخش دچار رکود شده، لازم است برای کارآفرینی در حوزه مسکن به دنبال مشاغل جدید باشیم؛ به خصوص که اشتغالزایی در زیرگروههای سنتی بخش مسکن مانند کارگران ساده، نیمهحرفهای و حرفهای ساختوساز، کاردانهای فنی و مهندسان ساختمان در حال حاضر مستلزم سرمایهگذاری گسترده است که با توجه به عمیق بودن رکود فعلی که نشانههای خروج از آن به کندی نمایان میشود، ریسک سرمایهگذاری در این بخش بالا رفته است. بنابراین میتوان با اندکی خلاقیت، مشاغل جدیدی در بخش مسکن و ساختمان ایجاد کرد که در ادامه به چند نمونه آن اشاره میشود:
۱. شرکتهای استارتآپی صنعت ساختمان
بسیاری از مردم، بازاریابی در حوزه مسکن را با ایجاد دفاتر مشاوره املاک برابر میدانند؛ شغلی که شاید برای بسیاری از دانش آموختگان دانشگاهی به خصوص تحصیلات تکمیلی ورود به آن چندان خوشایند نیست؛ حال آنکه با اندکی خلاقیت و تحقیق و تجسس در این بخش میتوان با ایجاد شرکتهای دانشبنیان، آیتی پایه و استارتآپی، هم مشاغلی که از نظر جایگاه اجتماعی در سطوح بالاتری باشند ایجاد نمود و هم درآمدهایی به مراتب بیشتر از راهاندازی دفاتر مشاوره املاک کسب کرد.
با توجه به افزایش روزافزون حضور گردشگران حرفهای خارجی به کشور از یک سو و کمبود زیرساختهای اسکان آنها از سوی دیگر، میتوان با ایجاد دفاتر و شرکتهای مسکنیاب در بستر آیتی، به تهیه مسکن مورد نیاز آنها به صورت اسکان موقت و کوتاه مدت اقدام کرد. همچنین برنامهنویسان خلاق در حوزه استارتآپ هم میتوانند اپلیکیشنهای مرتبط با بخش مسکن از قبیل معرفی واحدهای موجود در مناطق مختلف پایتخت و کلانشهرها برای خرید، فروش، رهن و اجاره را بهکاربران معرفی کرده و با اخذ کارمزدهای بسیار پایین اما در سطحی گسترده به درآمدزایی دست یابند. همچنین اپلیکیشنهای تخمین قیمت ملک قابل طراحی است به این صورت که نرمافزار موبایلی خاصی طراحی شود که با دریافت اطلاعاتی درباره محله، متراژ، سن ساختمان، دارا بودن یا نبودن امکانات جانبی از قبیل آسانسور، پارکینگ و انباری و… قیمت ملک متقاضی را تخمین زده و سپس در برابر این خدمت مبالغ محدودی که البته گستره عظیمی را در بر میگیرد، از متقاضی به صورت الکترونیکی مطالبه کند. از دیگر اپلیکیشنهای مورد نیاز زندگیهای گسترده شهری در پایتخت و دیگر کلانشهرها، درخواست کارگر تعمیر و نگهداری ساختمان در همه رشتهها اعم از تأسیسات خرد و کلان است. بزرگترین مزیت چنین مشاغلی، نیاز به سرمایهگذاری اندک ولی بازگشت سرمایه زیاد است.
۲. شرکتهای نگهداری ساختمان
این روزها در بسیاری از شهرهای کشور که ساخت مجتمعهای مسکونی شدت یافته، نیاز به استخدام افرادی برای نگهداری ساختمان به خصوص در بخشهای تعمیرات و تأسیسات شدیداً احساس میشود که با توجه به بالا بودن هزینه جذب این افراد، عمدتا ساکنان از پرداخت مبلغ موظفی خود بابت حقوق تکنسین ساختمان طفره میروند. این درحالی است که میتوان با ایجاد شرکتهایی که نیروهای کارآمد و حرفهای تعمیر و نگهداری ساختمان در اختیار دارند، با هزینههایی بسیار کمتر از استخدام تکنسین ساختمانی، این وظیفه را به خوبی انجام داد. چرا که این شرکتها با عقد قرارداد با اهالی ساختمان یا نماینده آنها، هزینههای نگهداری ساختمان از اهالی به صورت خرد جمعآوری کرده و در مجموع به درآمدهایی کلان دست مییابند که در نتیجه استخدام دائمی تکنسینهای حرفهای را برای آنها توجیه پذیر میکند. از طرفی نیز اهالی و ساکنان ساختمان با توجه به کم شدن مبلغ موظفی خود، از این روش استقبال میکنند. چراکه استخدام تمام وقت تکنسین مورد نظر از سوی اهالی یک بلوک ساختمانی، چندان به صرفه نیست.
از دیگر شرکتهای مرتبط با نگهداری ساختمان، میتوان به ایجاد دفاتر و مؤسساتی برای مدیریت مالی ساختمانهای بزرگ اشاره کرد. مدیریت مالی این گونه ساختمانها که معمولاً در دنیا به صورت شرکتی و هیأت مدیرهای اداره میشوند، چندان در ایران باب نیست حال آنکه با توجه به زیاد بودن ساکنان چنین ساختمانهایی، وجود یک نفر به عنوان مدیر ساختمان نمیتواند کاری از پیش ببرد به خصوص که سیستم حسابداری چنین ساختمانهایی نیز یک سیستم منحصربهفرد است که درآمد و ورودی این سیستم همواره ثابت و صرفاً به شکل مطالبه شارژ از ساکنان است اما خروجی و هزینههای آن بسیار گسترده و دامنهدار است که در نتیجه نحوه هدایت منابع به مصارف نیازمند مدیریت قوی است. این در حالی است که یک شرکت حرفهای حسابداری ساختمان میتواند با بر عهده گرفتن جمعآوری منابع مالی و سپس تزریق آن به مصارف مهمتر، از به وجود آمدن نابسامانی در هزینهکردها جلوگیری کند.
۳. شرکتهای اجاره مسکن
بسیاری از سرمایهگذاران و فعالان بخش مسکن تنها روشی که برای ثروت آفرینی در این بخش میشناسند، خرید زمین خالی یا املاک کلنگی و سپس تخریب و ساخت واحدهای مسکونی جدید و نهایتاً فروش آنهاست. اقدامی که با توجه به رکود موجود در بخش ساختوساز و خرید و فروش، دیگر جذابیتی برای سرمایهگذاران ندارد.
حال آنکه میتوان به جای این کار و با توجه به پررونق بودن بازار رهن و اجاره در کلانشهرها، سرمایهگذاران با تأسیس شرکتهای اجاره مسکن، اقدام به خرید تعداد زیادی واحد مسکونی در نقاط مختلف شهر و سپس اجاره دادن آنها کنند. همچنین علاوه بر خرید واحدهای موجود، امکان ساخت و سپس اجاره دادن آنها به جای فروش نیز امکان پذیر است البته با توجه به تورم موجود در جامعه، ایجاد چنین شرکتهایی صرفاً با خریداری گسترده املاک به سوددهی خواهد رسید. به خصوص که مشتریان چنین شرکتهایی از طیفهای مختلف اجتماع خواهند بود و درنتیجه میتوان با سرمایهگذاری در زمینه خرید مسکن در سطوح مختلف قیمتی، همه اقشار را به مشتریان شرکت تبدیل کرد. گفتنی است، اشتغالزایی در این حوزه مستلزم سرمایهگذاری هنگفتی است اما قطعاً تعداد کسانی که با این حجم سرمایهگذاری شاغل خواهند شد، بسیار بیشتر از اشتغالزایی با استفاده از سرمایهگذاری به میزان مشابه در بخشهای صنعتی و تولیدی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.