تفکیک وزارت راه وشهرسازی مغایر برنامه ششم توسعه است

تفکیک وزارت راه وشهرسازی مغایر برنامه ششم توسعه است رفع ایرادات وزارتخانه‌ها ارجح بر تفکیک است سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، تفکیک وزارتخانه راه و ترابری و مسکن و شهرسازی را مغایر سیاست‌های کلی نظام و برنامه ششم خواند و گفت: به راه انداختن تشکیلات جدید به بهانه بهبود عملکرد وزارتخانه‌ها به ایجاد مشکلات جدید دامن […]

تفکیک وزارت راه وشهرسازی مغایر برنامه ششم توسعه است

رفع ایرادات وزارتخانه‌ها ارجح بر تفکیک است

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، تفکیک وزارتخانه راه و ترابری و مسکن و شهرسازی را مغایر سیاست‌های کلی نظام و برنامه ششم خواند و گفت: به راه انداختن تشکیلات جدید به بهانه بهبود عملکرد وزارتخانه‌ها به ایجاد مشکلات جدید دامن می‌زند.

به گزارش خانه‌ملت، صدیف‌بدری با اشاره به لایحه دولت در خصوص تفکیک وزارت راه و شهرسازی، گفت: تفکیک این وزارتخانه به صلاح نبوده و هزینه‌های بسیاری را به کشور تحمیل خواهد کرد.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که شاید ادغام وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی در ابتدا برای حل مشکلاتی بوده و تا حدودی نیز توانسته نواقص را برطرف کند، افزود: اکنون تصمیم مجدد بعد ۶ سال نسبت به تفکیک این وزارتخانه‌ها تصمیمی عجولانه بوده و مشکلات بسیاری را بر این دو بخش ایجاد خواهد کرد.

وی با تأکید بر این‌که دو وزارتخانه راه و ترابری و مسکن و شهرسازی شباهت‌های بسیاری دارند که ادغام آنها با گذشت زمان توانسته اهداف ادغام را محقق کند، تصریح کرد: از بعد تطابق با سیاست‌های کلی نظام و همچنین سیاست‌های برنامه ششم توسعه تفکیک این وزارتخانه‌ها مغایرت داشته و به افزایش هزینه‌های مالی دولت منجر خواهد شد.

عریض و طویل شدن تشکیلات دولتی نتیجه ملموس تفکیک وزارتخانه ها

بدری با بیان این‌که تفکیک دو وزارتخانه یاد شده به عریض و طویل شدن تشکیلات اداری دولت می‌انجامد، گفت: باید به این مهم توجه داشته باشیم که عریض شدن تشکیلات دولتی مغایر اصل چابک‌سازی و کوچک‌سازی است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر این‌که باید به سمت کاهش هزینه‌های جاری دولت حرکت کنیم، افزود: در حال حاضر ادغام این وزارتخانه‌های کاری مثبت در راستای کوچک‌سازی دولت بوده از این رو نباید با اقدامی عجولانه و نسنجیده اشتباهات گذشته را با تفکیک وزارتخانه‌ها تکرار کرد.

وی با بیان این‌که دولت باید در حال حاضر به رفع ایرادات ادغام وزارتخانه‌ها اقدام کند، گفت: به‌طور حتم به راه انداختن تشکیلات جدید به بهانه بهبود عملکرد وزارتخانه‌های یادشده نه تنها مشکلی را رفع نخواهد کرد بلکه مشکلات را دوچندان می‌کند.

ادغام وزارت راه و شهرسازی طبق قانون برنامه پنجم توسعه بوده است

این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به این‌که ادغام وزارتخانه مذکور براساس قانون برنامه پنجم صورت گرفته و طبق مصوبات مجلس بوده، افزود: دولت به جای تفکیک این وزارتخانه‌ها به افزایش تفویض اختیارات به معاونت‌ها و مدیران کل اقدام کند تا کمبودهای موجود از این طریق حل شود.

بدری با بیان این‌که مسأله راه و مسکن و شهرسازی ارتباطات بسیاری با یکدیگر دارند، تصریح کرد: در حال حاضر با تعریف هر آزادراه یا بزرگراه باید فکری نیز برای اقتصادی شهری و زیباسازی آن صورت بگیرد و از طرف دیگر حمل و نقل شهری و برون شهری نیز با اقتصاد شهرهای ما در ارتباط بوده از این رو راه و مسکن و شهرسازی با یکدیگر در ارتباط نزدیک هستند.

وی ادامه داد: اکنون نمی‌توان از هم‌‌بستگی و ارتباط مسایل شهرسازی، راه و مسکن با یکدیگر چشم‌پوشی کرد از این رو تفکیک این حوزه‌ها از یکدیگر ناهماهنگی‌های بسیاری را رقم خواهد زد.

 

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: دولت برای ساماندهی حوزه راه، مسکن و شهرسازی راهی جز رفع ایرادات موجود در ادغام این وزارتخانه‌ها ندارد تا به این ترتیب از افزایش هزینه‌ها نیز جلوگیری کند.