۱۰۰ پروژه ۶ هزار میلیارد تومانی به بخش خصوصی واگذار شد

وزیر نیرو ۱۰۰ پروژه ۶ هزار میلیارد تومانی به بخش خصوصی واگذار شد وزارت نیرو بر سکوی نخست جذب سرمایه‌های خارجی ایستاد وزیر نیرو گفت: در بین وزارتخانه‌ها وزارت نیرو توانست بیش‌ترین جذب سرمایه از منابع خارجی را داشته باشد. به گزارش مهر، حمیدچیت‌چیان وزیر نیرو در مراسم افتتاح فاضلاب سردشت با اعلام این‌که وزارت […]

وزیر نیرو

۱۰۰ پروژه ۶ هزار میلیارد تومانی به بخش خصوصی واگذار شد

وزارت نیرو بر سکوی نخست جذب سرمایه‌های خارجی ایستاد

وزیر نیرو گفت: در بین وزارتخانه‌ها وزارت نیرو توانست بیش‌ترین جذب سرمایه از منابع خارجی را داشته باشد.

به گزارش مهر، حمیدچیت‌چیان وزیر نیرو در مراسم افتتاح فاضلاب سردشت با اعلام این‌که وزارت نیرو بیش‌ترین اعتبارات را از منابع خارجی جذب کرده است، گفت: از دهه ۴۰ تا قبل از سال ۹۲ ظرفیت تصفیه فاضلاب کشور ۳٫۳میلیون مترمکعب در شبانه‌روز بوده است که توانستیم در ۴ ساله فعالیت دولت این رقم را یک میلیون مترمکعب افزایش دهیم.

وی با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در صنعت آب و فاضلاب گفت: دولت یازدهم حمایت ویژه‌ای برای طرح‌های زیست‌محیطی مبذول کرد چرا که ظرفیت تصفیه فاضلاب در این دولت افزایش چشمگیری داشت.

چیت‌چیان اظهارکرد: برای این منظور دولت یازدهم از تسهیلات صندوق توسعه ملی، بانک جهانی، بانک توسعه اسلامی و سایر مؤسسات بین‌المللی استفاده کرد و باید گفت که وزارت نیرو در بین دستگاه‌های اجرایی دستگاه شماره یک است که توانسته بیش‌ترین تسهیلات را برای ارایه خدمات جذب کند.

وی ادامه داد: پیش از دولت تدبیر و امید ۴۴ طرح به بخش خصوصی با اعتباری معادل ۱۲۰۰ میلیارد تومان واگذار شده بود که در ۴ ساله دولت تدبیر و امید صد پروژه با اعتباری معادل ۶ هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذار شد.

وزیر نیرو با اعلام این‌که توانستیم در ۳۷ کشور تصفیه‌خانه فاضلاب احداث کنیم، ادامه‌داد: از این مقدار ۵ تصفیه‌خانه آن متعلق به استان آذربایجان‌غربی است که به این ترتیب یک درصد به تصفیه فاضلاب کشوری اضافه می‌کند.

به گفته چیت‌چیان، خط انتقال آب از سد سردشت به این شهر اجرا شده است، این در حالی است که ۶۰ درصد تصفیه‌خانه فاضلاب سردشت نیز تکمیل شده که پیش‌بینی می‌شود تا پایان شهریورماه سال‌جاری این تصفیه‌خانه نیز به اتمام برسد.

سد سردشت قادر به تولید ۱۵۰ مگاوات برق در ساعت است و آب شرب سردشت، ربط و … را تأمین می‌کند، از سوی دیگر بخش عمده‌ای از مشکل تأمین آب کشاورزی منطقه با واگذاری حقابه برطرف می‌شود.

این مقام مسؤول اضافه کرد: بزرگ‌ترین طرح‌های محیط‌زیستی کشور به جمع‌آوری فاضلاب و تصفیه آن در کشور مربوط می‌شود، این در حالی است که در غیر این صورت هر متر مکعب آب آلوده می‌تواند ۴۰ مترمکعب آب سالم را آلوده کند.

گفتنی است، مطالعات مراحل اول و دوم خط انتقال و تصفیه‌خانه فاضلاب شهر سردشت در سال ۱۳۷۵ انجام و در سال ۱۳۷۹ مصوب شد و در همین راستا عملیات اجرایی از شهریورماه سال ۱۳۷۹ همزمان با بازنگری شبکه در مرحله‌ اجرا قرار گرفت.

احداث تصفیه‌خانه به روش لجن فعال با هوادهی گسترده عمقی با خط انتقال ۶۰ کیلومتر برای ۱۵ هزار و ۲۰۰ واحد و جمعیت افق ۸۰ هزار نفر در مرحله‌ اجرا قرار گرفت.

طول کل شبکه ۷۵ کیلومتر و طول خط انتقال ۲٫۵ کیلومتر است که تاکنون ۵۷٫۵ کیلومتر از شبکه فرعی و اصلی فاضلاب و ۲٫۵ کیلومتر خط انتقال توسط پیمانکاران در قالب ۸ قرارداد اجرا شده است.

اعتبار هزینه‌شده برای کل سامانه فاضلاب سردشت اعم از شبکه جمع‌آوری، خطوط انتقال، ابنیه و سازه‌های جنبی و تصفیه‌خانه فاضلاب بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال است.

 

سردشت از شهرهای استان آذربایجان‌غربی و مرکز شهرستان سردشت است که در جنوب‌غربی این استان و امتداد جنوبی ارومیه قرار دارد.