جنگلهایی که هر سال کوچکتر میشوند جنگلهای بسیار باارزش شوش همچنان طعمه حریق میشوند ولی هیچ راهکار جدی برای جلوگیری از دود شدن این سرمایههای بینظیر طبیعی اندیشیده نشده است. به گزارش مهر، هر سال جنگلهای شوش طعمه آتش میشوند. از ابتدای امسال تاکنون ۱۲ مورد آتشسوزی به مساحت ۱۵۰ هکتار در محدوده پارک ملی […]
جنگلهایی که هر سال کوچکتر میشوند
جنگلهای بسیار باارزش شوش همچنان طعمه حریق میشوند ولی هیچ راهکار جدی برای جلوگیری از دود شدن این سرمایههای بینظیر طبیعی اندیشیده نشده است.
به گزارش مهر، هر سال جنگلهای شوش طعمه آتش میشوند. از ابتدای امسال تاکنون ۱۲ مورد آتشسوزی به مساحت ۱۵۰ هکتار در محدوده پارک ملی و منطقه حفاظت شده کرخه رخ داده که موجب نگرانی بسیاری از دوستداران محیطزیست شده است. ۱۴ هزار هکتار پارکجنگلی و بیشهزار در شهرستان شوش آماری نیست که بشود به سادگی از کنارش گذشت. این حجم از جنگل فرصتهای بیشماری در حوزههای مختلف را برای شهرستان رقم زده است.
جبرانی سخت و طولانی
رییس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان شوش در این رابطه گفت: طبق بررسیهایی که انجام دادیم از عوامل آتشسوزی جنگلها، اراضی کشاورزی حاشیه دو طرف رود کرخه هستند که متأسفانه کشاورزان در فصل برداشت برای کشت تابستان کاه و کلش را آتش میزنند و بادهای موسمی که اغلب جهتشان به سمت ما است، آتشسوزیهایی را به بار میآورد.
فیروز حاجیکلی افزود: بارها برای اصلاح این وضعیت آموزش دادیم، همایش برگزار کردیم و حتی مراجع قضایی در این زمینه ورود کردند، که نتیجهای نداشته است.
حاجی کلی همچنین افزود: نباید و صحیح نیست با قوه قهریه وارد شویم. مردم خصوصاً کشاورزان باید جنگل را متعلق به خود بدانند. جنگلها برای پاکیزگی جغرافیای طبیعی، گردشگری و بسیاری موارد دیگر مفید هستند. اینجا زیستگاه گونههای متنوع گیاهی و جانوری است.
رییس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان شوش اظهارکرد: جبران این خسارت سالها طول میکشد. در این منطقه پرندگان و گونههای گیاهی و اکوسیستم بینظیری وجود دارد. جنگلهای انبوه و تنوع زیستی بسیار بالایی است.
از ابتدای امسال تاکنون ۱۲ مورد آتشسوزی در محدوده پارک ملی و منطقه حفاظت شده کرخه رخ داده که در این خصوص ۲۸ نفر به علت سهلانگاری در برافروختن آتش و سرایت آن به جنگل مقصر شناخته شده و به مراجع قضایی شوش معرفی شدند.
اخیراً علاوه بر وقوع چند مورد آتشسوزی در جنگل و بیشههای شهرستان شوش، جنگلهای بلوط بخش الوار اندیمشک و شهیون دزفول و نیز بخشی از مراتع و بیشهزارهای شهرستان گتوند نیز دچار آتشسوزی شدند.
منطقه حفاظت شده کرخه در شهرستان شوش محل زیست گونههای مختلف جانوری است و در دو ماه اخیر بیش از ۱۵ مورد آتشسوزی به مساحت ۱۵۰ هکتار در جنگلهای دز و کرخه اتفاق افتاده است.
فصل گرما که از راه میرسد خبرهای آتشسوزی جنگلها نیز به گوش میرسند. اینکه از اول سال تاکنون ۱۵۰ هکتار خاکستر شد خبری فاجعهبار برای حوزه محیطزیست است. این رقم تنها برای ۷۰ روز ابتدای سال است. مسؤولان مربوطه قطعاً باید تدابیری برای حفظ و نگهداری بهتر از ششهای شوش اتخاذ کنند. در غیر این صورت فجایعی که بر اثر نابودی جنگلها در کمین هستند به هیچ وجه قابل کنترل نخواهند بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.