احیای سهم واقعی صنایع از بازارهای بین‌المللی با شکل‌گیری وزارت بازرگانی

مدیرعامل صانیر خبر داد احیای سهم واقعی صنایع از بازارهای بین‌المللی با شکل‌گیری وزارت بازرگانی مدیرعامل شرکت صادرات تجهیزات و خدمات آب و برق ایران (صانیر) گفت: بخش بازرگانی در سال‌های گذشته نتوانست خدمات حرفه‌ای ارایه کند و به نظر می‌رسد شکل‌گیری دوباره وزارت بازرگانی با نگاه و دیدگاه جوان راه‌گشا باشد. بهمن صالحی در […]

مدیرعامل صانیر خبر داد

احیای سهم واقعی صنایع از بازارهای بین‌المللی با شکل‌گیری وزارت بازرگانی

مدیرعامل شرکت صادرات تجهیزات و خدمات آب و برق ایران (صانیر) گفت: بخش بازرگانی در سال‌های گذشته نتوانست خدمات حرفه‌ای ارایه کند و به نظر می‌رسد شکل‌گیری دوباره وزارت بازرگانی با نگاه و دیدگاه جوان راه‌گشا باشد.

بهمن صالحی در گفت‌وگو ایرنا درباره طرح تفکیک بخش بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و تشکیل دوباره وزارت بازرگانی افزود: بحث اصلی، کوچک‌سازی دولت است و به همین دلیل شاهد بودیم در گذشته ترکیب ساختار‌‌ها یا حتی ساختمان‌ها به عنوان ادغام تلقی می‌شد و می‌شود.

به گفته وی، نگاه صحیح‌تر در این موضوع بازنویسی مأموریت‌های دولت است که اگر بر این مبنا باشد دیگر ادغام یا تفکیک دو یا چند وزارتخانه معنی و مفهوم نخواهد داشت.

صالحی خاطرنشان کرد: واقعیت امر این است که هر وزارتخانه مأموریت و ارزش‌افزوده خاص خود را دارد و آنانی که در این زمینه به دولت‌‌ها مشورت می‌دهند، باید در وهله نخست مأموریت‌های دولت را فهرست کنند.

وی بیان داشت: در این صورت حتی می‌توان اسامی وزارتخانه‌ها را برداشت و بجای آن از کد و اعداد استفاده کرد اما به مأموریت‌ها و اهداف نگریست.

مدیرعامل شرکت صانیر تصریح کرد: تفکیک وزارتخانه‌ها اتفاق بدی نیست، با تجربیات چند سال اخیر می‌توان گفت بخش بازرگانی کشور در حال توسعه است.

وی تأکید کرد: امروز بخش صنعت نیاز دارد که با استفاده از حلقه بازرگانی به توسعه بازارهای بین‌المللی خود بپردازد و سهم واقعی خود را از این بازار‌‌ها کسب کند.

این مقام مسؤول یادآوری کرد: نبود جامعیت روابط دستگاه‌ها در گذشته، سبب شد مجبور به ادغام آنها شویم تا به نوعی به «وحدت مدیریت» برسیم که یک اشکال در مدیریت کلان دولت است.

وی با اشاره به مطرح شدن ادغام بخش برق وزارت نیرو با وزارت نفت یا ادغام بخش آب این وزارتخانه با وزارت جهاد کشاورزی در گذشته، ادامه داد: باید دقت کنیم و بدانیم که اولویت‌های ما در کشاورزی، آب، برق، محیط‌‌زیست و… چیست، نه این‌که بخواهیم به این ترتیب موضوعی را از درجه اهمیت ساقط کنیم.

مدیرعامل صانیر اضافه کرد: نباید از این نکته نیز غافل بود که مأموریت‌ها انعطاف‌پذیرند و در گذر زمان تغییر می‌کنند؛ یک ساختار خوب همواره انعطاف‌پذیر است و متناسب با مقتضیات تغییر می‌کند.

«در حوزه صنعت، معدن و تجارت در مجموع تجمیع این وزارتخانه را مثبت ارزیابی نمی‌کنم، زیرا نتوانستند خدمات باکیفیتی در حوزه‌های خود ارایه کنند».

صالحی با اشاره به شرکت صانیر، یادآوری کرد: وجه اصلی این شرکت بازرگانی است و هرگاه نگاه، کادر و خدمات حرفه‌ای بازرگانی داشته، موفق تر عمل کرده است.

وی تأکید کرد: از آنجا که امروز اهداف، مطالبات و دیدگاه‌ها دستخوش تغییر شده، به نگاه جوان تری در بازرگانی کشور نیازمندیم.

دو فوریت لایحه اصلاح بخشی از ساختار دولت (تفکیک ۳ وزارتخانه) در جلسه علنی ۲۱ خرداد ماه در دستور کار مجلس قرار گرفت اما دو فوریت این لایحه فقط ۱۰۵ رأی موافق از مجموع ۲۳۸ نماینده حاضر را کسب کرد و به تصویب نرسید.

در این رأی‌گیری ۱۰۴ نماینده رأی مخالف و ۴ نماینده رأی ممتنع دادند و در نهایت یک فوریت این لایحه با ۱۲۴ رأی موافق، ۷۹ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۹ نماینده حاضر در جلسه تصویب شد.

 

براساس این لایحه به منظور توسعه بازرگانی داخلی و خارجی در اقتصاد کشور با تفکیک اهداف، مأموریت‌ها و وظایف مربوط به امور بازرگانی از وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت در جهاد کشاورزی، وزارت بازرگانی تشکیل می‌شود.