مدیرعامل شرکت حملونقل کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی حمل و نقل کانتینری ناوگان ملی طی دو ماه رکورد زد بخش کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در ماههای اخیر به افزایش خیرهکننده حمل کالا دست یافته است که نظیر آن را در کمتر برههای میتوان مشاهده کرد. این موفقیت در حالی برای ناوگان ملی رقم میخورد که […]
مدیرعامل شرکت حملونقل کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی
حمل و نقل کانتینری ناوگان ملی طی دو ماه رکورد زد
بخش کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در ماههای اخیر به افزایش خیرهکننده حمل کالا دست یافته است که نظیر آن را در کمتر برههای میتوان مشاهده کرد. این موفقیت در حالی برای ناوگان ملی رقم میخورد که در حال حاضر ۱۷ خط بزرگ کشتیرانی خارجی به بندر شهیدرجایی به صورت مستقیم و منظم به صورت هفتگی تردد دارند و همزمان تعداد زیادی از خطوط کشتیرانی و NVOCC نیز از طریق دبی ترانشیپ میکنند.
به گزارش ایلنا، حمزه کشاورز، مدیرعامل شرکت حملونقل کانتینری در این زمینه گفت: عملکرد شرکت حمل و نقل کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران طی دو ماه ابتدایی سال جاری در مقایسه با ۱۹ سال فعالیت این شرکت بیسابقه است.
وی در این گفتوگو ضمن اشاره گذرا به ادغام شرکتهای بزرگ کانتینری و تشکیل اتحادیههای جدید، برنامههای آینده این شرکت را تشریح کرد، متن گفتوگو از نظرتان میگذرد.
*وضعیت بخش کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در ماههای اخیر چگونه بود؟
حمل محمولات از آسیا و اروپا رشد قابلتوجهی داشت بهطوری که در دو ماه اول سال ۱۳۹۶ حدود ۱۹۵هزار TEU تنها در بندر شهیدرجایی حمل شد که بیش از ۵۲٫۵ درصد از کل عملکرد آن بندر است که این سهم حتی بیش از دوران تحریم خطوط خارجی است که به ایران نمیآمدند. در حالی که هم اکنون ۱۷ خط بزرگ کانتینری خارجی بهطور مستقیم و هفتگی تردد میکنند و دیگر خطوط نیز از دبی ترانشیپ میشوند، البته با درایت مدبرانه مدیریت ارشد گروه و تلاش بیوقفه همکاران کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، این شرکت به نقطهای رسید که سهم بازار آن بیشتر از زمانی است که خطوط خارجی به کشور نمیآمدند.
در دوران تحریم شرکت حافظ دریا با همراهی شرکت کشتیرانی والفجر بیش از ۷۸ درصد بار ایران را جا به جا میکرد که سهم حافظ دریا از این میزان ۵۰ درصد بود و کشتیرانی والفجر حدود ۲۸ درصد محمولات را از دبی و کانتینرهای دیگر خطوط حمل میکرد. در حال حاضر این تعداد تنها سهم عملکرد شرکت حملونقل کانتینری کشتیرانی در مقایسه با دیگر خطوط است. ضمناً از نظر مقایسه رشد عملکرد نسبت به دوره دو ماهه سال ۱۳۹۵ نیز۶۱ درصد افزایش بوده و در عین حال کرایه حمل نیز افزایش قابلتوجهی داشته است.
*همانگونه که اشاره کردید آیا شاهد بازگشت رونق به بخش کانتینری دنیا هستیم؟
تمام کریدورهای اصلی جهانی آسیا به اروپا، آسیا به خلیجفارس، هند به اروپا، اروپا به هند، اروپا به خلیجفارس و… بعد از تشکیل اتحادیههای استراتژیک، شاهد رشد کرایه حمل بودند و برخی از خطوط کشتیرانی توانستند از وضعیت قرمز خارج شوند و در حالت (Back to black) قرار گیرند. همچنین تعدادی از آنها نیز در شرایط قرمز هستند اما زیان آنها به مراتب کمتر شده است.
*همکاری شرکت حملونقل کانتینری با سایر خطوط بینالملل چگونه است؟
اقدامات برای همکاری با خطوط بینالمللی صورت گرفته است. در حمل بینالملل سرویس هند به عراق رشد خوبی دارد. برخی از خطوط خارجی علاقهمند هستند که بتوانند در این سرویس با این شرکت مشارکت داشته باشند که پیشنهاد این خطوط در حال بررسی است، خوشبختانه روند بسیار خوبی در رشد حمل محمولات بینالملل در زمینه کانتینری وجود دارد. در سال ۱۳۹۵ علیرغم اینکه خطوط کانتینری دنیا زیان دیده بودند، شرکت حمل و نقل کانتینری توانسته است این سال را با سودآوری پشت سر بگذارد و عملکرد قابل قبولی را برای صاحبان سهام و مدیریت کلان شرکت داشته باشد. امید است به زودی اخبار خوبی در زمینه همکاریهای بینالمللی با دیگر خطوط به گوش رسد.
*علت تشکیل اتحادیهها چه بود؟
علت تشکیل اتحادیهها عوامل مختلفی دارد. مهمترین عامل این است که بتوانند مسیرهای بیشتری را از سوی کشتیهای یکدیگر با هزینه کمتر پوشش دهند. تا نرخ نسبتاً کنترل شود. مدیریت بهینهای از ظرفیت Capacity Management بهکار گرفته و از سرویسهای موازی جلوگیری کنند و با ادغام دو سرویس در یک مسیر از تمام ظرفیت یک کشتی استفاده شود و هر کشتی مسیر متفاوتی را طی کند تا بتوان شبکه پوشش خود را کاملتر کرده و ترددهای مستقیم Point to Point را به جای ترانشیپ تقویت کنند. بدیهی است که این امر سبب کاهش مصرف سوخت و انتشار گاز دیاکسیدکربن است که از منظر زیستمحیطی به نفع کره خاکی است. البته این اتحادیهها دارای معایبی است، چرا که تعهداتی را ایجاد میکند و در بسیاری موارد ممکن است نتیجه عکس دهد. بنابراین باید در انتخاب و ورود به این اتحادیهها بسیار دقت شود.
*ایجاد چنین اتحادیههایی فعالیت را به سوی انحصاری شدن سوق نمیدهد؟
بله. خطوط کانتینر به سمت انحصاری شدن پیش میرود و این هشداری بود که چند سال گذشته از سوی آنکتاد (UNCTAD) عنوان و گفته شد؛ تعداد خطوط کانتینری که به تکتک بنادر دنیا تردد میکنند، سال به سال کمتر میشوند و بنادر با تعداد کمتری از خطوط کشتیرانی پوشش داده میشوند که این امر نشاندهنده حرکت به سوی انحصار است.
*شرکت حملونقل کانتینری چه برنامههایی برای آینده دارد؟
تصمیم بر آن است که سودآوری شرکت حفظ شود. برای کشتیهای بزرگ ۱۴هزارو۵۰۰ کانتینر که تا ۱۰ ماه آینده تحویل داده میشود، برنامهریزیهایی صورت گرفته و همچنین خرید کانتینرهای جدید در دستور کار است و باید با شیب مناسب و ایجاد بازار، افزایش بار صورت گیرد.
سرویس اروپایی شرکت حملونقل کانتینری به هند متصل خواهد شد، به عبارتی خط جدید، خط هند و اروپا خواهد بود که جزیی از استراتژی شرکت برای تقویت بازار بینالمللی است. امید است به تدریج به دوران پیش از تحریم رسیده و بار بینالملل که حدود ۵۰ درصد از محمولات و درآمدها را تشکیل میداد، افزایش یابد.
در حال حاضر برای ایجاد آمادگی، در بندرعباس کانتینرها به صورت ترانشیپ از هند به اروپا حمل میشود تا یک سرویس مثلثی تشکیل شده که از اروپا به ایران، از ایران به هند و از هند دوباره به اروپا میرود تا بتوان محمولات صادراتی و وارداتی هند و اروپا را به صورت مستقیم جذب کرد.
برنامه بعدی شرکت، تأمین کانتینر مورد نیاز است. در این باره مصوبه هیأتمدیره شرکت هلدینگ اخذ شده است. یکی از مشکلات موجود در دنیا کمبود کانتینرهای کیوب است. با توجه به ظرفیتهای جدیدی که به ناوگان ملحق میشود برای کشتیهای بزرگ که در کرهجنوبی ساخته میشود و کشتی ایران-کاشان، برنامه تأمین کانتینر براساس میزانی که مورد نیاز است برنامهریزی شده است. تا همکاران در معاونت فنی بازرگانی بتوانند با قیمت و شرایط مناسب آن را تهیه کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.