باید به هر دستاویزی برای اشتغالزایی چنگ زد منافع پنهان سرمایهگذاری در حوزه معدن حوزه «معدن» در استان همدان سرمایهای است که از دید سرمایهگذاران پنهان مانده است در حالی که زمینهای مناسب برای سودآوری و اشتغالزایی است. به گزارش ایسنا، هماکنون استان همدان با دارا بودن ۲۷۵ معدن و ۳۰ نوع ماده معدنی ظرفیتهای […]
باید به هر دستاویزی برای اشتغالزایی چنگ زد
منافع پنهان سرمایهگذاری در حوزه معدن
حوزه «معدن» در استان همدان سرمایهای است که از دید سرمایهگذاران پنهان مانده است در حالی که زمینهای مناسب برای سودآوری و اشتغالزایی است.
به گزارش ایسنا، هماکنون استان همدان با دارا بودن ۲۷۵ معدن و ۳۰ نوع ماده معدنی ظرفیتهای بیشماری در این حوزه دارد. معادنی همچون سیلیس، فلدسپات، معادن غنی لاشه آهکی، سنگآهن، پگماتیت، میکا، آندالوزیت، گارنت، انواع گرانیتها، پوزولان، سیلیس، پوکه معدنی، دولومیت، تراورتن و تالک، شن و ماسه باعث شده استان همدان یک سرزمین مستعد برای سرمایهگذاری باشد اما متأسفانه با وجود این ظرفیتهای بیشمار هنوز شاهد پیشرفت چشمگیری در حوزه معدن در استان همدان نیستیم و این استان تنها مبادرت به خامفروشی میکند.
این خامفروشی از عدم سرمایهگذاری در صنایع معدنی ناشی میشود بهطوری که به نظر میرسد اقدامی برای شناساندن ظرفیتهای معدنی به سرمایهگذاران صورت نگرفته تا اگر هم انجام شده ظاهراً نتیجهبخش نبوده است.
مسؤولان باید در این برهه بدانند برای اشتغالزایی باید از تمام ظرفیتها و پتانسیلها بهره برد و به قول معروف به هر دستاویزی چنگ زد تا بتوان شغل ایجاد کرد، بنابراین شناساندن ظرفیتهای معدنی میتواند زمینهساز اشتغال و ایجاد ارزشافزوده بالا برای استان باشد.
تنها ۱۴۰ واحد معدنی در استان همدان فعال است
رییس خانه معدن استان همدان میگوید: حدود ۲۸۰ واحد معدنی در استان همدان دارای پروانه بهرهبرداری هستند که از این تعداد تنها ۱۴۰ واحد فعال است و بقیه تعطیل هستند.
رحیممرتضایی با اشاره به اینکه علت این خامفروشی عدم سرمایهگذاری در صنایع معدنی است، عنوان میکند: جذب سرمایهگذارانی در زمینه فرآوری بخش معدن افزایش اشتغال و ارزشافزوده در این بخش را به همراه خواهد داشت.
این مسؤول با تأکید بر اینکه معادن تأمینکننده ماده اولیه صنایع معدنی هستند و زمانیکه این صنایع در زمینه بازار فروش و تأمین نقدینگی دچار مشکل میشوند خرید مواد اولیه با رکود مواجه شده و مشکلات واحدهای معدنی نیز افزایش مییابد، اظهار میکند: تحقق سرمایهگذاری خارجی در بخش معدن نجاتدهنده خواهد بود.
۴۰درصد صنایع استان همدان معدنی است
رییس خانه معدن استان همدان با بیان اینکه استان با قرار گرفتن در مسیر ایالت فلززایی سنندج سیرجان، یکی از مستعدترین مناطق از نظر کانیهای فلزی است، تصریح میکند: استان همدان با داشتن بزرگترین ذخایر سیلیس آذرین و فلدسفات بهعنوان قطب اصلی این کانیها در کشور مطرح است.
وی با بیان اینکه ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم از جمله مزایای راهاندازی دوباره معادن تعطیل شده استان همدان است، خاطرنشان میکند: یکی از بهترین فرصتهایی که کمتر مورد توجه قرار گرفته، نیروی انسانی تشنه کار است.
حوزه معدن، زمینهای مناسب برای سودآوری و اشتغالزایی
یک کارشناس امور اقتصادی با بیان اینکه حوزه معدن استان همدان زمینهای مناسب برای سودآوری و اشتغالزایی است که از دید سرمایهگذاران پنهان مانده است، به ایسنا میگوید: مسؤولان امر باید با توجه بیشتر به این بخش زمینههای سرمایهگذاری را در آن ایجاد کنند.
علی مرادی با بیان اینکه به هر میزان که اکتشاف معادن بهخوبی انجام شود، به همان میزان نیز بهرهوری از معادن مطلوب خواهد بود، میگوید: بهرهبرداری درست و فناوری در حوزه اکتشاف با تأمین منابع مالی و ایجاد شرایط برای افراد متخصص، موجب رشد حوزه معدنی استان خواهد شد.
وی اظهار میکند: با فعال کردن ظرفیت معادن در همدان میتوانیم افراد بسیاری را در حوزههای متفاوت مشغول بهکار کنیم که برای این کار باید از ظرفیت استان در این بخش بهره ببریم.
روشهای سنتی، هزینه معدنکاری را در همدان افزایش داده است
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز با بیان اینکه استفاده از روشهای سنتی هزینه معدنکاری را در همدان افزایش داده است، به ایسنا میگوید: نگرش مهندسی به فعالیتهای معدنی اصلی ضروری است.
محمدخاکی با بیان اینکه اغلب معادن همدان به صورت سنتی و غیرفنی بهرهبرداری میشود، اظهار میکند: حوزه معدن استان همدان تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه باید جو مناسبی از سوی مسؤولان فنی و بهرهبرداران در فعالیتهای معدنی استان همدان ایجاد شود، اظهار میکند: هزینههای بالای مراحل مختلف معدنکاری از جمله مشکلاتی است که باید با استفاده از روشهای نوین استخراج و کنار گذاشتن روش سنتی این وضعیت را بهبود بخشید.
وجود ظرفیت سرمایهگذاری در بخشهای مختلف معدنی در همدان
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان اضافه میکند: ۱۶۰ معدن مصالح ساختمانی و ۵۳ معدن سنگهای تزیینی در استان وجود دارد که ارتباط مستقیمی با بخش مسکن دارند و به علت رکود این بخش تعطیلشدهاند.
وی عنوان میکند: ۱۲۵ واحد معدنی شن و ماسه در استان همدان وجود دارد که فعالیت آنها براساس تقاضای بازار و فصلی است.
این مسؤول با بیان اینکه در استان همدان ۳۰ نوع ماده معدنی از ۷۰ ماده معدنی موجود در کشور اکتشاف شده است، میافزاید: سالانه ۶ تا ۷ میلیون تن استخراج مواد معدنی در استان همدان انجام میشود.
خاکی با اشاره به اینکه آغاز عملیات اکتشاف و سرمایهگذاری در بخش معدن میتواند اشتغال و ارزشافزوده مناسبی برای استان به دنبال داشته باشد، بیان میکند: در مواد معدنی غیرفلزی معادن شاخصی همچون فلدسپات، سیلیس و دولومیت در استان همدان وجود دارد و همدان بهعنوان یکی از قطبهای تأمین سیلیس کشور محسوب میشود که نیاز بسیاری از کارخانههای مصرفکننده را تأمین میکنند.
وی عنوان میکند: افزایش صنایع تبدیلی در استان همدان بهطور حتم در احیای معادن غیرفعال مؤثر خواهد بود.
وی با اعلام اینکه ۴۰ درصد از معادن استان همدان فعال است، اظهار میکند: در سال ۹۵ تعداد زیادی از معادن استان در حدود ۶۰ درصد فعال بودند و معادن غیرفعال نیز به خاطر وضعیت بازار، فصلی بودن و یا اینکه در حال تجهیز قرار داشتن در این وضعیت بودند.
وی با بیان اینکه معادن غیرفعال همدان در حوزه مصالح ساختمانی و سنگ تزیینی هستند، میگوید: علت آن را در رکود در ساختمانسازی میتوان یافت چرا که چرخش و رونق بخش ساختمان میتواند تعداد زیادی از واحدهای معدنی استان همدان را فعال کند و تأمین مصالح واحدهای پاییندستی میتواند رونق این بخش را به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ موردی از صادرات مواد خام معدنی نداشتیم، بیان میکند: در حوزه سنگ خام صادرات نداشتیم اما به صورت فرآوری شده و کنسانتره به میزان ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن صادر شده است.
معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه دوهزارو۴۰۰ نفر بهطور مستقیم و تعدادی نیز به صورت غیرمستقیم در حوزه حمل و نقل و خدمات در بخش معادن مشغول بهکار هستند، میگوید: ۲۷۵ معدن فعال در استان همدان وجود دارد که بیش از نیمی از آنها در زمینه مصالح ساختمانی فعالیت میکنند.
شهرستان نهاوند یکی از مناطقی است که سرشار از ظرفیتهای معدنی مانند منیزیم و دولومیت است که متأسفانه به علت عدم بهرهبرداری درست و سرمایهگذاری ثروتهای این شهرستان خامفروشی میشود که موجب شده از ارزشآوری مناسب بیبهره بماند.
منیزیم و دولومیت نهاوند خامفروشی میشود
نماینده مردم نهاوند در خانه ملت میگوید: ظرفیتهای بالقوه و بالفعلی در نهاوند وجود دارد که با طرح و برنامهریزی مناسب میتواند گامهای بسیار مثبت و مناسبی برای تولید و ایجاد ظرفیتهای اشتغالزایی در استان و کشور بردارد.
حسن بهرامنیا درباره ظرفیتها و توانمندیها استان و شهرستان نهاوند برای تولید و اشتغال در کشور، تصریح میکند: متأسفانه به علت عدم سرمایهگذاری مناسب و حمایت از سوی دولت این ظرفیتها در شهرستان نهاوند مورد استفاده قرار نمیگیرد.
وی با تأکید بر اینکه نهاوند سرشار از ظرفیتهای معدنی از جمله منیزیم و دولومیت است که میتواند اشتغالزایی فراوانی با صنایع وابسته و تبدیلی داشته باشد، اضافه میکند: متأسفانه به علت عدم حمایت و رسیدگی، این معادن به صورت خام مواد خود را به فروش میرسانند و از ارزشافزوده و ارزآوری آنها استفاده نمیشود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ایران از لحاظ معادن منیزیم و دولومیت رتبه دوم جهانی دارد، تشریح میکند: با برنامهریزی مدون و حمایتهای جدی میتوان از این منابع خدادادی به خوبی استفاده کرد تا در راستای اشتغالزایی اهالی استان و شهرستان نهاوند گامهای خوبی برداشته شود.
بررسی وضعیت صنعتی و معدنی استان همدان نشان میدهد سرمایهگذاری در حوزه معدن همدان رضایتبخش نیست در حالی که همدان به علت داشتن ۳۰ نوع ماده میتواند بهعنوان استان معدنی در کشور مطرح باشد.
از سوی دیگر آنچه مسلم است اینکه استعدادهای معدنی همدان بهدرستی معرفی نشده و حتی میزان سرمایهگذاری در حوزه معدن همدان قابلتوجه و رضایتبخش نیست و این مشکلات سبب شده تا سرمایهگذاران در این زمینه ورود پیدا نکنند و سرمایهگذاران موجود نیز از سرمایهگذاری در بخش معدن پشیمان شوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.