ما با مردم ایران مشکلی نداریم

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ما با مردم ایران مشکلی نداریم سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به پرسشی در خصوص قانون ممنوعیت ورود به آمریکا و تأثیر آن بر مردم ایران مدعی شد که ایالات‌متحده با حکومت ایران مشکل دارد نه مردم آن. به گزارش مهر به نقل از سایت وزارت خارجه آمریکا، «هیثر نوئرت» […]

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

ما با مردم ایران مشکلی نداریم

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به پرسشی در خصوص قانون ممنوعیت ورود به آمریکا و تأثیر آن بر مردم ایران مدعی شد که ایالات‌متحده با حکومت ایران مشکل دارد نه مردم آن.

به گزارش مهر به نقل از سایت وزارت خارجه آمریکا، «هیثر نوئرت» در جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران با پرهیز از پاسخ به این سؤال که «چرا مردم کشورهایی از مسافرت به آمریکا منع شدند که هیچگاه به آمریکا حمله نکرده‌اند؟» گفت: در برخی از این کشور‌ها نگرانی‌هایی وجود دارد و ما به قطع یقین با حکومت ایران و برخی ملت‌های دیگر مشکل داریم. اگر ما در‌ها را باز کنیم، عموم مردم آمریکا می‌توانند نگرانی‌های مشروعی نسبت به امنیت خود داشته باشند و ما می‌خواهیم درهای خود را به سوی مردمی باز کنیم که حاضرند از تدابیر نظارتی درست عبور کنند و می‌خواهند از اعضای سازنده جامعه ما باشند.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه با پرهیز از دادن پاسخی روشن به خبرنگاران در این رابطه که «اما این مردم ایران هستند که دارند تحریم می‌شوند» خودداری کرد و از آن تعبیر به فشار مطبوعاتی خبرنگاران کرد و گفت «ببینید من می‌دانم که شما می‌خواهید به من فشار بیاورید تا در این باره چیزی بگویم…!» و از آنها خواست تا اگر سؤال دیگری دارند، بپرسند.

فرمان اجرایی ترامپ در مورد ممنوعیت سفر شهروندان ۶ کشور عمدتاً مسلمان به آمریکا از پنجشنبه هفته گذشته اجرایی شده و یک مقام دولتی آمریکا در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی تأیید کرده است که وزارت خارجه در دستورالعملی برای کنسول‌گری‌هایش در سرتاسر جهان گفته است شهروندان ۶ کشور مسلمان: باید یک «خویشاوند نزدیک» یا رابطه کاری در ایالات متحده داشته باشند تا بتوانند روادید بگیرند. والدین، همسر، فرزند (از جمله فرزندان بزرگسال)، داماد، عروس، خواهر یا برادر، «خویشاوند نزدیک» حساب می‌شوند اما نوه، پدربزرگ، مادربزرگ، شوهرخواهر، زن برادر، نامزد یا دیگر خویشاوندان شامل آن نیستند.

 

در عین حال دولت آمریکا به مأموران کنسولی اجازه داده است که به تشخیص خود، برای کسان دیگری که «پیش‌تر پیوند عمده‌ای با آمریکا برقرار کرده باشند» یا «تعهدات کاری و حرفه‌ای عمده‌ای دارند» روادید صادر کنند.