پیش‌بینی رشد۱۲درصدی تولید وش‌پنبه

پیش‌بینی رشد۱۲درصدی تولید وش‌پنبه مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرد: امسال تولید وش‌پنبه نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش یابد. به گزارش مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم هزارجریبی اظهارداشت: کشت پنبه در سال جاری رو به اتمام است و برآورد می‌کنیم سطح زیر کشت این محصول با رشد ۶ […]

پیش‌بینی رشد۱۲درصدی تولید وش‌پنبه

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرد: امسال تولید وش‌پنبه نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش یابد.

به گزارش مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم هزارجریبی اظهارداشت: کشت پنبه در سال جاری رو به اتمام است و برآورد می‌کنیم سطح زیر کشت این محصول با رشد ۶ درصدی نسبت به سال قبل به ۷۵ هزار هکتار برسد.

وی اظهارداشت: امسال همچنین انتظار داریم عملکرد تولید پنبه نیز حدود ۶ درصد افزایش یابد.

هزارجریبی میزان تولید وش پنبه در سال ۹۶ را ۱۸۰ هزار تن برآورد و خاطرنشان‌کرد: سال گذشته ۱۶۰ هزار تن از این محصول در کشور تولید شد.

وی با بیان این که کشت نشایی پنبه از برنامه‌های ویژه معاونت زراعت است، گفت: سال گذشته ۸ هکتار کشت نشایی داشتیم اما امسال برای حدود ۱۳۰ هکتار خزانه‌های نشا در استان‌های مختلف آماده کرده‌ایم که در حال انتقال به مزارع اصلی هستند.

هزارجریبی در عین حال پیش‌بینی کرد سطح زیر کشت نشایی پنبه امسال به یکصد هکتار در ۱۲ استان افزایش یابد.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی کاهش یک ششم مصرف بذر در هر هکتار، نبود آفات اول فصل، صرفه‌جویی ۳۰ تا ۴۰ درصدی مصرف آب و کوتاه کردن دوره رشد را از جمله مزایای کشت نشایی پنبه برشمرد.

وی استفاده از ارقام و بذور زودرس را از دیگر برنامه‌ها به منظور افزایش تولید در حوزه پنبه عنوان‌کرد و اذعان‌داشت: امسال مزارع تکثیر ارقام زودرس آماده شده و این ارقام در سطح ۷۰۰ هکتار در حال تکثیر هستند.

هزارجریبی پیش‌بینی کرد ارقام در حال تکثیر در سطح ۷۰۰ هکتار بیش از ۲۰ هزار هکتار از مزارع را در سال ۹۷ پوشش دهد.

وی با اشاره به تولید بذر پنبه در ۴ استان کشور توسط ۷ شرکت تولیدکننده، گفت: این شرکت‌ها دوره‌های آموزشی و ترویجی در زمینه روش استفاده از بذر پنبه را برای کشاورزان برگزار می‌کنند.

مجری طرح پنبه ادامه‌داد: از بذرهای وارداتی نیز در مزارع پنبه استفاده شده که عمده آنها از ترکیه و یونان هستند.

وی افزود: برنامه‌هایی داریم که از دانش فنی این دو کشور در زمینه بذر پنبه استفاده و دوره‌های آموزشی برای کشاورزی برگزار کنیم.

هزار جریبی اظهارداشت: در حال حاضر یک دوره آموزشی به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت ارقام توسط کارشناسان کشور ترکیه در دشت مغان اردبیل در اوایل خرداد امسال برگزار شد.

وی در همین حال از اجرای پایلوت‌های الگویی ترویج پنبه در ۸ استان کشور برای انتقال آخرین دانش فنی به کشاورزان خبر داد.

وی با اظهار به این‌که ۶۰ تا ۷۰ درصد وش پنبه توسط بخش خصوصی خریداری می‌شود، تصریح‌کرد: در صورتی که قیمت بازار کم‌تر از قیمت تضمینی باشد، خرید تضمینی پنبه توسط دولت صورت می‌گیرد.

هزارجریبی ادامه داد: امسال قیمت تضمینی پنبه با ۹ درصد افزایش به حدود ۳ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.

وی پیش‌بینی‌کرد: از ۱۸۰ هزار تن وش پنبه امسال ۶۰ هزار تن الیاف پنبه تهیه شود.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: نیاز کارخانه‌های نساجی کشور با ظرفیت کامل ۱۸۰ هزار تن الیاف پنبه است، اما مصرف آنها در حال حاضر یکصد تا ۱۲۰ هزار تن می‌باشد.

 

وی اذعان‌داشت: امسال برنامه‌ریزی کرده‌ایم که علاوه بر ارتقای عملکرد، هزینه‌های تولید پنبه را از طریق افزایش برداشت ماشینی این محصول کاهش دهیم.