معاون وزیر راه از تصویب سند توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل عمومی خبر داد

معاون وزیر راه از تصویب سند توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل عمومی خبر داد معاون حمل ونقل وزیر راه و شهرسازی از تصویب سند توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل همگانی (TOD) خبر داد و گفت: هدف از اجرای این سند توسعه شهری و منطقه‌ای با استفاده از حمل‌ونقل همگانی است. به گزارش ایرنا، مهردادتقی‌زاده افزود: این سند […]

معاون وزیر راه از تصویب سند توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل عمومی خبر داد

معاون حمل ونقل وزیر راه و شهرسازی از تصویب سند توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل همگانی (TOD) خبر داد و گفت: هدف از اجرای این سند توسعه شهری و منطقه‌ای با استفاده از حمل‌ونقل همگانی است.

به گزارش ایرنا، مهردادتقی‌زاده افزود: این سند نقطه عطفی در همکاری بین وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی در بخش حمل‌ونقل درون و برون شهری است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: توسعه سامانه‌های حمل ونقل همگانی یکی از ارکان اصلی توسعه شهر‌‌‌ها است، لذا شهرسازی مبتنی بر حمل ونقل همگانی و شهرهای ریل پایه در برنامه‌ریزهای شهری و منطقه‌ای باید مورد توجه جدی دست‌اندرکاران حمل‌ونقل شهری قرار گیرد.

وی تأکید کرد: ایجاد یکپارچگی در حوزه توسعه شهری و منطقه‌ای با حمل‌ونقل همگانی منجر به ارتقای قابلیت زیست‌پذیری شهر‌‌‌ها و کیفیت زندگی شهروندان می‌شود و اجرای این سند در راستای اهداف توسعه پایدار و بازآفرینی شهری از اهمیت زیادی برخوردار است.

تقی‌زاده با بیان این که این سند پس از یک سال کار کارشناسی در شورای عالی شهرسازی و معماری و شورای عالی ترابری کشور به تصویب رسیده است گفت: روح اصلی توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل همگانی جلوگیری از بلندمرتبه‌سازی به ‌صورت پراکنده و توسعه آن در جوار ایستگاه‌های حمل‌ونقل عمومی است.

وی، با اشاره به روند پیشرفت و پیگیری‌های انجام شده در خصوص انجام طرح‌های TOD در کشور اظهار داشت: هم اکنون چارچوب و نقشه راه TOD در قالب ۱۳۰ صفحه تهیه شده است تا با همکاری وزارت کشور و شهرداری‌ها زمینه اجرای این سند در شهرهای بزرگ کشور فراهم شود.

تقی‌زاده به مزایای اجرای TOD یا همان توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل همگانی اشاره و کرد و افزود: تشویق مردم برای استفاده از حمل‌ونقل عمومی، افزایش توجیه اقتصادی در حمل‌ونقل همگانی برای انجام سرمایه‌گذاری‌های مورد نیاز از مزیت‌های اجرای این سند در کشور است.

معاون وزیر راه و شهرسازی، افزایش ارزش ملک در کنار ایستگاه‌های حمل‌ونقل عمومی، کاهش هزینه‌های ساخت پارکینگ در نتیجه امکان جذب سرمایه‌گذاران و تبدیل مناطق اطراف ایستگاه‌های حمل‌ونقل همگانی به محلی برای تفریح و گردش خانواده‌ها را از دیگر مزیت‌های اجرای این سند اعلام کرد.

 

دولت دوازدهم بر توسعه شهر‌‌‌ها با استفاده از شبکه حمل ونقل ریلی توجه جدی دارد و در این راستای با اجرای سند توسعه مبتنی بر حمل ونقل همگانی در شهر‌‌‌ها به دنبال تسهیل رفت و آمد مردم با استفاده از ناوگان حمل ونقل عمومی و قطارهای حومه‌ای در اطراف کلان‌شهر‌‌ها است.