حسن یزدانی؛ تاریخ تو را میخواند فاصله میان قهرمانی در المپیک تا جام جهانی ۲۰۱۷ پاریس برای حسنیزدانی سخت سپری شد؛ روزهای پس از تغییر وزن و البته شکستهایی که پلی برای رسیدن به موفقیت بود. به گزارش «ورزشسه»، همیشه کشتیگیران آزادکار با توجه به فنونی که بهکار میبرند، بیشتر از فرنگیکاران روی بورس هستند […]
حسن یزدانی؛ تاریخ تو را میخواند
فاصله میان قهرمانی در المپیک تا جام جهانی ۲۰۱۷ پاریس برای حسنیزدانی سخت سپری شد؛ روزهای پس از تغییر وزن و البته شکستهایی که پلی برای رسیدن به موفقیت بود.
به گزارش «ورزشسه»، همیشه کشتیگیران آزادکار با توجه به فنونی که بهکار میبرند، بیشتر از فرنگیکاران روی بورس هستند اما در این میان چند نفری وجود خواهند داشت که سالها در اوج میمانند و از پدیده به اسطوره تغییر نام پیدا میکنند. حسنیزدانی یکی از همان پدیدههایی است که اولین بار در مسابقات جهانی ۲۰۱۵ نامش را شنیدیم و به او امیدوار شدیم. کسی که دنیا او را به عنوان رقیب اصلی جردن باروس مشهور میشناخت اما این دو از جهانی ۲۰۱۵ به این طرف با هم روبه رو نشدند. درخشش خیرهکننده در رقابتهای المپیک ریو و پیروزی در بازی فینال مقابل حریف روسی که با وجود مصدومیت چندین بار کشتی را به چالش کشید عاملی برای به رخ کشیدن اقتدار یزدانی شد و حالا با گذشت بیش از یک سال از آن روزها یزدانی بار دیگر اقتدارش را به رخ کشیده است.
قهرمانی حسنیزدانی در المپیک ۲۰۱۶ افتخاری بزرگ برای جوان ۲۲ سالهای بود که جدیدترین «پلنگ جویبار» نام گرفته بود. پسر محجوب شمال کشور بعد از قهرمانی در مهمترین آوردگاه زندگی ورزشی خضوع و فروتنی را با خود داشت. تصمیم عجیب او اما خیلیها را شگفت زده کرد. یزدانی که پیش از این در وزن ۷۴ کیلوگرم کشتی میگرفت، ریسک بزرگی کرد و تصمیم گرفت در وزن ۸۶ کیلوگرم(۱۲ کیلو بالاتر) کشتی را ادامه دهد. از همان ابتدا خیلیها مخالف تصمیم یزدانی بودند و اعتقاد داشتند بدنش دچار افت میشود. در آن مقطع حتی محمدطلایی، سرمربی تیم ملی کشتی که جایگزین رسول خادم شده بود نیز در مصاحبهای اعلام کرد: «یزدانی علاقه دارد به وزن بالاتر برود، ما او را تست میکنیم و اگر آماده نباشد، از تیم ملی خط میخورد.» همه این عوامل سبب شد تا انگیزه پسر پرتلاش جویبار بیشتر شود. اولین مسابقاتی که او باید در ۸۶ کیلوگرم روی تشک میرفت، جهانی کرمانشاه در سال گذشته بود. مسابقاتی که بزرگان کشتی دنیا در آن حضور داشتند و ایران و آمریکا به فینال رسیدند. شکست مفتضحانه یزدانی در فینال همه را به فکر فرو برد که چرا به پدیده کشتی ایران اجازه دادهاند در یک وزن بالاتر کشتی بگیرد. انتقادها از کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد و حسنیزدانی بالا گرفت. نابغه جدید کشتی ایران اما پاسخی جز سکوت و تلاش بیشتر نداشت. البته حمایت کادرفنی تیم ملی و مدیران فدراسیون را هم پشت خود دید و با انگیزه مضاعف تلاشش را از سر گرفت. پروسه اضافه کردن وزن و البته تمرینات بیشتر برای افزایش قوای جسمانی همه از یزدانی در طول چند ماه یک قدرت بلامنازع ساخت؛ تا جایی که دیروز در مسابقات انتخابی تیم ملی کشتی هیچ حریفی نتوانست پشت او را به خاک بمالد. پسر محجوب جویبار با حضور مقتدرانه در انتخابی تیم ملی و قهرمانی در مسابقات جواب محکمی به انتقادها داد و نشان داد پافشاری بر تصمیمش امری درست بوده است.
حالا دیگر باید یزدانی را در وزن ۸۶ کیلوگرم تصور کنیم و در مسابقات جهانی ۲۰۱۷ امید به بازوان توانمندش ببندیم تا بار دیگر برایمان افتخار بیاورد و روی سکوی قهرمانی بایستد. یزدانی با سطح فنی که دیروز از خود به نمایش گذاشت، قطعاً میتواند سالهای سال مدالهای آسیایی، جهانی و المپیک را درو و نامش را در تاریخ کشتی ماندگار کند.
قطعاً مسابقات جهانی پاریس که در آیندهای نزدیک برگزار میشود، محلی برای قدرتنمایی مجدد یزدانی است. او بعد از المپیک روزهای سختی را متحمل شده و حالا برای اثبات دوبارهاش در وزن جدید باید بهترین عملکرد را در مسابقات آینده داشته باشد. موفقیت در پاریس یزدانی را به جمع کشتی گیران ماندگار ایرانی میبرد. این پسر حالا ۲۳ ساله زمان زیادی برای افتخارآفرینیهای متوالی دارد؛ دورهای که با قهرمانی المپیک آغاز شده و چند مدال جهانی و المپیک دیگر در ویترین او خالی است. او حالا این شانس را دارد که ویترین افتخارات خود را با مدالهای رنگارنگ پر کند؛ مثل عبدا…موحد که حالا افتخار کشتی جهان خوانده میشود یا فادزائف که اکبرفلاح هنوز هم از کمر درد عجیبش در نبرد آتلانتا با او سخن میگوید. شاید هم الکساندرمدوید که رقیب قدرتمند آقا تختی نامیده میشد. تاریخ تو را میخواند آقای نابغه…
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.