خوردنی‌های سالم و خوشمزه، برای سلامت کبد!

خوردنی‌های سالم و خوشمزه، برای سلامت کبد! اگرچه سموم مختلف از طرق مختلف می‌توانند وارد بدن شده و بر اندام‌های حیاتی تأثیر بگذارند اما انتخاب‌های آگاهانه برخی موادغذایی اثر برعکس و خاصیت سم‌زدایی شگفت‌انگیز دارد. به گزارش آوای سلامت، کبد در این میان یکی از مهم‌ترین غدد بدن است که وظیفه زدودن سموم از شر […]

خوردنی‌های سالم و خوشمزه، برای سلامت کبد!

اگرچه سموم مختلف از طرق مختلف می‌توانند وارد بدن شده و بر اندام‌های حیاتی تأثیر بگذارند اما انتخاب‌های آگاهانه برخی موادغذایی اثر برعکس و خاصیت سم‌زدایی شگفت‌انگیز دارد.

به گزارش آوای سلامت، کبد در این میان یکی از مهم‌ترین غدد بدن است که وظیفه زدودن سموم از شر مواد مضر مانند الکل، مواد مخدر و … را دارد؛ ضمن این‌که قند ذخیره شده در بدن را به قند قابل استفاده تبدیل می‌کند، سلول‌های قرمز خون قدیمی را از بین می‌برد، میزان اسیدهای آمینه خون را تنظیم می‌کند و منجر به ذخیره آهن و پردازش هموگلوبین خون در بدن می‌شود.

در این میان برخی موادغذایی اثر شگفت‌انگیزی برای سم‌زدایی از این عضو مهم بدن دارند.

چغندر و هویج: هویج سرشار از گلوتاتیون، یک پروتئین است که به سم‌زدایی کبد کمک می‌کند. هر دو گیاه حاوی فلاونوئید‌ها و بتاکاروتن بسیار بالا هستند. خوردن هویج و چغندر به تحریک و بهبود کلی عملکرد کبد کمک می‌کند.

گوجه‌فرنگی: حاوی مقادیر زیادی گلوتاتیون است و لیکوپن موجود در آن نیز موجب مقاومت در برابر ابتلا به سرطان سینه، پوست و سرطان ریه می‌شود.

گریپ‌فروت: یکی دیگر از منابع گلوتاتیون است که موجب پاکسازی کبد می‌شود. گریپ فروت همچنین سرشار از ویتامین «ث» و آنتی‌اکسیدان است که به بالا رفتن تولید آنزیم‌های تمیزکننده کبدی و افزایش روند پاکسازی طبیعی کبد منجر می‌شود.

اسفناج: اسفناج خام منبع عمده از گلوتاتیون است و به روند پاکسازی کبد کمک می‌کند. سبزیجات دیگر سبز مانند اسفناج همچنین منبع غنی از کلروفیل، یک رنگدانه طبیعی است که برای حفظ سلامت کلی کبد مفید است.

مرکبات: لیمو، لیموترش و …حاوی مقادیر زیادی از ویتامین «ث» است که به تحریک کبد و سنتز مواد سمی به موادی که می‌تواند به آب جذب شود، کمک می‌کند.

کلم‌ها: کلم‌ها دارای خاصیت سم‌زدایی قوی برای کبد هستند. این سبزیجات دارای موادی هستند که بعضی سموم را در بدن خنثی می‌کنند.

زردچوبه: مورد علاقه کبد است و به افزایش سم‌زدایی کبد کمک می‌کند.

گردو: منبع خوبی از گلوتاتیون، اسیدهای چرب امگا ۳ و اسید آمینه آرژنین است که از اقدامات عادی کبد پشتیبانی می‌کند به ویژه هنگامی که کبد وظیفه سم‌زدایی آمونیاک را دارد.

آووکادو: این میوه نیز خواص گلوتاتیون را برای کبد دارد.

سیب: حاوی پکتین و دیگر مواد شیمیایی ضروری برای آزاد‌سازی سموم از دستگاه گوارش است. سیب تحمل بار سمی در طول روند پاکسازی را برای کبد آسان‌تر می‌کند.

سیر: سیر حاوی آلیسین (یک نوع آنتی‌اکسیدان) است که یک ترکیب سولفوردار است و برای سم‌زدایی بهتر و مؤثرتر کبد لازم است. سیر به کبد کمک می‌کند تا بدن را از آلودگی جیوه، بعضی مواد افزودنی موجود در غذا‌ها و هورمون استروژن پاک کند.

ریشه قاصدک: این گیاه به شکستن چربی‌ها توسط کبد، تولید اسیدهای آمینه و به‌طورکلی رهایی از سموم کمک می‌کند.

مارچوبه: ادرارآور است و به روند پاکسازی کبد و کلیه‌ها از سموم کمک می‌کند.

چای سبز: سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی شناخته شده برای کمک به عملکرد کبد است.

 

روغن زیتون: روغن زیتون، روغن کنف و بذر کتان پشتیبان‌های عالی برای کبد برای از بین بردن سموم مضر بدن هستند.