بازشدن گره بازار تخم‌مرغ با افزایش اختیارات بخش خصوصی و اتحادیه‌ها

بازشدن گره بازار تخم‌مرغ با افزایش اختیارات بخش خصوصی و اتحادیه‌ها عضو هیأت رییسه کمیسیون کشاورزی و آب‌و منابع طبیعی مجلس گفت: بهبود وضعیت بازار تخم مرغ در گرو ایجاد تعاملات سازنده با اتحادیه‌ها بوده و اتحادیه‌ها با توجه به رسالتی که دارند، می‌توانند تولید را طبق بازار عرضه و تقاضا تنظیم کنند. نظر افضلی […]

بازشدن گره بازار تخم‌مرغ با افزایش اختیارات بخش خصوصی و اتحادیه‌ها

عضو هیأت رییسه کمیسیون کشاورزی و آب‌و منابع طبیعی مجلس گفت: بهبود وضعیت بازار تخم مرغ در گرو ایجاد تعاملات سازنده با اتحادیه‌ها بوده و اتحادیه‌ها با توجه به رسالتی که دارند، می‌توانند تولید را طبق بازار عرضه و تقاضا تنظیم کنند.

نظر افضلی در گفت‌و‌گو با خانه ملت درباره وضعیت صادرات تخم‌مرغ، گفت: اگر خواستار حل شدن ریشه‌ای مشکلات مرغداری‌های تخم‌گذار هستیم، باید با یک نقشه راه اقتصادی بازار تخم مرغ را‌ به اتحادیه‌ مرغداری واگذار کنیم، زیرا اتحادیه‌ها با محورهای تخصصی در این زمینه علاوه بر نگاه تجربی با مشاهدات عینی نیز در حین کار روبه‌رو هستند.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی، تصریح‌کرد: اتحادیه مرغداری‌های تخم‌گذار با توجه به رسالتی که دارند به خوبی بازار تخم مرغ را در دو سطح داخلی و خارجی می‌شناسند؛ بنابراین بهترین راهبرد برای ثبات بازار تخم‌مرغ‌، سپردن بازاریابی تخم‌مرغ به بخش خصوصی و اتحادیه‌ها است.

وی ادامه‌داد: اتحادیه مرغداری‌ها هماکنون با ساماندهی مرغداری‌های تخم‌گذار از میزان تولید و شرایط تقاضا در بازار داخلی و خارجی اطلاعات جامعی دارد و این در حالی است که این اتحادیه در اولین گام توانسته‌اند، مرغداری‌های تخم‌گذار را ‌طبق دوره تولید تنظیم کنند.

افضلی افزود: سامان‌دهی بازار تخم مرغ با عدم دخالت دولت در بازار به شرط این‌که چرخه تولید تا صادرات تخم مرغ‌ به‌طورکلی در اختیار بخش خصوصی و اتحادیه‌ها قرار بگیرد عملیاتی می‌شود، زیرا اتحادیه‌ها با توجه به‌ اطلاعات جامعی‌ که از شرایط بازار دارند‌، می‌توانند به سادگی جوجه‌ریزی‌ در مرغداری‌های کشور ‌را با توجه به بازارهای مصرف تعیین کنند.

عضو هیأت رییسه کمیسیون کشاورزی آب ‌و منابع طبیعی مجلس، یادآورشد: ریسک تولید در صنعت مرغداری بالاست؛ بنابراین اگر دولت خواستار جان گرفتن بخش تولید در مرغداری‌های کشور است، باید در حوادث غیرمترقبه مانند آنفولانزا‌، پشتیبان تولید‌کننده باشد تا تولید‌کننده بتواند بدون تعلل به چرخه تولید بازگردد.

صادرات تخم‌مرغ رمقی ندارد

رییس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران گفت: با توجه به بی‌رمقی صادرات و شیوع آنفولانزا طی ماه‌های اخیر با مازاد ۱۶۰ هزارتنی مازاد تخم مرغ مواجه هستیم.

ناصر نبی‌پور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت صادرات تخم مرغ اظهارکرد: در حال حاضر به عراق صادرات نداریم و تنها در حجم محدودی به افغانستان صورت می‌گیرد.

وی در خصوص صادرات تخم مرغ به قطر افزود: یک محموله ۲۰ تنی به قطر صادر شد که البته با وجود صادرات هر کیلو تخم مرغ با نرخ ۴ هزار و ۵۰۰ تومان امکان رقابت با رقبا وجود ندارد.

نبی‌پور ادامه‌داد: با توجه به قیمت‌های بالای صادرات، این محصول صرفه اقتصادی نداشته و تنها در صورت شیوع بیماری در کشورهای هدف، امکان صادرات وجود دارد.

وی میانگین قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری را ۳ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: براین اساس نرخ حداکثر هر شانه تخم مرغ ۶ هزار و ۷۰۰ تومان معادل دانه‌ای ۲۲۰ تومان است.

رییس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار تأکید‌کرد: قیمت منطقی هر کیلو تخم مرغ از سوی وزارت جهاد کشاورزی ۴ هزار و ۲۵۰ تومان است‌، این درحالی است که با قیمت فروش درب مرغداری حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ تومان اختلاف وجود دارد.

وی با اشاره به تأثیر رونق صادرات در قیمت تخم مرغ‌، عنوان‌کرد: افزایش صادرات در نوسانات قیمت بازار داخل تأثیر به سزایی دارد، به‌طوری‌که صادرکنندگان دیگر تمایلی به صادرات نخواهند داشت.

 

نبی‌پور در پایان به آخرین وضعیت مازاد تخم مرغ، اشاره کرد و گفت: با توجه به بی‌رمقی صادرات و شیوع آنفولانزا طی ماه‌های اخیر با مازاد ۱۶۰ هزارتنی مازاد تخم مرغ مواجه هستیم.