مهر ابطال قرارداد ۴٫۸ میلیارد دلاری توتال بر تحریمهای آمریکا گروه انرژی- ماجرای امضای قرارداد فاز ۱۱ پارسجنوبی سرانجام روز گذشته با حضور مدیران نفتی توتال و شرکت چینی CNPC و پتروپارس فیصله یافت. پایانی که میتوان آن را شروعی برای تحول صنعتی در بازارهای نفت و گاز ایران به حساب آورد. سرازیر شدن حجم […]
مهر ابطال قرارداد ۴٫۸ میلیارد دلاری توتال بر تحریمهای آمریکا
گروه انرژی- ماجرای امضای قرارداد فاز ۱۱ پارسجنوبی سرانجام روز گذشته با حضور مدیران نفتی توتال و شرکت چینی CNPC و پتروپارس فیصله یافت. پایانی که میتوان آن را شروعی برای تحول صنعتی در بازارهای نفت و گاز ایران به حساب آورد. سرازیر شدن حجم سرمایه ۴٫۸ میلیارد دلاری این کنسرسیوم میتواند استارتی برای اعتمادسازی سایر شرکتهای بینالمللی تلقی شود و شرایط را برای حضور این غولهای نفتی در پروژههای ملی کشورمان تسهیل کند.
سیدمهدیحسینی، رییس کمیته بازنگری در قراردادهای نفتی در این خصوص با بیان اینکه امضای قرارداد با توتال میتواند آثار بسیار مثبتی داشته باشد، به ایلنا اظهارداشت: ما قبلاً نیز در دوره قراردادهای بایبک، تجربه قرارداد با توتال را در شرایط اعمال تحریمها داشتیم و آن اینکه در عین اعمال تحریمهای فرامرزی آمریکا علیه سرمایهگذاری در ایران معروف به قانون ایسا (IRAN SANCTIONS ACT)، قرارداد توتال و شرکای روس و مالزیایی با ایران مهر باطلی بر تحریمهای امریکا بود.
وی افزود: در آن زمان بعد از امضای قرارداد با توتال شرکتهای دیگری نیز برای انعقاد قرارداد نفتی وارد ایران شدند بهطوری که در آن زمان بنده در سمیناری شرکت کرده بودم که شرکتهای آمریکایی نیز حضور داشتند و اذعان داشتند که هر قراردادی که ایران میبندد یک میخی برتابوت تحریم آمریکا علیه ایران است.
حسینی تصریح کرد: این قراردادها قدرت و پیام سیاسی به دنیا دارد خصوصاً در فضای امروز که آمریکاییها شمشیر را از رو بستهاند و برای تحریم مجدد علیه ایران دورخیز کردهاند، حرکت متقابل این چنینی این پیام را دارد که دنیا حاضر نیست با آنها حرکت کند و در مقابل آنان میایستد.
وی خاطرنشانکرد: مشابه حرکت امروز توتال را در گذشته هم داشتهایم بهطوری که متعاقب امضای قرارداد با این شرکت، شرکتهایی از ایتالیا، انگلیس، دانمارک، نروژ و آسیاییها آمدند و اکنون نیز نشان میدهیم که ما ایرانیها در یک مشارکت برد- برد آماده فعالیت و همکاری اقتصادی هستیم.
رییس کمیته بازنگری در قراردادهای نفتی تأکیدکرد: این مقوله نشان میدهد علیرغم همه فعالیتهایی که علیه ما انجام میشود، در شرایط ریسکی امروز شرکتها وارد صنعت نفت ما میشوند و این به آن معناست که ما درست عمل کردهایم.
وی ادامه داد: علاوه بر موضوعات یاد شده ما وارد دور جدید همکاریها میشویم که میتواند به منجر جذب سرمایه سنگین در بخش اقتصادی و نفت و گاز شود. در شرایطی که شیل گسها در حال رقابت هستند نفع در این است که ما وارد دوره جدیدی از رونق اقتصادی و خروج از رکود شدهایم چرا که این بخش از اقتصاد سایر بخشها را به حرکت در میآورد و شرکتهای پیمانکاری و مشاورین بهکار میافتند و انتقال فناوری و تکنولوژی صورت میگیرد، ضمن اینکه در یک روند زمانی ۵ تا ۱۰ ساله میتوانیم شرکتهای نفتی مشابه با توتال در کشور شکل دهیم و نهایتاً از خدمات آنها در کشور بینیاز شده و وارد بازارهای بینالمللی در خط صدور خدمات فنی و مهندسی میشویم.
حسینی یادآورشد: این حرکت شروعی برای یک افق بزرگ است خصوصاً در پارسجنوبی که هم به لحاظ مشترک بودن مهم است و هم به لحاظ اینکه ما بزرگترین ذخایر گازی را داریم میتوانیم هاب منطقه باشیم، بازار گاز منطقه را کنترل کنیم، قیمتگذاریها توسط ما انجام شود و تجارت گاز منطقه توسط ما صورت گیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.