تپال شاهرود؛ خانه امن حیاتوحش تپال منطقهای حفاظت شده در شاهرود است که پوشش گیاهی خاص خود را دارد و زیستگاه جانوران بسیاری است. به گزارش فارس منطقه حفاظتشده تپال، یک منطقه کوهستانی با پوشش گیاهی خاص است که با اقداماتی که طی ۲۵ سال گذشته در آن انجام گرفته، تبدیل به محل امنی برای […]
تپال شاهرود؛ خانه امن حیاتوحش
تپال منطقهای حفاظت شده در شاهرود است که پوشش گیاهی خاص خود را دارد و زیستگاه جانوران بسیاری است.
به گزارش فارس منطقه حفاظتشده تپال، یک منطقه کوهستانی با پوشش گیاهی خاص است که با اقداماتی که طی ۲۵ سال گذشته در آن انجام گرفته، تبدیل به محل امنی برای زیست حیوانات وحشی شده است. این منطقه که در مسیر شمالغربی تا جنوبغربی شهرستان شاهرود امتداد یافته است، مقصدی جذاب برای تمام طبیعت دوستان است. شما میتوانید با رعایت اصول طبیعتگردی، در تپال از نزدیک تماشاگر جانورانی چون قوچ، میش، کَل، بز، آهو، خرس قهوهای، پلنگ، کبک، تیهو، کبک دری، شغال و دیگر انواع پرندگان وحشی باشید. همچنین طبیعت کوهستانی، چشمههای خنک، درههای افسانهای «خانه سوخته» و خانه «سید ابهتی»، قله ۲۹۰۰ متری یخدان و فرم زمینشناسی این منطقه، تپال را جذابتر کرده است.
در فصول بهار و تابستان، میتوانید برای یک روز کامل گلگشت در طبیعت برنامهریزی کنید؛ اما در پاییز و زمستان به دلیل سردی هوا و بارش برف، رفتن به تپال، احتیاج به تجربه و آمادگی بیشتری نسبت به چنین طبیعتگردیهایی و همچنین امکانات لازم دارد.
چطور برویم؟
با خودروی شخصی: از شهر شاهرود از مسیرهای مختلفی میتوانید به منطقه تپال بروید. مهمترین آنها به این صورت هستند:
۱- در کیلومتر ۲۰ جاده شاهرود-تهران، در سمت راست جاده به طرف معدن دهملا بپیچید، بعد از رسیدن به معدن خودروی خود را پارک کنید، با کمی قدم زدن وارد تپال خواهید شد.
۲- در جاده شاهرود – تهران بعد از ۳۵ کیلومتر به سمت راست و روستای طزره بپیچید، ۵۰ کیلومتر بعد با عبور از طزره به روستای مهماندویه میرسید. خودروی خود را در این روستا پارک کنید و به سمت منطقه تپال قدم بزنید.
۳- در قسمت شمال غربی شاهرود و در جاده شاهرود به گرگان (از مسیر شاهکوه و چهارباغ) بعد از حدود ۴۵ کیلومتر به روستای مجن میرسید. خودروی خود را در مجن پارک کنید و به سمت کوههای جنوبی مجن قدم بزنید.
یکی از مسیرهای موردعلاقه کوهپیمایان و طبیعتگردان، مسیر معدن دهملا به مجن است. کوهپیمایان و طبیعتگردان معمولاً به صورت گروهی از سمت معدن دهملا وارد منطقه تپال میشوند و با یک کوهپیمایی نه چندان سنگین، از میان کوهها و درههای پر از برف و از دل حیاتوحش، خود را به روستای مجن میرسانند و بعد، از مسیر مجن، به شاهرود برمیگردند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.