بازگشت ۶۰درصد از منابع بهره مالکانه به معادن در برنامه ششم

نایب رییس کمیته معدن مجلس خبر داد بازگشت ۶۰درصد از منابع بهره مالکانه به معادن در برنامه ششم گروه معادن – نایب رییس کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: تولید ارزش افزوده و اشتغال‌زایی پایدار از محاسن رونق معادن بوده و باید طبق برنامه‌های توسعه‌ای، رشد امکانات برای سرمایه‌گذاری بهتر در این حوزه […]

نایب رییس کمیته معدن مجلس خبر داد

بازگشت ۶۰درصد از منابع بهره مالکانه به معادن در برنامه ششم

گروه معادن – نایب رییس کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: تولید ارزش افزوده و اشتغال‌زایی پایدار از محاسن رونق معادن بوده و باید طبق برنامه‌های توسعه‌ای، رشد امکانات برای سرمایه‌گذاری بهتر در این حوزه سرعت بگیرد.

به گزارش آنا، علی‌اسدی‌کرم، نایب رییس کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اولویت‌های حوزه معادن تأکیدکرد: معادن به‌عنوان یکی از بخش‌های مولد و تولیدی در اقتصاد همواره نیازمند رشد و توسعه است اما به‌دلیل نبود توجه کافی مسؤولین اقتصادی به این بخش، معادن همانند حیاط خلوت دولتی شد که تنها نفت را برای درآمدزایی می‌دید.

وی ادامه داد: رونق کم معادن و صنایع وابسته به آن تنها به‌خاطر توجه ناکافی به ورود سرمایه‌گذار به این حوزه بوده اما با تفاوت نگاه دولت و مجلس و تغییر مدیریت حاکم اقتصادی، این بار سعی در تأمین مالی پروژه‌های معدنی و صنایع زیرمجموعه آن بوده تا سهم معادن به صورت کامل در اقتصاد محقق شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به این‌که باید درآمدزایی معادن، ابتدا در خود آن هزینه شود، گفت: تولید ارزش افزوده و اشتغال‌زایی پایدار از محاسن رونق معادن است و باید طبق برنامه‌های توسعه‌ای، رشد امکانات برای سرمایه‌گذاری بهتر در این حوزه سرعت بگیرد؛ در همین راستا، نمایندگان مجلس با هدف اهتمام به برنامه ششم توسعه، بیش از ۶۰درصد از بهره مالکانه معادن را برای توسعه به این حوزه بازگرداندند.

اسدی‌کرم اضافه‌کرد: بهره مالکان معادن تقریباً بالغ به رقمی حدود دو هزار میلیارد تومان است که سالانه به خزانه کشور واریز می‌شد اما از این پس ۱۲۰۰میلیارد تومان از همین منابع برای توسعه معادن اختصاص داده می‌شود.

نماینده مردم در خانه‌ملت با انتقاد از عدم سرمایه‌گذاری کافی در معادن تصریح‌کرد: پس از انقلاب، سرمایه‌گذاری در اکتشاف معادن به نرخ رشد بسیار کمی مواجه شد که ورود بخش‌خصوصی با آن شرایط دیگر مقرون‌به‌صرفه نبود و همین زمینه ورود دولتی‌‌ها را بیش ‌از پیش آسان کرد؛ در حال حاضر مشکل ما در سرمایه‌گذاری است و اگر سرمایه‌گذاران داخلی ورود نکردند، باید از سرمایه‌گذاری خارجی برای بخش معدن استفاده کنیم.

وی افزود: در کمیسیون صنایع و معادن مجلس به دنبال این بودیم از بهره مالکانه‌ای که به حساب خزانه وارد می‌شود، درصدی به اکتشاف اختصاص یابد.

 

اسدی‌کرم در پایان خاطرنشان‌کرد: نقطه ایده‌آل حوزه معادن با برنامه‌های اقتصادی فاصله فراوانی دارد چراکه سرمایه‌گذاران داخلی در یک فضای رقابتی نمی‌توانند به حوزه معادن کشور ورود کنند اما اگر همین سرمایه‌گذاران داخلی از سوی دولت حمایت شوند، طبیعتاً با سرمایه‌گذاری و توسعه می‌توانند باعث ایجاد ارزش افزوده بالایی در این بخش شوند.