عواقب کاهش تعرفههای بخش سلامت نایبرییس انجمن رادیولوژی با اشاره به اینکه مسؤولین وزارت بهداشت پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اعلام کردند طرح موضوع کاهش تعرفهها بداخلاقیهای سیاسی قبل از انتخابات و شایعه است، گفت: متأسفانه اکنون این موضوع مورد تصویب هیأت دولت قرار گرفته و عواقب زیادی برای مردم و پزشکان دارد. به […]
عواقب کاهش تعرفههای بخش سلامت
نایبرییس انجمن رادیولوژی با اشاره به اینکه مسؤولین وزارت بهداشت پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اعلام کردند طرح موضوع کاهش تعرفهها بداخلاقیهای سیاسی قبل از انتخابات و شایعه است، گفت: متأسفانه اکنون این موضوع مورد تصویب هیأت دولت قرار گرفته و عواقب زیادی برای مردم و پزشکان دارد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابط عمومی انجمن رادیولوژی، حسینکرمپور در ارتباط با موضوع ناعادلانه بودن تعرفههای پزشکی اظهار داشت: با شروع طرح تحول خدمات سرپایی و بستری زیادی به مردم داده شد؛ اما به دلیل اجرا نشدن یک طرح به صورت پایلوت، مشکلاتی برای ارایهدهندگان خدمت به وجود آمد و همچنین بار مالی فزاینده برای دولت داشت.
کرمپور اضافه کرد: متأسفانه در ایران به دلیل عدم وجود نظام ارجاع، بیمار بدون اندیکاسیون مستقیم به متخصص و فوق تخصص مراجعه و خدمات پاراکلینیک دریافت میکند و این امر باعث افزایش هزینههای اقتصاد سلامت شده و از طرفی برای کنترل درخواستها در زمینه کلینیک و پاراکلینیک باید گایدلاینهایی علمی بر کنترل و منطقی کردن آن وجود داشته باشد.
وی عنوان کرد: این مسأله سبب ایجاد شار بر سازمانهای بیمهگر شده به گونهای که شاهد تأخیرهای بعضاً یک ساله در پرداخت مطالبات هستیم و از طرفی دستگاه اجرایی به دنبال کاهش تعرفههای پزشکی حرکت کرده میتواند موجب بروز مشکلاتی مانند دریافتهای خارج از عرف شود.
نایبرییس انجمن رادیولوژی گفت: در این طرح تنها ۱۵ الی ۱۸ درصد از هزینهها صرف پرداخت پرسنل درمان شامل پزشکان، پرستاران و بقیه عوامل میشود و ۸۵درصد باقی مانده صرف خرید خدمات و تجهیزات پزشکی میشود، عاملی که موجب فشار به اقتصاد سلامت و به تبع آن اقتصاد کشور گردیده است.
کرم پور بیان کرد: هرساله باتوجه به اینکه ارز به صورت تک نرخی و آزاد در خدمت بخشهای پزشکی برای خرید تجهیزات قرار میگیرد و رشته رادیولوژی نیز وابسته به تجهیزات است و باید آنها را به روز خریداری کند، شاهد افزایش تعرفهها در تجهیزات مورد نیاز رادیولوژی بودیم و از طرفی این امر با کاهش کدهای سونوگرافی همراه بود لذا این مسأله با منطق و عدالت سازگار نیست و متأسفانه در کوتاهمدت ممکن بوده باعث کوتاهی در فرایند خدمترسانی به مردم شود.
وی گفت : با توجه به اینکه از سال جاری ارز مبادلاتی برای خرید وسایل و تجهیزات پزشکی حذف شده و بایست این تجهیزات با ارز آزاد تهیه گردند، رشته رادیولوژی نیز وابسته به تجهیزات و دستگاهها میباشد و جهت به روز بودن آنها نیاز به تهیه این وسایل دارد. در حالی که ما شاهد افزایش قیمت این تجهیزات هستیم، از سوی دیگر کاهش تعرفه خدمات مرتبط با سونوگرافی را نمیتوان نشانهای از یک حرکت منطقی و سازگار با عدالت دانست. از مجموع بیش از ۲۴۰ خدمت مربوط به رشته رادیولوژی در ویرایش دوم کتاب ارزش نسبی خدمات تنها ۱۸ عدد از تعرفهها اصلاح شده بود و به تعرفه خدمات دیگر رشتهها در این کتاب نزدیک شده بود که متأسفانه نه تنها حرکتی در جهت اصلاح سایر تعرفههای پایین نگهداشته نشد که سعی در کاهش همین چند قلم شده است! این مسأله میتواند در کوتاهمدت نیز موجبات آسیب به مراکز و مؤسسات رادیولوژی سطح کشور و در نتیجه اختلال در فرایند خدمترسانی به مردم شریف کشور شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.