به گفته مقامات عربی کری دستورالعمل مستقیم باراک اوباما را در منطقه دنبال میکند و مواضعی که در منامه اتخاذ کرده است کاملاً با مواضع رییسجمهوری آمریکا که در حال شیفت کردن از اعراب حوزه خلیجفارس به خصوص عربستان به ایران است، مطابقت دارد. سفر اخیر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به […]
به گفته مقامات عربی کری دستورالعمل مستقیم باراک اوباما را در منطقه دنبال میکند و مواضعی که در منامه اتخاذ کرده است کاملاً با مواضع رییسجمهوری آمریکا که در حال شیفت کردن از اعراب حوزه خلیجفارس به خصوص عربستان به ایران است، مطابقت دارد.
سفر اخیر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به منامه و دیدارش با مقامهای عالی کشورهای عربی عضو شورای همکاری خلیجفارس باز هم عصبانیت آنها را برانگیخته است.
به گزارش دیپلماسی ایرانی به نقل از روزنامه العرب، چاپ لندن، او در این سفر انتقاد خفیفی از ایران کرد تا ایرانیها را نرنجاند با این امید که شاید دل کشورهای عربی حوزه خلیجفارس نیز نرم شود و دست از مواضع انتقادیشان نسبت به ایالات متحده بردارند، اما نه تنها دل آنها نرم نشد بلکه از این که وزیر خارجه آمریکا علیه ایران به صراحت انتقاد نکرد و اظهارات تندی بر زبان نیاورد، خشمگین شدند. به گفته آنها کری دستورالعمل مستقیم باراک اوباما، رییسجمهوری آمریکا را در منطقه دنبال میکند و مواضعی که در منامه اتخاذ کرده است کاملاً با مواضع رییسجمهوری آمریکا که در حال شیفت کردن از اعراب حوزه خلیجفارس به خصوص عربستان به ایران است، مطابقت دارد.
این در حالی است که ایالات متحده از برگه حقوق بشر علیه کشورهای عربی حوزه خلیجفارس استفاده میکند تا آنها را در برابر سیاستش در نزدیکی به تهران ساکت نگه دارد و در تلاشهایش برای ایجاد پیمان جدیدی در منطقه موفق شود. این کشورها نیز برای این که مبادا از برگه فشار حقوق بشر آسیبی به آنها برسد، مجبور به سکوت شدهاند در حالی که قلباً از رفتارهای اوباما و دولت آمریکا بسیار خشمگین هستند. برای همین بر خلاف انتظارشان جان کری روز پنجشنبه هفته گذشته در بحرین از ایران خواست به جمع کشورهایی که برای پایان دادن به منازعات در سوریه و یمن تلاش میکنند، بپیوندد در حالی که به نرمی از اتفاق اخیری که افتاده بود و ادعا شده بود که نیروی دریایی آمریکا دو کشتی سلاح ایرانی به مقصد حوثیهای یمن را مصادره کرد، گذشت و تنها گفت که چنین کارهایی سازنده نیستند. تحلیلگران عرب میگویند جان کری میترسید که در صورت اتخاذ موضعی تند علیه ایران به توافق هستهای که غرب با ایران رسیده است، آسیب وارد آید. آنها میگویند همین مقدار موضعگیری نیز تنها برای این بوده که آمریکا به کشورهای عربی حوزه خلیجفارس بگوید نسبت به نگرانیهای آنها در برابر ایران آگاه است و از ایران میخواهد که تهدیدی برای امنیت منطقه نباشد.
در همین رابطه نیکولاس برنز، معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا ضمن انتقاد از سیاستهای رییسجمهوری کشورش گفت: اوباما با رفتارهایش در قبال کشورهای خاورمیانه صداقت خود را در برابر متحدانش از دست میدهد.
برنز که در حال حاضر استاد دانشگاه استانفورد است، همچنین گفت: اوباما باید عملاً نشان دهد که آمریکا همچنان قدرت بزرگی است و با هر گونه تهدیدی مبارزه میکند، تنها در این صورت است که میتواند احترام دوستانش را حفظ کند و دشمنانش را بترساند.
پیش از این جفری گولدبرگ در مقالهای در مجله آتلانتیک نوشته بود که ایالات متحده همانند اردک لنگی شده است که دیگر کسی در سیاست جهانی اعتمادی به آن ندارد.
این در حالی است که بسیاری به اوباما هشدار میدهند که ممکن است نتواند سودی از گشایشی که در روابطش با ایران ایجاد کرده است، ببرد و اگر گمان میکند به این ترتیب میتواند در پرونده سوریه به دستاوردی میرسد ممکن است در اشتباه باشد.
با این حال کری در بحرین از وضعیت حقوق بشر در این کشور انتقاد کرد و خواستار گستردهتر شدن مشارکت در قدرت شد. وی گفت: در این جا هم مانند هر کشوری معتقدیم که احترام به حقوق بشر و وجود حکومت سیاسی که شامل همه شود دو موضوع اساسی هستند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.