ایران با ۱۹ درصد رشد کمیت تولید علم همچنان پیشتاز رشد علمی دنیا

ایران با ۱۹ درصد رشد کمیت تولید علم همچنان پیشتاز رشد علمی دنیا سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: براساس اطلاعات مستخرج از پایگاه استنادی وب آو ساینس (ISI) در سال ۲۰۱۶ نسبت به سال ۲۰۱۵ رشد کمیت تولید علم کشور به ۱۹ درصد رسید. به گزارش مهر به نقل از پایگاه استنادی علوم […]

ایران با ۱۹ درصد رشد کمیت تولید علم همچنان پیشتاز رشد علمی دنیا

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: براساس اطلاعات مستخرج از پایگاه استنادی وب آو ساینس (ISI) در سال ۲۰۱۶ نسبت به سال ۲۰۱۵ رشد کمیت تولید علم کشور به ۱۹ درصد رسید.

به گزارش مهر به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) محمدجواد دهقانی با اعلام این خبر افزود: هر چند در سال ۲۰۱۷ به سر می‌بریم اما اطلاعات سال ۲۰۱۶ هنوز در حال کامل شدن است و تا کامل شدن اطلاعات سال ۲۰۱۷ مدت زمان زیادی مانده است. در سال ۲۰۱۵ کمیت تولید علم کشور ۳۸ هزار و ۳۳۲ مورد بود که این رقم در سال ۲۰۱۶ به ۴۵ هزار و ۵۶۰ مورد رسید.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: بررسی ۲۵ کشور برتر براساس کمیت تولید علم در دو سال مورد بررسی نشان می‌دهد که جمهوری‌اسلامی‌ایران رتبه نخست دنیا در رشد کمیت تولید علم را همچنان در اختیار دارد.

دهقانی اظهارداشت: بعد از جمهوری اسلامی ایران به ترتیب، روسیه، لهستان، هند، چین، ترکیه، سوئد، اسکاتلند، استرالیا، اتریش و دانمارک بیش‌ترین افزایش کمیت تولید علم را داشته‌اند. آنها به ترتیب بین ۵ درصد تا ۱۷ درصد رشد کمیت تولید علم داشته‌اند.

وی افزود: در سال ۲۰۱۶ جمهوری اسلامی ایران رتبه ۱۷ دنیا از لحاظ کمیت تولید علم در پایگاه استنادی وب آو ساینس (ISI) را کسب کرد. رتبه ایران در سال ۲۰۱۵ در این پایگاه ۱۹ بود. بنابراین براساس این پایگاه دو رتبه صعود داشته‌ایم. سهم ایران نیز در سال ۲۰۱۶ حدود ۱٫۷ درصد از کل کمیت تولید علم دنیا است. این در حالی است که در سال ۲۰۱۵ ایران ۱٫۵ درصد از کمیت علم دنیا را تولید می‌کرد.

سرپرست ISC ادامه داد: بررسی تعداد مدارک علمی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی در سال ۲۰۱۶ در پایگاه ISI نشان می‌دهد که سهم آنها از لحاظ کمیت تولید علم در سطح کشور یکسان نیست. در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران بیش‌ترین کمیت تولید علم را تولید کرده‌اند.

وی افزود: در بین پژوهشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، انستیتو پاستور ایران و جهاد دانشگاهی بیش‌ترین کمیت تولید علم را داشته‌اند.

 

دهقانی گفت: در بین دانشگاه‌های جامع و براساس کمیت تولید علم ۳ دانشگاه تهران، تربیت مدرس و فردوسی مشهد صدرنشین هستند. در بین دانشگاه‌های صنعتی ۳ دانشگاه امیرکبیر، شریف و اصفهان به ترتیب بیش‌ترین کمیت تولید علم را تولید کرده‌اند. در بین دانشگاه‌های غیرمتمرکز نیز دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور بیش‌ترین کمیت تولید علم را داشته‌اند.