آشنایی با ۶ خاصیت ریحان کاهش بیماریهای قلبی عروقی، پیشگیری از بروز سرطان، حفظ سلامتی پوست، مو و استخوان برخی از خواص ریحان است. اصل این گیاه دارویی مربوط به نواحی هند و آسیا است که قدمت کشت آن حداقل به ۵ هزار سال پیش برمیگردد. به گزارش همشهری آنلاین- مردم سراسر دنیا از کشورهای […]
آشنایی با ۶ خاصیت ریحان
کاهش بیماریهای قلبی عروقی، پیشگیری از بروز سرطان، حفظ سلامتی پوست، مو و استخوان برخی از خواص ریحان است.
اصل این گیاه دارویی مربوط به نواحی هند و آسیا است که قدمت کشت آن حداقل به ۵ هزار سال پیش برمیگردد.
به گزارش همشهری آنلاین- مردم سراسر دنیا از کشورهای ویتنام تا هند و ایتالیا از این سبزی خوش عطر و طعم برای انواع پخت و پز استفاده میکنند.
این گیاه علاوه بر استفاده در امور پخت و پز، دارای خواص درمانی بسیاری نیز میباشد که در این جا به ۶ مورد از آنها اشاره میکنیم:
• سلامت دستگاه قلبی عروقی
ریحان سرشار از کارتنوئیدهایی مانند بتاکاروتن است که میتوانند در بدن تبدیل به ویتامین A شوند. بتاکاروتن نسبت به ویتامین A دارای خواص آنتیاکسیدانی بیشتری است، زیرا نه تنها از سلولها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکند بلکه از اکسیده شدن کلسترول خون توسط رادیکالهای آزاد در رگهای خونی نیز پیشگیری میکند.
با اکسیده نشدن، کلسترول در دیواره رگهای خونی ایجاد نمیشود و به این ترتیب، از ایجاد تصلب شرایین یا گرفتگی رگها و حمله قلبی نیز پیشگیری میشود.
ریحان منبع خوبی از منیزیم نیز میباشد. این گیاه با ایجاد آرامش در عضلات و رگهای خونی موجب تقویت دستگاه قلبی عروقی میشود و جریان خون را در رگها بهبود بخشیده و خطر نامنظم بودن ریتمهای قلبی و اسپاسمهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
• پیشگیری از سرطان
ریحان دارای خواص آنتیاکسیدانی قوی میباشد. آنتیاکسیدانهای طبیعی موجود در این گیاه میتواند از بدن در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت کرده و به این ترتیب با اکثر فرمهای سرطان مبارزه کند.
• سلامت پوست و مو
روغن فرار ریحان به عنوان مرطوبکننده برای شفافیت پوست و موی کدر شده نیز بهکار میرود. از این گیاه دارویی برای درمان آکنه نیز استفاده میشود.
• سلامت استخوان و بافت همبند
ماده اوژنول روغنهای فرار ریحان موضوع مطالعات گسترده بوده است. چون این ماده میتواند جلوی فعالیت آنزیمی بنام سایکلواکسیژناز در بدن را بگیرد. بسیاری از داروهای ضدالتهابی از قبیل آسپرین و ایپوبروفن، جلوی فعالیت چنین آنزیمی را میگیرند.
این اثر مهارکنندگی اوژنول در ریحان، به آن خاصیت ضدالتهابی میدهد و میتواند نقش اساسی در درمان داشته و انسان را از درد ناشی از بیماریهای التهابی مثل روماتیسم مفصلی مصون نگهدارد.
ریحان
• خواص ضد باکتریایی
محققان ثابت کردهاند که روغنهای اساسی ریحان در برابر رشد ناخواسته انواع بسیاری از باکتریها مانند گونههای مختلفی که در برابر آنتیبیوتیکهای معمول مقاومت نشان دادهاند اثر درمانی و محافظتی خوبی از خود نشان دادهاند. مطالعات نشان داده، اگر محصولی را در محلولی که فقط حاوی یک درصد روغن ریحان باشد، شستشو دهیم منجر به از بین رفتن چنین باکتریهایی میشود. پس با تمایل بیشتری از این سبزی پرخاصیت در سالاد خود استفاده کنید.
• تقویت سیستم ایمنی بدن
شواهد نشان میدهد آنتیاکسیدانها و روغنهای فرار موجود در ریحان باعث شده تا این گیاه عامل خوبی برای تقویت سیستم ایمنی بدن به شمار رود. برگها و روغن ریحان هر دو دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند که میتوانند حتی برای از بین بردن بیماریهای عفونی نیز مفید باشند.
استفاده موضعی از برگهای ریحان بر روی زخمها، میتواند موجب از بین رفتن عفونتهای باکتریایی شود. مادامی که از خوردن ریحان در غذا لذت میبرید از خواص ضد ویروسی آن برای درمان بیماریهایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و تبخال نیز بهرهمند میشوید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.