انتقاد رییس اتاق مشترک ایران ‌و چین از انحصار طلبی شرکت‌های دولتی

  اسدا… عسگراولادی با اشاره به انحصارطلبی شرکت‌های دولتی گفت: کرکره‌های شرکت‌های دولتی باید پایین کشیده و فعالیت آن‌‌‌‌ها به بخش خصوصی واگذار شود. به گزارش میزان، رییس اتاق مشترک ایران‌ و چین در خصوص نقش بخش خصوصی در اقتصاد کشور، گفت: دولت یازدهم اهتمام بیش‌تری به بخش خصوصی داده است اما آن چیزی که […]

 

اسدا… عسگراولادی با اشاره به انحصارطلبی شرکت‌های دولتی گفت: کرکره‌های شرکت‌های دولتی باید پایین کشیده و فعالیت آن‌‌‌‌ها به بخش خصوصی واگذار شود.

به گزارش میزان، رییس اتاق مشترک ایران‌ و چین در خصوص نقش بخش خصوصی در اقتصاد کشور، گفت: دولت یازدهم اهتمام بیش‌تری به بخش خصوصی داده است اما آن چیزی که باید به آن توجه بیش‌تری شود، کم‌رنگ شدن نقش شرکت‌های دولتی است.

وی خاطرنشان کرد: بزرگ شدن دولت و شرکت‌های بزرگ دولتی اجازه کار را به بخش خصوصی نمی‌دهد.

عسگراولادی تأکید ‌کرد: بعد از برجام، امید بخش خصوصی برای فعالیت بالاتر رفته است و از اوایل سال ۹۴ بخش خصوصی وارد صحنه شده است.

رییس اتاق مشترک ایران ‌و چین تصریح‌ کرد: در هیچ یک از دولت‌های قبلی، بخش خصوصی همراه دولت نبود و بازی داده نمی‌شد اما در این دولت بخش خصوصی در همه سفرهای رییس‌جمهور حاضر بوده و به آن‌‌‌‌ها میدان داده شده است.

عسگراولادی با بیان این‌که تمام کارهای شرکت‌های دولتی با پول بانک مرکزی صورت می‌گیرد، تأکید‌ کرد: فعالیت‌های شرکت‌های دولتی با پول مردم است که در بانک مرکزی سپرده‌گذاری شده و باید این سیستم در کشور اصلاح شود و میزان سود سپرده‌گذاری پایین بیاید.

وی گفت: میزان سود بهره در دنیا در حال حاضر به صفر رسیده است تا میزان تولید در جامعه بالا رود اما این مورد در ایران هنوز اصلاح نشده است.

رییس اتاق مشترک ایران‌ و چین افزود: شرکت‌های دولتی برای این‌که بتوانند سرپا باقی بمانند بهره‌ها و سودهای بانکی بالا را می‌پذیرند که این کار اشتباه است.

عسگراولادی تصریح‌کرد: بیش‌ترین مشکل ما در واردات بی‌رویه شرکت‌های دولتی است که با توجه به شعار امسال باید جلوی واردات بی‌رویه گرفته شود.

رییس اتاق بازرگانی ایران ‌و چین با بیان این‌که رؤسا و مسؤولان بالای قوا برای اقتصاد مقاومتی اراده دارند اما بدنه این قوا چندان همراه نیست، گفت: اگر می‌خواهیم اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کنیم باید دولت را کوچک کرد و بانک‌ها نیز اقدام به سرمایه‌گذاری برای بهبود وضع تولید بنگاه‌های کوچک و متوسط کنند.

عسگراولادی خاطرنشان ‌کرد: اتاق در سال گذشته ده‌ها طرح برای اقتصاد مقاومتی به وزرا ارایه کرد و همچنان با اعضای دولت در این باره در تماسیم اما قول رییس‌جمهور نیز باید برای عملی شدن اقتصاد مقاومتی اجرایی شود که این موضوع چیزی نیست جز کوچک کردن دولت، این در حالی است که نقش دولت در ابتدای این دولت در اقتصاد ۸۲ درصد بود و اکنون به ۸۵ درصد رسیده است.

 

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: ما باید کالاهای مصرفی را در داخل تولید کنیم تا نیازی به وابستگی به واردات نباشد، به عنوان نمونه گندم یک کالای مصرفی اساسی است و باید در این باره کاملاً خودکفا شویم.