اسیدچرب اُمگا۳ از آسیب کبدی پیشگیری می‌کند

اسیدچرب اُمگا۳ از آسیب کبدی پیشگیری می‌کند مطالعه جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می‌دهد یک نوع اسیدچرب اُمگا۳ آسیب جدی به کبد را متوقف می‌سازد. به گزارش مهر، یافته‌های محققان دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا نشان می‌دهد مکمل «اسید داکوزاگزازنییک» (DHA)، یکی از مهم‌ترین اسیدهای چرب اُمگا۳، موجب توقف روند پیشرفت کبدچرب غیرالکلی در تبدیل […]

اسیدچرب اُمگا۳ از آسیب کبدی پیشگیری می‌کند

مطالعه جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می‌دهد یک نوع اسیدچرب اُمگا۳ آسیب جدی به کبد را متوقف می‌سازد.

به گزارش مهر، یافته‌های محققان دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا نشان می‌دهد مکمل «اسید داکوزاگزازنییک» (DHA)، یکی از مهم‌ترین اسیدهای چرب اُمگا۳، موجب توقف روند پیشرفت کبدچرب غیرالکلی در تبدیل به سیروز کبدی یا سرطان کبد می‌شود.

مشخصه کبدچرب غیرالکلی که التهاب کبد، فشار اکسایشی و فیبروز است، فاکتور بسیار پرخطری برای ابتلا به سیروز کبدی و سرطان کبد است.

طبق اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا، پیش‌بینی می‌شود این بیماری تا سال ۲۰۲۰ علت اصلی پیوند کبد باشد، درحالیکه هنوز هیچ درمان پزشکی تأییدشده‌ای برای آن وجود ندارد.

اسیدهای چرب اُمگا۳، مسیرهای مهم بیولوژیکی از جمله سنتز اسیدچرب، اکسایش، تجزیه تری‌گلیسیرید‌ها یا چربی‌های موجود در خون را تنظیم می‌کند. به نظر می‌رسد این اسیدچرب در ترمیم کبد آسیب دیده نقش داشته باشد.

 

بالا‌ترین میزان این اسیدچرب امگا۳ در ماهی‌های چرب نظیر سالمون، خال مخالی، ماهی تن و ساردین یافت می‌شود، اگرچه به میزان کم هم در برخی مواد خوراکی نظیر گوشت مرغ، جگر، زرده تخم‌مرغ و برخی انواع جلبک وجود دارد.