امسال ۱۳۰ هزار شغل در شهرکهای صنعتی کشور ایجاد میشود معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از ایجاد ۱۳۰ هزار شغل در شهرکهای صنعتی کشور طی سال جاری خبر داد. به گزارش ایسنا، علییزدانی در مراسم تجلیل از صنعتگران برتر استان کرمانشاه با اشاره به بازدیدی که طی ۹ ماه اخیر از بیش از ۴۲۰ […]
امسال ۱۳۰ هزار شغل در شهرکهای صنعتی کشور ایجاد میشود
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از ایجاد ۱۳۰ هزار شغل در شهرکهای صنعتی کشور طی سال جاری خبر داد.
به گزارش ایسنا، علییزدانی در مراسم تجلیل از صنعتگران برتر استان کرمانشاه با اشاره به بازدیدی که طی ۹ ماه اخیر از بیش از ۴۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی کشور صورت گرفته، گفت: برخی از درصدهای بالایی که در خصوص تعطیلی واحدهای صنعتی در شهرکها اعلام میشود، منطقی نیست.
وی ادامه داد: میزان تعطیلی واحدها در شهرکهای صنعتی مختلف متفاوت است، در برخی شهرکها واحدها ۳ شیفت کار میکنند و در برخی تا ۳۰ درصد هم تعطیلی واحدها را داریم.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور با اشاره به بهبود وضعیت واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی، تأکید کرد: درصد تعطیلی واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها از حدود ۲۰درصد سال گذشته به ۱۴٫۵ درصد کاهش پیدا کرده است.
یزدانی اظهار کرد: به علاوه در سال گذشته علیرغم همه محدودیتهایی که داشتیم ۴۰۳۱ مورد قرارداد جدید در شهرکهای صنعتی کشور بسته شد و در دو ماهه امسال نیز رشد ۴۷ درصدی انعقاد قراردادها را نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتیم.
به گفته این مسؤول، در سال ۹۶ حدود ۳۰۵ واحد جدید در شهرکها و نواحی صنعتی ایجاد شده و پیشبینی میشود امسال ۱۳۰هزار شغل مستقیم در حوزه شهرکهای صنعتی کشور ایجاد شود.
یزدانی بر لزوم توجه به صنایع معدنی هم تأکید داشت و گفت: ایران از نظر تنوع ذخایر جزو ۱۰ کشور و از نظر میزان ذخایر جز و ۱۵ کشور اول دنیا است، اما متأسفانه سهم بخش معدن از تولید ناخالص داخلی کشور کم است.
وی از وضعیت صنایع کوچک در کشور هم یاد کرد و گفت: ۹۶ درصد صنایع کشور ما کوچک و متوسط هستند و صنایع بزرگ فقط سهم ۴درصدی و معادل ۳۵۰۰ واحد دارند.
یزدانی از حمایتهایی که برای رونق واحدهای صنعتی شهرکها در نظر گرفته شده هم یاد کرد و افزود: سال گذشته واحدهای موجود در شهرکهای صنعتی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان مشمول جرایم شده بودند که تا ۹۰ درصد برای آنها تخفیف بخشودگی در نظر گرفتیم.
وی با بیان اینکه این سیاستهای حمایتی در سال جاری هم ادامه دارد، یادآوری کرد: علیرغم اینکه سازمان صنایع کوچک و شهرکها هیچ ردیف بودجهای جز موارد خاص در بودجه کشور ندارد، اما امسال برای حمایت از تولیدکنندگان در ۸۰ درصد از اراضی شهرکهای صنعتی کشور هیچ افزایشی در قیمت حق انتفاع نداشتیم.
یزدانی افزود: به علاوه ما همه قوانینی که در حوزه صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی داشتیم بازنگری کردیم و همه اختیارات را نیز به استانها دادیم که بتوانند امور را بهتر پیش ببرند.
وی رسیدگی به مشکلات واحدها از طریق سایت بهینیاب را از دیگر حمایتها برشمرد و تصریح کرد: در مدت حدود ۳ هفتهای که این سایت در سال جاری فعالیت خود را آغاز کرده ۲۳۷۲ واحد در آن ثبت نام کردند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تغییری که امسال ایجاد کردیم این است که واحدهای معدنی و اصناف هم میتوانند در این سامانه ثبت نام کنند.
یزدانی خاطرنشان کرد: البته مشکلات برخی از واحدها هم به این سادگی حل نمیشود، برخی از واحدها به تولید به روز، تکنولوژی مدرن، رقابت، ایمنی و… بیتوجهند و مشکلات آنها به سادگی حل نمیشود.
وی پرداخت کمک هزینه برای حضور در نمایشگاههای بینالمللی، آموزش مدیران واحدهای صنعتی و… را نیز از دیگر برنامههای حمایتی برشمرد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور این سیاستهای حمایتی را در راستای تأکیدات مقام رهبری بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامههای خود دولت دانست و تصریح کرد: مقاممعظمرهبری در سخنانشان بر حمایت از صنایع کوچک و متوسط خصوصاً در روستاها تأکید داشتند.
یزدانی اظهار کرد: البته اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی فقط محدود به قوه مجریه نیست و سایر قوا نیز باید مشارکت داشته باشند، برای مثال مجلس این اختیار را دارد که برای حمایت از تولید و اقتصاد کشور طرح دو فوریتی برای اصلاح قوانین تأمین اجتماعی، مالیات، بانکداری، کار و… ارایه کند.
وی گفت: اینکه برخی فقط نقد و تخریب کنند هیچ سودی ندارد، بلکه همه باید با همکاری هم برای حل مشکلات کشور دست به دست هم دهند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با بیان اینکه دولت برای کرمانشاه برنامه ویژهای دارد و این استان را خاص دیده است، تأکید کرد: از جمله این برنامهها رونق تولیدیهای پوشاک خصوصاً در روستاها و همچنین توجه به ظرفیت سنگهای نیمه قیمتی است.
وی همچنین با اشاره به بازدیدش از شهرک صنعتی روانسر و جوانرود، اظهار کرد: برای حمایت از این شهرکها مقرر شده تا ۷۵ درصد تخفیف برای واگذاری اراضی در نظر گرفته شود و برای افراد نخبه ۱۰درصد دیگر به این میزان اضافه شود.
یزدانی گفت: برنامههایی هم برای تکمیل زیرساختها و طرح توسعه شهرک صنعتی روانسر طی ۳ ماه آینده در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از شهرک صنعتی زاگرس کرمانشاه هم یاد کرد که با بیش از ۱۰۰۰ هکتار وسعت زیرساختهای آن در حال تکمیل است و اکنون بیش از ۱۱ میلیارد تومان پروژه زیرساختی در این شهرک در دست اجرا است و قرار است تا سقف ۲۰ میلیارد تومان نیز در این شهرک هزینه شود.
وی در پایان از وجود هزار واحد صنعتی در استان کرمانشاه یاد کرد که حدود ۲۴ درصد آنها دچار رکود هستند و این عدد در شهرکهای صنعتی حدود ۳۴ درصد است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.