گلایه کسبه پلاسکو از بنیاد مستضعفان چرا درخواست پروانه ساختمانی ندادهاید؟ عدهای از کسبه ساختمان فروریخته پلاسکو در اعتراض به آنچه که تأخیر در ساخت مجتمع تجاری جدید میدانند، با تجمع در مقابل ساختمان بنیادمستضعفان این گلایه را به مسؤولان این نهاد اعلام کردند که چرا هیچ درخواستی برای دریافت پروانه ساختمانی به شهرداری منطقه […]
گلایه کسبه پلاسکو از بنیاد مستضعفان
چرا درخواست پروانه ساختمانی ندادهاید؟
عدهای از کسبه ساختمان فروریخته پلاسکو در اعتراض به آنچه که تأخیر در ساخت مجتمع تجاری جدید میدانند، با تجمع در مقابل ساختمان بنیادمستضعفان این گلایه را به مسؤولان این نهاد اعلام کردند که چرا هیچ درخواستی برای دریافت پروانه ساختمانی به شهرداری منطقه ۱۲ ندادهاند؟
ساختمان تجاری پلاسکو در محدوده خیابان جمهوری تهران ساعت ۸ صبح روز سیام دیماه ۱۳۹۵ دچار حریق شد که پس از ۳ ساعت و نیم تلاش آتشنشانان برای مهار آتش، ۱۵ طبقه ساختمان بهطور کامل فروریخت.
در مجموع یک هزار و ٢٠٠ واحد تولیدی در مجتمع تجاری پلاسکو وجود داشت که براساس آمارها ۵۶۰ واحد آن، فعال بود.۱۵ هزار میلیارد ریال خسارت به این واحدها وارد شد و چند هزار کارگر بیکار شدند.
به گزارش ایرنا، کاسبان ساختمان قدیم پلاسکو امروز در این گردهمایی اعتراضی با حمل دست نوشتههایی خواستار روشن شدن وضعیت خود توسط بنیاد مستضعفان شدند.
نمایندگان شرکتکنندگان در این گردهمایی درباره دلایلشان برای حضور در این تجمع به ایرنا گفتند: قرار بود بنیاد مستضعفان در مدت دو سال این ساختمان را از نو بسازد، اما پس از ۶ ماه از حادثه آتشسوزی هنوز هیچ درخواستی برای دریافت پروانه ساختمانی به شهرداری منطقه ۱۲ نداده است.
یکی از تجمع کنندگان که خواست نامش اعلام نشود، گفت: هرچند که در مجتمع تجاری نور کسبه اندکی مستقر شدهاند و اجاره ۳ ماه و نیم آنها را بنیاد پرداخت کرده است، اما این کسبه باید از خرداد ماه امسال اجاره خود را پرداخت کنند، ضمن اینکه مجتمع نور برای کسب و کار مرکز تجاری مناسبی نیست و بازار آن بسیار راکد است.
این کسبه ساختمان پلاسکو تأکیدکرد: قرار بود برای هر کدام از کسبه پلاسکو با سود ۹ درصدی تسهیلات ۳ هزار میلیارد ریالی پرداخت شود، اما تاکنون این تسهیلات پرداخت نشده و بانکها نیز اعلام کردهاند در صورت پرداخت این تسهیلات به کسبه پلاسکو، سود تسهیلات آنها ۱۸ درصد خواهد بود.
یکی دیگر از کسبه پلاسکو حاضر در این گردهمایی گفت: از ۶۰۰ واحد تجاری ساختمان پلاسکو ۲۸۶ واحد آن سالم مانده است، اما اجازه نمیدهند کاسبان به محل کار خود وارد شوند و بیشتر اموال آنها در این واحدها به سرقت رفته است.
وی افزود: با ریزش ساختمان پلاسکو تاکنون بیش از ۶ هزار نفر بیکار شدهاند و درخواست ما این است که بنیاد وضعیت کسبه این ساختمان را روشن کند. متأسفانه بنیاد مستضعفان و دیگر نهادها تاکنون کمکی به فعالان اقتصادی این ساختمان نکردهاند.
به گزارش ایرنا، «علی فاضلی» رییس اتاق اصناف ایران در چهارم تیرماه جاری شرایط پرداخت تسهیلات ۳ میلیارد ریالی (۳۰۰ میلیون تومان) را به کسبه پلاسکو اعلام کرد و گفت: کسبه پلاسکو ۳ هفته فرصت دارند تا در مجتمع تجاری نور مستقر شوند و سپس از این تسهیلات استفاده کنند.
وی گفت: پس از استقرار کسبه و تأیید اتحادیه ذیربط، اتاق اصناف ایران در نامهای کسبه را جهت دریافت تسهیلات ۳ میلیارد ریالی با بهره ۱۸ درصد به بانک عامل معرفی میکند.
وی خاطرنشان کرد، شروع پرداخت اقساط کسبه پس از یک سال تنفس آغاز میشود.
فاضلی افزود: کارگروهی متشکل از دولت و اتاق اصناف ایران، بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران در خود دولت تشکیل شد که ریاست این کارگروه به عهده معاونت اجرایی رییسجمهوری بود .
وی تصریحکرد: حادثه پلاسکو در ماههای پایانی سال گذشته رخ داد و استقرار کسبه در محل مشخص شده حدود یک ماه و نیم طول کشید تا مجموعه نور در اختیار این کسبه قرار گرفت. تا استقرار کامل این عزیزان نیز دو ماه زمان برد و تسهیلات و تمهیداتی که در راستای حمایت از این دوستان اندیشده شده بود به زودی پرداخت میشود.
رییس اتاق اصناف ایران افزود: در آخرین جلسه کارگروه که هفته گذشته در دفتر معاونت رییسجمهوری با حضور همه دستاندرکاران برگزار شد، بانک پارسیان متقبل شد تا پس از استقرار کسبه اجارهنامه کسبه را صادر و تحویل دهد.
به گفته فاضلی، بخشودگی مالیات و به تعویق افتادن معوقههای مالیاتی کسبه بخشی از تصمیمهای اتخاذ شده در هفته گذشته بود.
وی از هیأت مدیره اتحادیه پیراهن دوزان خواست شرایطی را فراهم کنند تا کسبه تحتپوشش آن اتحادیه در محل مورد نظر مستقر شوند و اجارهنامهها هم به نام آنها صادر شود تا بتوانند از تسهیلات استفاده کنند.
بخش زیادی از کسبه این ساختمان در صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پیراهن بودند که ۹۹ درصد آنان از این واحدها به عنوان «مرکز پخش» استفاده میکردند. همچنین ۱۸۰ واحد در این ساختمان تولیدکننده و فروشنده دیگر اقلام بودند.
در این ساختمان ۴۰۰ واحد پیراهندوز، ۶ واحد کشباف، ۸ واحد صنف خیاطان و ۲۰ واحد تولیدی کفش فعال بود.
ساختمان ۱۵ طبقه پلاسکو در سال ۱۳۴۱ به عنوان نخستین ساختمان بلندمرتبه تهران افتتاح شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ساختمانهای پلاسکو و آلومینیم در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت.
تجمعکنندگان در مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان ضمن اشاره به اینکه در پلاسکو بیش از ۶ هزار نفر امرار معاش میکردند، اما هماکنون بیکارند. خواهان مقاومسازی ۲۸۶ واحد تجاری در قسمتی از این مجتمع تجاری شدند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.