خطر ورود سرمایه‌های سرگردان به بازارهای کاذب و دلالی

نعمتی مطرح کرد خطر ورود سرمایه‌های سرگردان به بازارهای کاذب و دلالی سخنگوی هیأت رییسه مجلس معتقد است که فاصله و شکاف وزارت اقتصاد و بانک مرکزی عامل شکل‌گیری اتفاقات کنونی در بخش پولی و بانکی کشور است . بهروز نعمتی در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به ایجاد مشکل در بازار پولی و […]

نعمتی مطرح کرد

خطر ورود سرمایه‌های سرگردان به بازارهای کاذب و دلالی

سخنگوی هیأت رییسه مجلس معتقد است که فاصله و شکاف وزارت اقتصاد و بانک مرکزی عامل شکل‌گیری اتفاقات کنونی در بخش پولی و بانکی کشور است .

بهروز نعمتی در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به ایجاد مشکل در بازار پولی و بانکی کشور، گفت: در شرایط کنونی که ممکن است نقدینگی افزایش یابد، معمولاً پول‌های سرگردان به سمت سرمایه‌گذاری‌های مولد هدایت نمی‌شوند، لذا در این زمان نقش دولت به ویژه وزارت اقتصاد بسیار مهم بوده و اگر مجموعه وزارت اقتصاد با بانک مرکزی ارتباطات واقع مدیریتی را با یکدیگر نداشته باشند، ممکن است بازار دلالی سرمایه‌های سرگردان را جذب کند.

 نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس‌شورای‌اسلامی، با بیان این‌که فاصله و شکاف وزارت اقتصاد و بانک مرکزی عامل شکل‌گیری اتفاقات کنونی در بخش پولی و بانکی کشور است، افزود: دولت باید برای مجموعه‌های اقتصادی مختلف برنامه داشته باشد، چراکه بازار سرمایه از هر موجود زنده‌ای نسبت به اتفاقات اطرافش حساس‌تر است، لذا اگر بازار سرمایه و پولی و بانکی امنیت آرامش لازم را نداشته باشد، طبیعتاً پول به بخش دلالی هدایت می‌شود.

نعمتی با بیان این‌که کشور طی ۱۰سال اخیر از محل دلالی آسیب خورده است، ادامه‌داد: اگر بازار سرمایه و پولی و بانکی واقعاً استحکام لازم را داشته باشد، پول‌ها و سرمایه‌های مختلف در بازارهای کوچک جذب مجموعه‌های تولیدی و صنعتی کشور می‌شود، که البته در دو سال اخیر کم‌تر دیده شده چراکه وزیر اقتصاد بیش‌تر فعالیت‌ها را به جای اجرایی آکادمیک می‌بیند که باید در این بخش تجدیدنظر کند.

وی یادآور شد: اقتصاد کشور همواره به پارامترهایی وابسته است و براساس این مؤلفه‌ها سپرده‌ها به بازارهای مختلف یا بخش‌های متفاوت اقتصادی سوق داده می‌شوند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به تأثیر خروج سپرده‌ها از بانک‌ها و ورود به سایر بازار‌ها یادآور شد: ۳ بازار مسکن، ارز و طلا از رقبای بانک‌ها و بازار مالی محسوب می‌شوند و تأثیرگذاری خروج سپرده‌ها در هر یک از این بازار‌ها به شدت و ضعف خروج سرمایه‌ها از بانک‌ها بستگی دارد.

نعمتی افزود: تا زمانی که منابع بانکی و منابع غیربانکی ثبات اقتصادی و بستر لازم برای سودآوری بنگاه‌های اقتصادی را فراهم نکنند، خطر انحراف منابع پولی و مالی به سمت فعالیت‌های غیرمولد وجود دارد.

 

سخنگوی هیأت رییسه مجلس‌شورای‌اسلامی، تصریح‌کرد: سرمایه‌های سرگردان به بازارهای کاذب ورود کرده و موجب ایجاد بحران می‌شوند، کما این‌که در دولت‌های نهم و دهم شاهد آن بوده‌ایم، بنابراین برنامه‌ریزان اقتصادی باید در این زمینه اقدام لازم را انجام دهند.