افزایش احتمال ابتلا به سرطان‌های سر و گردن با آلودگی هوا

افزایش احتمال ابتلا به سرطان‌های سر و گردن با آلودگی هوا دبیر انجمن رادیوتراپی و انکولوژی ایران با اشاره به این‌که تغییر صدا بیش از دو هفته می‌تواند پیش درآمدی از سرطان حنجره باشد، گفت: عوامل زیست‌محیطی و آلودگی هوا در کلان‌شهر‌ها شانس ابتلا به سرطان‌های دستگاه تنفسی و تومورهای سر و گردن را می‌تواند، […]

افزایش احتمال ابتلا به سرطان‌های سر و گردن با آلودگی هوا

دبیر انجمن رادیوتراپی و انکولوژی ایران با اشاره به این‌که تغییر صدا بیش از دو هفته می‌تواند پیش درآمدی از سرطان حنجره باشد، گفت: عوامل زیست‌محیطی و آلودگی هوا در کلان‌شهر‌ها شانس ابتلا به سرطان‌های دستگاه تنفسی و تومورهای سر و گردن را می‌تواند، افزایش دهد.

به گزارش مناقفصه مزایده به نقل از روابط‌عمومی انجمن رادیوتراپی آنکولوژی، حسین فودازی در ارتباط با علت شیوع سرطان اظهارداشت: ۷۰ درصد ابتلا به سرطان عوامل محیطی و خارجی بوده و ۳۰ درصد آن عوامل ژنتیکی و داخلی است.

وی افزود: از جمله عوامل محیطی که ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد، تغذیه و مواد غذایی ناسالم، افزایش وزن، آلودگی‌های زیست‌محیطی، استعمال سیگار و دخانیات است همچنین می‌توان این عوامل محیطی را مدیریت کرد تا شانس ابتلا به سرطان کاهش یابد.

این متخصص رادیوتراپی و انکولوژی با بیان این‌که با کاهش یا پرهیز از استعمال دخانیات می‌توان ۳۰ درصد شانس ابتلا به انواع سرطان را کاهش داد، گفت: کنترل وزن بسیار حایز اهمیت است همچنین استفاده از فست‌فودها، غذاهای چرب، نمک سود شده و کاهش مصرف فیبر، میوه و سبزیجات تازه خطر ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش را افزایش می‌دهد.

فودازی با تأکید بر این‌که چاقی و افزایش وزن بیش از حد در زندگی شهری دخیل بوده، عنوان‌داشت: این مسأله سبب شده تا خطر ابتلا به سرطان‌ها افزایش پیدا کند همچنین عوامل زیست‌محیطی و آلودگی هوا در کلان‌شهر‌ها شانس ابتلا به سرطان‌های دستگاه تنفسی و تومورهای سر و گردن را می‌توانند افزایش دهند.

دبیر انجمن رادیوتراپی و انکولوژی تصریح کرد: برای پیشگیری می‌توان فعالیت فیزیکی کافی حداقل ۵ بار در هفته روزی ۳۰ دقیقه، کنترل وزن و پرهیز از دخانیات تا حد زیادی می‌تواند شانس ابتلا به انواع سرطان را کاهش دهد.

وی در پاسخ به این سؤال که چه نشانه‌های مربوط به تومورهای سر و گردن است؟ گفت: هر نوع اختلالی که افراد به صورت لمس توده در سر و گردن داشته باشند و یا اختلال شنوایی، گرفتگی طولانی مجاری تنفسی، وزوز گوش و تغییر صدا به ویژه در سرطان‌های مثل حنجره از علائمی بوده که باید سریع توسط پزشک گوش، حلق و بینی بررسی شود.

 

فودازی گفت: تغییر صدا بیش از دو هفته می‌تواند پیش درآمدی از سرطان حنجره بوده که حتماً باید پزشک مراجعه شود یا وجود غدد لنفاوی در گردن، زیر چانه یا قسمت‌های بناگوش که به دنبال بیماری‌ها و مشکلات عفونی ایجاد نشده باشد حتماً نیاز به بررسی دارد.