افراد بالای ۴۰ سال مراقب تومور غدد بزاقی باشند

افراد بالای ۴۰ سال مراقب تومور غدد بزاقی باشند متخصص گوش، حلق و بینی با بیان این‌که  افراد بالای ۴۰ سال مراقب تومور غدد بزاقی باشند، یادآورشد: تومور غدد‌ بزاقی با علائمی مانند تورم صورت در نواحی غدد بزاقی و عدم تقارن صورت بروز می‌یابد. به گزارش مناقصه‌مزایده، بیژن‌نقیب‌زاده در آستانه برگزاری سومین سمینار تومورهای […]

افراد بالای ۴۰ سال مراقب تومور غدد بزاقی باشند

متخصص گوش، حلق و بینی با بیان این‌که  افراد بالای ۴۰ سال مراقب تومور غدد بزاقی باشند، یادآورشد: تومور غدد‌ بزاقی با علائمی مانند تورم صورت در نواحی غدد بزاقی و عدم تقارن صورت بروز می‌یابد.

به گزارش مناقصه‌مزایده، بیژن‌نقیب‌زاده در آستانه برگزاری سومین سمینار تومورهای سر وگردن با بیان این‌که  ترشح بزاق و غدد بزاقی امری ضروری و موردنیاز بدن است، گفت: غدد بزاقی در محدوده دهان، حلق و تا حدودی حنجره قرار می‌گیرند. این غدد به دو دسته غده بزاقی بزرگ و کوچک تقسیم می‌شوند که تحت‌تأثیر سیستم عصبی، سن و سایر فاکتور‌ها به ترشح بزاق و مرطوب نگه‌داشتن دهان می‌پردازند.

وی افزود: ترشح بزاق در هضم، بلع و جویدن غذا بسیار مؤثر است و علاوه بر آن، نتایج برخی مطالعات، ترشح بزاق را برای حفظ سلامت دندان مهم عنوان کرده‌اند که البته فوایدی مانند ترشح مواد ایمنی نیز عنوان شده است.

استاد بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان لقمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور‌شد: با افزایش سن، ترشح غدد بزاقی در دهان کاهش می‌یابد که به افراد توصیه می‌شود با رعایت رژیم‌های غذایی خاص این میزان را کنترل کنند.

نقیب‌زاده در ادامه با توجه به تومورهای غدد بزاقی عنوان‌کرد: تومورهای این ناحیه به دو نوع خوش‌خیم و بدخیم دسته‌بندی می‌شوند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان‌کرد: تومورهای بد‌خیم در افراد بالای ۵۰ تا ۶۰ سال و تومورهای خوش‌خیم در افراد بالای ۴۰ تا ۵۰ سال دیده می‌شود. در واقع می‌توان گفت تومورهای غدد بزاقی در سنین بالا و در دهه‌های چهارم به بعد در افراد بروز می‌یابد.

این متخصص گوش و حلق و بینی با توجه به علائم این سرطان گفت: بروز تومورهای غدد بزاقی موجب ایجاد تورم و عدم تقارن صورت و ناتوانی فرد در حرکت دهان می‌شود. بنابراین به افراد توصیه می‌شود به محض مشاهده هرگونه تورم در ناحیه غدد بزاقی و یا عدم تقارن صورت به پزشک مراجعه کنند.

نقیب‌زاده یادآورشد: توده‌های خوش‌خیم غدد بزاقی با جراحی قابل درمان هستند، اما تومورهای بدخیم گاهی به درمان‌های پیچیده‌تری نیاز دارند. البته باید گفت اگر افراد به موقع به پزشک مراجعه کنند اکثر این موارد قابل کنترل و درمان خواهد بود.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان اظهارکرد: سومین سمینار تومورهای سر گردن۱۹تا ۲۰ مرداد در سالن همایش‌های بیمارستان میلاد برگزار می‌شود.