تهیه ۵۷۰طرح تکمیلی پس از تولید در قالب تعاونی‌ها

تهیه ۵۷۰طرح تکمیلی پس از تولید در قالب تعاونی‌ها وزیر جهاد کشاورزی تأکیدکرد: ۵۷۰ طرح تکمیلی بعد از تولید در قالب تعاونی‌ها در سال جاری تهیه کرده‌ایم. به گزارش ایرنا، محمودحجتی در جلسه علنی مجلس‌شورای‌اسلامی در پاسخ به پرسش «سیدکمال‌الدین‌شهریاری» نماینده دشتی و تنگستان درباره عمل نکردن سازمان تعاون روستایی به وظایف قانونی برای حمایت […]

تهیه ۵۷۰طرح تکمیلی پس از تولید در قالب تعاونی‌ها

وزیر جهاد کشاورزی تأکیدکرد: ۵۷۰ طرح تکمیلی بعد از تولید در قالب تعاونی‌ها در سال جاری تهیه کرده‌ایم.

به گزارش ایرنا، محمودحجتی در جلسه علنی مجلس‌شورای‌اسلامی در پاسخ به پرسش «سیدکمال‌الدین‌شهریاری» نماینده دشتی و تنگستان درباره عمل نکردن سازمان تعاون روستایی به وظایف قانونی برای حمایت از کشاورزان افزود: توجه به بخش تعاونی در حوزه کشاورزی از اولویت‌های وزارت‌جهادکشاورزی است.

** لزوم تقویت تعاونی‌های کشاورزی

وی گفت: امسال در زمینه زنجیره پس از تولید، بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال توسط تعاونی‌های تولیدی بخش کشاورزی تسهیلات دریافت شد.

حجتی بیان‌داشت: مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی، سازمان تعاونی روستایی نمی‌تواند متصدی اجرای این فعالیت باشد و فقط ناظر به عملکرد تعاونی‌های بخش کشاورزی است؛ بر این اساس تولیدکنندگان باید خود به تشکیل تعاونی‌ها پرداخته و در زمینه آموزش، تقویت خود و … فعالیت کنند.

وی یادآوری‌کرد: پارسال تعاونی‌ها ۵۳ هزار میلیارد ریال برای امور تولید، مصرف و توزیع تسهیلات دریافت کردند.

وزیر جهادکشاورزی ادامه‌داد: در طول ۳ سال گذشته هیچ غرفه‌ای به تعاونی‌ها برای ارایه و عرضه محصولاتشان در تهران و کلان‌شهر‌ها اختصاص نیافته بود، اما با انجام هماهنگی‌های لازم این مهم محقق شد.

وی خاطرنشان‌کرد: امروز تعاونی‌های تولیدی می‌توانند با در اختیار گرفتن غرفه‌هایی در سطح تهران بزرگ، محصولات خود را بدون واسطه و به صورت مستقیم به مردم عرضه کنند و این موضوع رو به گسترش است.

حجتی از ارایه مصوبه‌ای در دولت در خصوص راه‌اندازی بارانداز محصولات کشاورزی توسط تعاونی‌های تولیدکنندگان در حاشیه شهر‌ها با کمک شهرداری‌ها و سایر نهادهای ذی‌ربط خبر داد و افزود: در سطح مزرعه نیز باید بتوانیم ضمن بالا بردن کیفیت تولیدات، محصولات مدنظر مصرف‌کنندگان را عرضه کرده و تقاضا محور باشیم.

وی به عنوان نمونه با اشاره به محصول گوجه‌فرنگی که سال گذشته مشکلاتی برای آن ایجاد شد، تصریح‌کرد: با وجود این‌که این محصول جزو اقلام خرید تضمینی نبود، اما ۶۰ هزار تن گوجه تازه که کشش تازه‌خوری نداشت را در بوشهر خریداری و به ناچار رب‌گیری کردیم.

** لزوم فرهنگ‌سازی برای کار تعاونی

این عضو کابینه دولت تأکیدکرد: حل مشکلات محصولات مختلف کشاورزی کاری سنگین و پرفشار بوده و نیازمند اقدام‌های اجتماعی و فرهنگی است؛ مردم ما کم‌تر در این زمینه با هم همکاری می‌کنند و باید با فرهنگ‌سازی و آموزش به تشکیل تعاونی‌ها ترغیب کنیم.

وی با اشاره به ۱٫۵ میلیارد دلاری که مجلس در همین زمینه تصویب کرده، اظهارداشت: باید این مبالغ در اختیار تولیدکنندگان و تعاونی‌ها قرار گیرد تا بنیه اقتصادی‌شان تقویت شود.

حجتی به‌طور نمونه با اشاره به اتحادیه دامداران قزوین، از گردش مالی بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریالی این تعاونی برای تأمین نهاده‌های مورد نیازشان خبر داد؛ در حالی که تا ۳ سال گذشته گردش مالی‌شان صفر بود و ادامه داد: این مهم با تعامل سازنده با تعاونی‌ها میسر شد.

وی افزود: در بخش کشاورزی موضوع زنجیره تولید از مزرعه تا سفره را در دستور کار قرار دهیم که باید در این بخش کشاورزان به صورت حقیقی و حقوقی حضور داشته باشند تا بتوانند بدون کم‌ترین دغدغه محصورات خود را عرضه کنند.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از سازوکارهای مهم عرضه محصولات کشاورزی تعاونی‌های روستایی هستند در حال حاضر حجم محصولات کشاورزی ۱۲۰ میلیون تن است که در این زمینه ایجاد تعاونی‌های توانمند در دستور کار قرار داشته و دارند.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای هدف نیازمند شناسایی بازار‌ها و استانداردسازی است.

وی افزود: مشکلات زیادی گریبانگیر تولید محصولات کشاورزی است، اما حل همه آنها نیازمند اسباب، لوازم و فرایندهای خاص خود است.

به گفته این مقام مسؤول، در زمینه استانداردسازی محصولات، ابتدا باید کشورهای هدف صادراتی شناسایی شود.

وی با اشاره به بازار روسیه که می‌تواند مقصدی برای محصولات صیفی و سبزی کشورمان باشد، تصریح‌کرد: با توجه به شرایط اقلیمی ایران و مزیت‌هایی که داریم، می‌توان محصول غیرفصل را با کم‌ترین هزینه به‌ویژه هزینه انرژی تولید و صادر کرد؛ اما پیش از هر چیز باید برای مبادله محصول با آنها توافق کرد.

حجتی ادامه داد: پس از دو سال مذاکره با آنها توانستیم ۱۰ واحد لبنی را با روس‌ها تفاهم کنیم و همچنین در زمینه صادرات مرغ و سایر محصولات نیز مشکل داریم.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان‌کرد: هرچند برخی محصولات تولیدی کشور مطابق با استانداردهاست، اما در حال تطبیق خود با سایر استاندارد‌ها از نظر شکل ظاهری محصول، رقم بذر کشت شده، باقی مانده سموم و … هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: تأمین نهاده‌های دامی، کود، بذر و سم برعهده تعاونی‌ها قرار دارد، در این راستا وزارت جهاد کشاورزی خرید تضمینی محصولات را داروی شفابخش نمی‌داند، بلکه آن را از زمانی که به سازوکار مشخصی دست یابیم، در حکم مسکن می‌داند.

وی تصریح کرد: باید نگاه تقاضامحور به دوره‌گذار از کشاورزی معیشتی به کشاورزی اقتصادی و تولیدی داشته باشیم و در بدو شروع اقدام به شناسایی بازار و محل عرضه محصول کنیم.

حجتی ادامه‌داد: براساس همین نگاه این فرایند را تعریف کردیم، در ارتباط با خدمات پیش از تولید، تولید و مهم‌تر از آن بعد از تولید، در ارتباط با دسته‌بندی صنایع تبدیلی، صنایع‌غذایی و بازار فروش از ظرفیت تعاونی‌ها استفاده کردیم.

وی تصریح کرد: ایجاد تعاونی‌های توانمند که هم بازار را می‌شناسند و هم قدرت اقتصادی داشته باشند و هم بتوانند مشکلات مربوط به عملیات بعد از تولید را انجام دهد، در دستور کار قرار گرفته است و ما در استفاده از تعاونی‌ها تا آنجایی که امکان داشته و توانسته‌ایم اقدام کرده‌ایم.

 

وی گفت: در زمینه تولید مرغ امروز حدود ۴۵ درصد از تولید مرغ کشور را وارد زنجیره تولید کرده‌ایم، این زنجیره شامل تأمین نهاده‌ها، تولید مرغ مادر، جوجه یک روزه، مرغ گوشتی و عرضه و بسته‌بندی می‌شود که باید در تمامی شاخه‌های تولیدی بخش کشاورزی این کار صورت گیرد.