بلااستفاده ماندن نیمی از اراضی قابل کشت در ورامین

  در حالی براساس آمار‌ها حدود ۸۵ هزار هکتار اراضی قابل‌کشت در ورامین وجود دارد که کم‌آبی بیش از نیمی از این اراضی را بلااستفاده کرده است.به گزارش مهر، شهرستان ورامین با دارا بودن حدود ۸۵ هزار هکتار اراضی قابل‌کشت، یکی از قطب‌های مهم کشاورزی استان تهران محسوب می‌شود که نقش اساسی در تأمین سبد […]

 

در حالی براساس آمار‌ها حدود ۸۵ هزار هکتار اراضی قابل‌کشت در ورامین وجود دارد که کم‌آبی بیش از نیمی از این اراضی را بلااستفاده کرده است.به گزارش مهر، شهرستان ورامین با دارا بودن حدود ۸۵ هزار هکتار اراضی قابل‌کشت، یکی از قطب‌های مهم کشاورزی استان تهران محسوب می‌شود که نقش اساسی در تأمین سبد غذایی مردم استان ایفا می‌کند.درگذشته شهرستان ورامین در عرصه‌های محدودی نظیر کشت غلات و صیفی‌جات به موفقیت‌های بزرگی رسیده بود اما امروز این منطقه علاوه بر کشت محصولاتی نظیر گندم، جو و صیفی‌جات، در کشت محصولاتی نظیر پسته، زعفران، عرقیات گیاهی و برخی محصولات دیگر نیز موفق بوده است.موقعیت جغرافیایی شهرستان ورامین و آب‌وهوای این منطقه در کنار زمین‌های مستعد این دیار، می‌تواند کشت بسیاری از محصولات را در ورامین رقم‌زده و رشد و توسعه هر چه بیش‌تر دیار ۱۵ خرداد را فراهم آورد.

شهرستان ورامین یکی از قطب‌های مهم کشاورزی استان تهران
درحالی‌که براساس آمار‌ها حدود ۸۵ هزار هکتار اراضی قابل‌کشت در ورامین وجود دارد، کم‌آبی بیش از نیمی از این اراضی را بلااستفاده کرده و این امر تهدید جدی برای قطب کشاورزی استان تهران است.
کارشناسان حوزه کشاورزی معتقدند که اگر از منابع آبی موجود استفاده بهینه‌شده و یا منابع آبی جدید در اختیار کشاورزان ورامینی قرار بگیرد، می‌توان بخش دیگری از اراضی قابل‌کشت ورامین را وارد چرخه کاشت و برداشت محصولات مهم کرد.استعدادهای شهرستان ورامین در حوزه کشاورزی بسیار بالاست سعید تاجیک یکی از فعالان حوزه کشاورزی در این زمینه اظهار داشت: شهرستان ورامین در حوزه کشاورزی از استعداد و ظرفیت‌های بسیار بالایی برخوردار است که این استعداد‌ها می‌تواند در جهت رشد و توسعه اقتصادی منطقه موردتوجه قرار گیرد.
امروز کمبود منابع آبی سبب شده تا نتوان از تمامی ظرفیت‌های موجود در عرصه کشاورزی شهرستان استفاده کرد اما گسترش آبیاری تحت‌فشار و استفاده کشاورزان از آبیاری مدرن رو به گسترش است
وی افزود: امروز کمبود منابع آبی سبب شده تا نتوان از تمامی ظرفیت‌های موجود در عرصه کشاورزی شهرستان استفاده کرد اما گسترش آبیاری تحت‌فشار و استفاده کشاورزان از آبیاری مدرن رو به گسترش است.
تاجیک ادامه داد: این نکته باید مورد توجه قرار بگیرد که دیگر جایی برای اتلاف منابع آبی در شهرستان ورامین وجود ندارد و باید از حداقل منابع، بیش‌ترین استفاده و بهره‌برداری را برای رونق هر چه بیش‌تری کشاورزی ورامین برد.
وی عنوان کرد: گسترش آبیاری نوین، فرهنگ‌سازی و آموزش کشاورزان برای استفاده بهینه از منابع آبی و توجیه این موضوع که منابع آبی محدودی در اختیار است، یکی از موضوعات مهمی بوده که باید مورد توجه فعالان این حوزه قرار بگیرد.
آموزش کشاورزان برای استفاده بهینه از منابع آبی مهم است
تاجیک بیان داشت: خوشبختانه برخی اقدامات در راستای گسترش آبیاری تحت‌فشار با این هدف دنبال شده است و امیدواریم این مهم ادامه یابد.
حمایت از گسترش آبیاری مدرن باید گسترش پیدا کند
حسین عسگری یکی دیگر از فعالان حوزه کشاورزی نیز اظهار داشت: براساس اعلام مسؤولان، حدود نیمی از اراضی قابل‌کشت ورامین به علت کمبود آب، زیر کشت محصولات نرفته است. وی افزود: امروز کمبود منابع آبی اگرچه در بسیاری از مناطق کشور قابل‌مشاهده است اما این مهم در شهرستان ورامین از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
عسگری ادامه داد: شهرستان ورامین یکی از تأمین‌کننده‌های اصلی سبد غذایی پایتخت‌نشینان است و کمبود محصولات تولیدی در عرصه کشاورزی ورامین، قطعاً بر روی استان تهران تأثیرگذار خواهد بود. وی اضافه کرد: خوشبختانه جهاد کشاورزی شهرستان ورامین با توجه به کمبود منابع آبی، رویکرد حمایت از گسترش آبیاری‌های مدرن را در دستور کار قرارداده که این امر باید ادامه پیدا کند.
وجود ۸۵ هزار هکتار اراضی قابل‌کشت در ورامین
محمدحسین تاجیک، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین نیز در این زمینه اظهار داشت: امروز اراضی قابل‌کشت قابل‌توجهی در شهرستان ورامین وجود دارد که می‌تواند در گسترش و رشد اقتصادی منطقه به‌کار ‌آید.
وی افزود: بر اساس آمارها، در شهرستان ورامین شامل بخش مرکزی و بخش جوادآباد حدود ۸۵ هزار هکتار اراضی قابل‌کشت وجود دارد که می‌تواند زیر کشت انواع محصولات برود. تاجیک ادامه داد: ویژگی‌های جغرافیایی و محیطی و آب‌وهوای شهرستان ورامین مستعد کشت انواع محصولات است که امروز برخی از این محصولات در بازارهای مختلف عرضه‌شده است.
۳۶ هزار هکتار از اراضی ورامین زیر کشت محصولات باغی و زراعی رفته است
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین کم‌آبی را مهم‌ترین معضل برای استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود در عرصه کشاورزی شهرستان دانست و عنوان کرد: امروز بخش کشاورزی شهرستان ورامین با کمبود منابع آبی مواجه است.
کمبود آب سبب شده تا از ۸۵ هزار هکتار اراضی قابل‌کشت شهرستان ورامین، تنها ۳۶ هزار هکتار آن زیر کشت انواع محصولات اعم از محصولات زراعی و باغی برود
وی ادامه داد: همین کمبود آب سبب شده تا از ۸۵ هزار هکتار اراضی قابل‌کشت شهرستان ورامین، تنها ۳۶ هزار هکتار آن زیر کشت انواع محصولات اعم از محصولات زراعی و باغی برود.
تاجیک متذکر شد: بدین ترتیب حدود ۴۹ هزار هکتار از اراضی مرغوب کشاورزی شهرستان ورامین که می‌تواند در عرصه کاشت و برداشت محصولات زراعی و باغی مورداستفاده قرار بگیرد، بلااستفاده مانده است.
باید از منابع آبی موجود بیش‌ترین استفاده را برد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین با اشاره به راهکارهای موجود برای مقابله با بحران کم‌آبی گفت: باید با برنامه‌ریزی منسجم و هدفمند، زمینه استفاده حداکثری و مطلوب را از منابع آبی موجود برد. تاجیک یادآور شد: امروز استفاده از شیوه‌های سنتی و قدیمی در آبیاری زمین‌های کشاورزی به‌صرفه نیست و باید کشاورزان به‌سوی آبیاری نوین و استفاده از شیوه‌های مدرن آبیاری بروند.وی گفت: همچنین باید محصولاتی مورد کشت قرار بگیرد که به آب کم‌تری نیاز دارد و از طرف دیگر کشت گلخانه‌ای در اراضی شهرستان ورامین گسترش پیدا کند. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین یادآور شد: تلاش مجموعه جهاد کشاورزی شهرستان ورامین آن است که زمینه استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در بخش کشاورزی این شهرستان بشود که امیدواریم در این امر موفق باشیم. توسعه کشاورزی در ورامین یکی از ضروریات قابل برنامه‌ریزی در راستای توسعه اقتصاد محلی و تأمین اقلام مصرفی در پایتخت است که باید با جدیت بیش‌تری مورد بازنگری قرار گیرد